Rămâi conectat

Sport

Necunoscutele play-off-ului din Liga a 3-a se decid la Cugir şi Oşorhei *Sâmbătă, sub Drăgana vine FC Municipal Baia Mare

Publicat

în

Metalurgistul Cugir - Ariesul17Metalurgistul Cugir a stat runda anterioară şi a predat fotoliul de lider al Seriei a 5-a din Liga a 3-a, arădenilor de la Naţional Sebiş (ce au cu un meci mai mult). Sâmbătă, elevii lui Opric au al treilea joc consecutiv din primăvară pe teren propriu, de la ora 15.00, urmând să întâlnească pe FC Municipal Baia Mare, o echipă ce speră să prindă o clasare între primele 6 formaţii, de play off fiind sigure 4 formaţii (Naţional Sebiş, Metalurgistul Cugir, Şoimii Pâncota şi CS Ineu). Gruparea de sub Drăgana mai are de jucat cu FC Municipal Baia Mare, la Sebiş, cu Unirea Jucu (meci ce nu are importanţă) şi la Zalău. Rezultă trei dueluri în care fiecare punct acumulat contează în play-off, însă calculele sunt dependente de multe aspecte.

*Calcule complicate, Baia Mare avantajează Metalurgistul şi Şoimii

Cu 4 etape înainte de finalul Seriei a 5-a, FC Zalău (locul 5, 25 de puncte), FC Municipal Baia Mare (locul 6, 23 de puncte), CS Oşorhei (locul 7, 22 de puncte) şi Sănătatea Cluj (locul 8, 21 de puncte) sunt echipele ce se bat pe două locuri în play-off. Aparent „viruşii verzi” au cele mai mici şanse, iar CS Oşorhei are de disputat două „finale” pe teren propriu, cu Sănătatea şi FCM Baia Mare. Dar iată ţintarul echipelor pretendente la play-off: *FC Zalău are meciuri la Turda, stă, Sebiş şi acasă cu Metalurgistul Cugir;  *FC Municipal Baia Mare joacă la Cugir, Unirea Jucu (acasă), la Oşorhei, Unirea Dej (acasă); *CS Oşorhei: acasă cu Sănătatea, la Pâncota, acasă cu FC Municipal Baia Mare, la Jucu; *Sănătatea Cluj: la Oşorhei, acasă cu Unirea Dej, la Turda, stă.

Electrica Furnizare Discount

De numele echipelor care reuşesc să acceadă în play-off se leagă şi calculele punctajului la „vârf”, un lucru fiind cert, dacă FC Municipal Baia Mare „prinde” play-off-ul, avantajate ar fi în lupta pentru promovare Şoimii Pâncota (6 puncte acumulate cu băimărenii şi doar trei, de plidă cu FC Zalău) şi Metalurgistul Cugir (3 puncte cu băimărenii, 3 cu CS Oşorhei, o remiză cu FC Zalău şi joc extern în ultima rundă), în detrimentul formaţiei Naţional Sebiş ce are numai două puncte cu Baia Mare (4 cu CS Oşorhei, un egal cu FC Zalău şi meci direct acasă). Oricum una dintre dileme se va lămuri la Oşorhei…

Publicitate

Sport

FOTO: Reprezentanții CS GreenFit Alba Iulia, rezultate excelente la naționalele de culturism și fitness

Publicat

în

Rezultate excelente au obținut reprezentanții CS GreenFit Alba Iulia la recenta ediția a Campionatului Național de Culturism și Fitness ce a avut loc la Sibiu. Competitorii pregătiți de reputatul specialist Lucian Nicolescu au reușit să urce în trei rânduri pe podium, Delia Maria Praja fiind campioană națională, Răzvan Ion Gabriel – medaliat cu argint, iar Iulian Sipu – cu bronz.

Dar iată rezultatele:*locul 1: Delia Maria Praja, Women’s Bikini, 172 cm; *locul 2:  Răzvan Ion Gabriel, Men’s Physique, 182 cm; *locul 3: Sipu Iulian, Men’s Physique, 176 cm; *locul 4: Larisa Bleanda, Women’s Bikini, 160 cm.

“Larisa Bleanda este foarte mulțumită de a fi finalistă la prima participare, Delia Praja a câștigat categoria după medalia de bronz de la Campionatul Balcanic, iar Iulian Șipu și Răzvan Ion, cu care de 4 ani suntem obișnuiți să cucerească medalii la toate competițiile naționale și internaționale la care participă, și-au atins obiectivul și de această dată. Ceea ce m-a încântat la Răzvan și Iulian, este caracterul puternic de care au dat dovadă în ultima vreme. Pe durata acestei pregătiri, Iulian a avut cu adevărat parte de vremuri grele. Iar în săptămâna precompetițională, de Răzvan s-au ținut ghinioanele ca scaiul. Retezat de pe picioare de un motociclist neatent, o toxinfectie alimentară, o arsură chimică la nivelul pielii și mașina stricată pe drumul spre concurs. Toate acestea nu i-au mișcat pe cei doi sportivi de pe poziția lor de învingători. Vă felicit, băieți și fete, și mă mândresc cu voi!”, a spus Lucian Nicolescu, antrenor de culturism și fitness, președintele CS GreenFit Alba Iulia, cu rezultate impresionante la nivel național, drept dovadă fiind faptul că este preparatorul fizic al Federației Române de Tenis.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Târnavele Tiur s-a retras din Liga a 4-a, după numai 3 etape și va juca în… Liga a 5-a!!!

Publicat

în

Târnavele Tiur s-a retras din Liga a 4-a după numai 3 etape și va activa în Seria a 2-a a Liga a 5-a!!! Primită la cerere în cel de-al 4-lea eșalon, echipa din localitatea componentă a municipiului Blaj și-a încheiat rapid aventura, întrucât era departe de rigorile Ligii a 4-a.

A suferit trei înfrângeri în tot atâtea jocuri, 0-4 cu Inter Unirea (acasă), 0-6 la Săsciori și 0-7 cu Performanța Ighiu (la Cergău). Fără a marca, Târnavele era „lanterna roșie” cu un golaveraj 0-17 și adversarul ideal pentru rotunjirea golaverajului. În consecință, rezultatele anterioare vor fi anulate, iar Liga a 4-a va continua cu 15 formații, urmând ca în fiecare rundă să stea câte o echipă, prima fiind Hidromecanica Șugag.

Pentru a nu pierde o echipă, AJF Alba a decis să o reprimească în Liga a 5-a, repartizând-o în Seria a 2-a, ce avea inițial 11 formații, iar duminică are meci pe terien propriu cu Voința Beldiu, tot la Cergău, de la ora 11.00, în runda inaugurală.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

FOTO: Răzvan Burleanu, președintele FRF, în vizită de lucru în Alba, la Sebeș, Cugir și pe „Cetate”

Publicat

în

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a fost prezent în aceste zile în județul Alba. Împreună cu Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, șeful fotbalului autohton a făcut o vizită de lucru în această zonă, în fapt o luare a pulsului în teritoriu înaintea alegerilor de anul viitor, practic un start al campaniei electorale.

Miercuri seara oficialii FRF au trecut pe la Sebeș și Cugir, unde s-au întâlnit cu reprezentanții echipelor LPS Sebeș și Metalurgistul Cugir dar și cu autoritățile locale, pentru ca ulterior să ajungă pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, unde la întâlnire au fost prezenți persoane implicate în fotbalul județean și membrii afiliați, respectiv AJF Alba, AFC Unirea Alba Iulia, CS Ocna Mureș, CS Municipal Unirea Alba Iulia sau Student Sport Alba Iulia. În cursul dimineții de joi, Răzvan Burleanu, însoțit de Cristian Petropulos, Mihai Țîra și Mihai Dăscălescu, a fost prezent la Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia, pentru întrevederi cu aleșii județeni și locali.

Răzvan Burleanu a fost ales în 2014 în funcția de președinte al FRF, preluând funcția de la Mircea Sandu ce ocupase postul suprem din FRF din 1990. Al doilea mandat l-a obținut în 2018, când l-a surclasat pe Ionuț Lupescu, iar în primăvara anului viitor sunt iarăși alegeri. Ca un rezumat, dincolo de discuții de principiu legate de situația fotbalului românesc în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus, a fost aprofundată tema fotbalului juvenil, respectiv revigorarea acestui sector, atât de important.

Electrica Furnizare Discount

“Am dorit să ne dăm seama exact care este situația fiecărui club, social și sportiv, în acest context al pandemiei, și cum ar trebui să individualizăm programele de asistență dinspre FRF. În noua strategie tehnică a FRF unul dintre piloni este cel care își propune eliminarea clasamentelor și rezultatelor în competițiile la nivel de copii până la 14 ani, lucru care-l implementăm în această toamnă, dar și competiții noi care-și propun un scouting de la vârste cât mai mici, la Under 13, cu acel campionat al Speranțelor și selecționate județene. În ceea ce privește fotbalul din Alba îmi doresc să se continue acest proces investițional, astfel ca în viitor să fie și alți jucători care să-i urmeze lui Nicolae Stanciu”, a explicat Burleanu pentru o parte a mass-media din Cetatea Marii Uniri.

Din Comitetul Executiv al FRF face parte, din august 2017, Mihai Dăscălescu, oficialul divizionarei terțe AFC Unirea Alba Iulia, din postura de reprezentant al celui de-al treilea eșalon.

Sursa foto: AJF Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare