Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Motiv de mândrie pentru Metalurgistul Cugir: Claudiu Maftei, convocat la acţiunea de selecţie a naţionalei Under 21 de tineret a României! Rampă de lansare sub Drăgana, spre Liga 1 şi loturile naţionale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub Drăgana există foarte motive de satisfacţie din punct de vedere fotbalistic, întrucât Claudiu Maftei, echipierul divizionarei terţe Metalurgistul Cugir a fost convocat la o acţiune de selecţie a Naţionalei Under 21 a României, ce se va desfăşura la Buftea, în 12-13 martie.

Pentru echipa cugireană este o nouă „bilă albă”, Metalurgistul Cugir meritând aprecieri în contextul în care a devenit o rampă de lansare spre Liga 1 şi loturile naţionale ale României.

Maftei este considerat un tânăr promiţător iar oficialii formaţiei Metalurgistul consideră că la finele campionatului acesta poate face lejer pasul spre eşaloanele superioare.

La respectiva acţiune  se va prezenta şi Cătălin Suciu, un alt fotbalist din Alba, portarul Unirii Alba Iulia.

În vârstpă de 19 ani, fotbalistul a venit la Cugir în vară, de la Oţelul Galaţi şi a devenit rapid unul dintre fotbaliştii apreciaţi ai „roş-albaştrilor”. Claudiu Maftei este un jucător polivalent, poate acoperi mai multe posturi din defensivă, dar şi în linia mediană, în turul campionatului marcând de trei ori. „O nouă mare bucurie pentru Metalurgistul şi oraşul Cugir !!! Jucătorul nostru Maftei Claudiu a fost convocat la acţiunea de selecţie pentru Naţionala României U21!!! În perioada 12-13 martie, acesta se va prezenta la Centrul Naţional de la Buftea pentru acţiunea organizată de Federaţia Română de Fotbal ! Iată că an de an Metalurgistul Cugir oferă jucători Echipei Naţionale a României de Juniori şi promovează jucatori spre Liga 1„, este mesajul postat pe o reţea de socializare de reprezentanţii grupării cugirene.

*Metalurgistul Cugir, rampă de lansare şi miză pe filonul local

La al 4-lea sezon petrecut în Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir se mândreşte cu faptul că a devenit în acest timp o remarcabilă rampă de lansare pentru jucători tineri, precum Tiut, Iul. Cristea, V. Olteanu, Gugu, Chelaru, Negrescu sau D. Popescu, ultimul debutând recent în Liga 1 pentru Pandurii Tg. Jiu. O parte dintre aceştia au fost convocaţi în timp la diverse loturi naţionale, de juniori sau tineret.

În plus, sub comanda lui Călin Moldovan sunt tinerii localnici promovaţi recent precum Ciobanu, Udrea, Codrea, Iordache, Milik, Vâjdea şi Enache, alături „experimentaţii” Tăban, Şuteu, Itu, Iovănescu, toţi originari din Cugir, în total aproape jumătate din efectivul cu care se abordează returul. „Având în vedere că de când a promovat în fotbalul profesionist Metalurgistul Cugir a dat constant jucatori în Liga 1, în străinătate si la Echipa Naţională de Tineret a României, putem afirma fără doar şi echipa din Cugir este printre cele mai performante echipe din Liga a 3-a în acest aspect, lucru extrem de important! De asemenea vă reamintim că Metalurgistul Cugir a rămas în istorie şi prin echipa cu cele mai multe puncte într-un retur de campionat din Liga a 3-a! În acest retur Metalurgistul Cugir va trece în plan secund rezultatele urmând a creşte şi integra cât mai multi juniori din propria pepinieră în echipă, urmând ca din vară Cugirul să se lupte din nou aşa cum ne-a obisnuit mereu la podium!„, au transmis conducătorii Cugirului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea