Rămâi conectat

Actualitate

Motive pro și contra achiziționării unui telefon ieftin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Motive pro și contra achiziționării unui telefon ieftin

Nu încape îndoială că în era smartphone-ului lucrurile se schimbă și avansează foarte repede, făcându-te tot timpul, parcă, să simți nevoia de a fi la curent cu tot ce este nou în acest domeniu. Totuși, ia în calcul faptul că și telefoanele mai ieftine pot face lucruri la fel de interesante ca cele mai scumpe, doar că acolo, în plus, vei fi nevoit să plătești brandul, tehnologia avansată și partea lor fashion. Când vorbim despre un telefon mobil, trebuie să iei în calcul trei elemente absolut necesare: faptul că trebuie să aibă o cameră foto bună, să te țină informat și bateria să fie suficient de rezistentă cât să nu te lase la greu după câteva ore de stat pe internet. Pornind de la aceste premise, iată câteva motive pro și contra pentru a-ți achiziționa un telefon ieftin:

Pro

  • Prețul joacă un rol important, mai ales dacă nu vrei să investești foarte mult și mai ales că poți găsi ceva decent, fără să rămâi cu o gaură în buget. În plus, pentru că sunt și variante accesibile, te poți bucura de faptul că le poți schimba mai des, mai ales că marii jucători de pe piața de telefonie mobilă vin cu oferte destul de interesante. Alegând un plan tarifar puțin mai mare, te poți bucura chiar de gratuitatea telefonului.
  • Nu te vei mai stresa cu atâtea update-uri, așa cum se întâmplă la variantele mai scumpe. Cele majore vin cam o dată la un an și jumătate și nu te vei mai putea plânge că îți consumă din capacitatea de stocare.
  • Vei avea parte de un ecran suficient de mare încă să poți citi cu ușurință site-urile preferate sau să verifici un email, ba chiar să vezi video-uri și fotografii primite sau făcute de tine. De asemenea, poți descărca și aplicații, dar mici ca și capacitate și cu o grafică nu foarte complexă.

Contra

  • Este evident că nu vei avea o cameră foto prea performantă, așa cum poți găsi la modelele premium. Imaginea poate să nu fie la fel de stabilă, clară și precisă. În plus, trebuie să rămâi nemișcat într-o poziție mai mult timp pentru a avea o captură cât de cât ok, camera nefiind la fel de rapidă.
  • Grafica nu este la fel de avansată și imaginea displayului nu este la fel de vibrantă. În plus, nu vei beneficia de anumite caracteristici interesante precum amprenta digitală sau recunoașterea facială la deschidere, dar nici de un procesor rapid care să te ajute să joci jocurile preferate, fără să se blocheze.
  • Când vorbim de telefoane ieftine, trebuie să știi că și tehnologia ecranului este ceva mai în urmă, adică este cel LED, spre deosebire de cele mai moderne, care o au pe cea OLED, fiind net superioară.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea