Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Naționalele de powerlifting: 126 de medalii pentru sportivii din Alba, Andrei Irimie și Andreea Vasilescu – recorduri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De curând, la Cluj-Napoca a fost organizat Campionatul Național de Powerlifting Clasic și Echipat, întrecere destinată juniorilor și seniorilor practicanți ai celui mai reprezentativ sport de forță din lume. Evenimentul, considerat drept un test logistic și sportiv pentru apropiatul Campionat Mondial de Powerlifting din luna august, a prezentat la start peste 220 de sportivi, un număr record, indicator care vorbește de la sine. În ceea ce privește participarea sportivilor din Alba, aceștia, legitimați la 3 cluburi, au reușit să adune o zestre impresionantă, de 126 de medalii, precum și numeroase recorduri naționale (Andrei Irimie și Andreea Vasilescu).

Rezultate:

*CS Universitatea Alba Iulia: 63 de medalii; la seniori: 21 de aur, 9 de argint și 4 de bronz; juniori 1 (Under 23) – 13 medalii de aur, două de argint și două de bronz; juniori 2 (Under 18) – 5 medalii de aur și 3 de argint; masters – 4 medalii de aur.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Andreea Vasilescu (cat. 57 kilograme, senioare) a doborât 3 recorduri naționale (genuflexiuni – 180 kg, îndreptări – 167,5 kg, total 447,5) și a ocupat locul întâi în clasamentul absolut. Cătălin Buciuman (cat. 83 kg, seniori) a fost pe locul întâi la categorie (total 767,5 kg) și poziția secundă în clasamentul absolut (învingător Florin Lupaș). S-au mai distins Magdalena Burduf (cat. 84 kg, locul întâi la total, senioare), Sorin Cazacu (locul întâi, total masters), Paul Bejenariu (cat. 105 kg, locul întâi la împins din culcat și îndreptări, seniori), Alexandra Zamfirescu (cat. 47 kg, senioare, locul 2), George Arion (locul secund, la open, juniori 2).

*CS Unirea Alba Iulia: 55 de medalii; seniori – 4 de aur, 21 de argint și 6 de bronz; juniori 1 – 10 medalii de aur, 8 de argint și una de bronz; juniori 2 – 5 medalii de aur.

Andrei Irimie a stabilit un nou record național al categoriei 83 kilograme, la împins din culcat, cu 265 kilograme. S-au remarcat și Cătălin Hangan (cat. 93 kg, locul 2 la seniori, total), Alexandru Cazacu (cat. 120 kg, locul întâi, seniori, total), Daniel Ordean (cat. +120 kg, locul 2 la seniori), Alexandra Cazacu (cat. 57 kg, locul 2, senioare), Virginia Mîrza (locul întâi, Open, junioare 2), Vlad Trif (cat. 105 kg, locul 2, total seniori; locul întâi la juniori și locul 2 la Open, juniori 1), Ana Szoverfi (cat. +84 kg, locul întâi, total, senioare);

*CS Zalmoxis Alba Iulia: 8 medalii la seniori (două de aur, câte 3 de argint și bronz). Cătălin Androne (cat. 105 kg) a ocupat lotul întâi la total, iar Simona Tileagă (cat. 57 kg, senioare) s-a clasat pe locul 3 la total.

 “Greutățile ridicate au demonstrat că organizarea, nivelul de pregătire, viziunea integrată și strategică care caracterizează acest fenomen sportiv au fost principalele determinante ale performanței prezentate publicului clujean, un public, trebuie să recunoaștem obișnuit cu prezența competițiilor sportive de cel mai înalt nivel”, a menționat Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting.

*Lecție de poverlifting

Naționalele disputate sub egida Federației Române de Powerlifting, în parteneriat cu Ministerul Sportului și cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, au reprezentat cel mai bun exemplu al faptului că FRP a reușit în anii săi de existență, mai puțini decât în cazul tradiționalelor sporturi cu care se luptă, în special pe tărâmul prejudecăților, să fie un exemplu de bune practici în ceea ce înseamnă parteneriatul public-privat în domeniul sportului de performanță. În context menționăm numele companiilor care au decis să sprijine acest eveniment: Weider Romania, Coma Construct, Aldaro Total Pack, Microcromatic, Cluj Crusaders, Tonalli.

Ceea ce m-a bucurat în această perioadă extrem de încărcată, în care am devenit specialist în cursele de evitat obstacolele, este o anumită mentalitate a sportivilor care au obținut performanțe și care tinde să fie o filozofie de viață într-o perioadă în care societatea pare să sprijine mai degrabă superficialitatea, lipsa de disciplină și jocurile cu mize personale mici. Acum, după foarte mulți ani, cei care au rămas cu adevărat în jurul acestei mișcări sportive au constatat că deși costisitor caracterul este singurul care face diferența între oameni pe termen lung. De talent, deși pare greu de crezut, e plină lumea, de caracter însă, vă las să vă mai gândiți. În rest, le mulțumesc tuturor celor care au participat la reușita lecției de organizare de la Cluj-Napoca”, a mai adăugat Ovidiu Pănăzan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea