Rămâi conectat

Sport

Mutări la AFC Unirea 1924 Alba Iulia: antrenorii Mihai Manea şi Raul Oargă, în staff-ul tehnic, Iulian Nichimiş revine pe „Cetate”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AFC Unirea 1924 Alba Iulia, speranţa renaşterii fotbalului albaiulian ridică ştacheta şi se întăreşte în toate compartimentele: astfel antrenorii Mihai Manea şi Raul Oargă (au activat ediţia trecută la Mureşul Vinţu de Jos) au fost cooptaţi în staRapid CFR Teius-Muresul Vintu de Jos29ff-ul tehnic, iar Iulian Nichimiş va îndeplini funcţia de secretar general.

Noul club din Cetatea Marii Uniri are drept obiectiv promovarea în eşalonul terţ, după ce a terminat stagiunea precedentă în Liga a V-a, numai cu victorii.

 

Mă bucur că am reuşit aceste mutări, Mihai Manea şi Raul Oargă au avut rezultate foarte bune în anii trecuţi, în ciuda condiţiilor vitrege în care au lucrat. Iulian Nichimiş este un unirist adevărat, un fost jucător al acestei echipe, un om de fotbal cu foarte mare experienţă şi mă bucur că am reuşit să-i convingem să se alăture proiectului nostru„, a declarat Mihai Dăscălescu, director executiv al AFC Unirea 1924 Alba Iulia.

Citeşte şi: În aşteptarea clarificării chestiunii cu Liga a 2-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia asaltată cu oferte pentru juniori!

*Mihai Manea: „E o plăcere şi o provocare pentru mine”

Antrenorii Mihai Manea şi Raul Oargă au trăit câteva zile zbuciumate, plecarii de ieri de la Mureşul Vinţu de Jos adăugându-se această cooptare în staff-ul tehnic al echipei din Cetatea Marii Uniri, ce încearcă să renască. „Este o provocare şi în acelaşi timp o plăcere mine faptul că revin, ca şi antrenor pe «Cetate». Sperăm să ne atingem dezideratele propuse şi să continuăm ascensiunea spre eşaloanele superioare ale fotbalului românesc”, a spus Mihai Manea. Acesta a fost echipier al Unirii începând din 2006 şi are acum 34 de ani, iar în ediţia trecută a luptat cu Mureşul Vinţu de Jos pentru promovarea în eşalonul terţ. Primul antrenament al Unirii Alba Iulia este prevăzut luni, 20 iulie, la Stadionul „Cetate”.

*Iulian Nichimiş: „Vreau să pun umărul”

Iulian Nichimiş, fostul fundaş dreapta al „alb-negrilor” este al doilea nume după Ioan Smadea, ce s-a întors în curtea echipei din Cetatea Marii Uniri. Nichimiş a fost secretar al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba peste un deceniu, iar în 2014 a pierdut în faţa lui Sorin Corpodean, la un vot, funcţia de preşedinte al AJF Alba. Fotbalist de legendă a Unirii Alba Iulia, din perioada în care „alb-negrii” jucau semifinala de Cupa României cu Universitatea Craiova în 1991, după ce au eliminat Steaua, Iulian Nichimiş revine după 18 ani la Unirea. „Eu vreau să ajut, să pun umărul, să contribui cu ce pot. Să vedem exact care vor fi atribuţiile, să ştiu ce mi se cere, dar recunosc că Unirea Alba Iulia reprezintă ceva aparte pentru mine„, a menţionat Iulian Nichimiş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea