Rămâi conectat

Ştirea zilei

Municipiul Alba Iulia și alte localități, pericol de a se „inunda” cu gunoaie. Depozitul operat de Polaris, pentru transportul resturilor menajere, închis de către APM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 15 martie, APM Gorj a suspendat autorizația de mediu pentru depozitul operat de către Polaris la Târgu Jiu, astfel, municipiul Alba Iulia este și el afectat, depozitul din Târgu Jiu fiind locul unde era transportat gunoiul menajer din municipiu.

Contactați telefonic de către ziarulunirea.ro, reprezentanții Polaris M Holding au declarat că la momentul actual nu există încă o soluție pentru remedierea problemelor provocate de suspendarea activității depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu, întrucât atât Sibiu, cât și Oradea au respins cererea unui centru de depozitare a deșeurilor.

Pe lângă municipiul Alba Iulia, compania se ocupă și de transportul deșeurilor menajere din localitățile Teiuș, Sântimbru, Mihalț, Galda, Cricău, Stremț, Ciugud și Rădești.

„Depozitul conform de la Târgu-Jiu se închide, începând cu 23 martie.

Despre cum un prefect USR îngroapă, fără scrupule, un primar PNL. Alba Iulia devine victimă colaterală, pentru că la Galda treaba e încă la nivel de mobilizare demobilizatoare a operatorului. S-a întâmplat mai repede decât am prezis!

Acum să vedem cum se mișcă lucrurile. Și cine-l va întreba pe Pleșa de sănătate. Nu că n-ar ști, da mai e timp până-n 22 martie de-un nani, dacă n-au ațipit deja.

O situație similară cu ce s-a întâmplat, anul trecut, la Alba Iulia. Garda de Mediu a fost sesizată, a luat măsuri și acum se roagă de Polaris să conteste. Aproape că le-ar da ei bani de avocați.

Notificarea Polaris a plecat și spre primăria din Alba Iulia, cu poșta rapidă. Noroc că dau peste unii care știu ce au de făcut. Ce bine că n-avem platformele subterane pentru gunoaie, funcționale! Doar nu suntem tâmpiți! Le ținem la suprafață, că dacă le vine unora să caute ghiocei…”, a scris Mihai Coșer, pe pagina de socializare.

Telenovela gropii de gunoi de la Galda de Jos a ajuns la punctul terminus la finalul lunii ianuarie. Contestaţia formulată de firma Polaris M. Holding cu privire la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Alba pentru concesionarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos a fost respinsă, luni, de către Curtea de Apel Alba Iulia.

După mai bine de doi ani de la finalizarea investiţiei, Consiliul Judeţean va putea să încheie contractul prin care va concesiona depozitul ecologic de deşeuri şi instalaţiile aferente unui operator privat, condiţie prevăzută în contractul de finanţare cu Comisia Europeană prin care a fost realizat proiectul în valoare de 24 de milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea