Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Monitorul Oficial: Finanţele publice verifică primăriile la plăţile restante

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Monitorul Oficial al României din data de 21 februarie 2013 a fost publicat Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 241-2013 privind împuternicirea personalului direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene în vederea efectuării unor verificări cu privire la arieratele şi plăţile restante înregistrate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Verificările vor viza următoarele: la nivelul unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, evidenţa corectă a arieratelor (plăţi restante mai mari de 90 de zile) înregistrate în contabilitatea acestora la data de 31 ianuarie 2013, la nivelul unităţilor/subdiviziunilor a unităţilor administrativ -teritoriale, evidenţa corectă a plăţilor restante, cu o vechime cuprinsă între 1 şi 90 de zile, înregistrate în contabilitatea acestora la 31 ianuarie 2013. În cazul în care, în urma verificărilor efectuate, la o unitate/subdiviziune administrativ-teritorială se constată o creştere cu peste 20% a arieratelor în sold la 31 ianuarie 2013 faţă de cele în sold la 31 decembrie 2012, se va solicita Activităţii de inspecţie fiscală din cadrul ANAF efectuarea de controale încrucişate la furnizorii de bunuri, prestatorii de servicii, şi executanţii de lucrări care au de primit de la autorităţile administraţiei publice locale sume ce au devenit arierate în luna ianuarie 2013.

Rezultatele verificării şi măsurile de reducere a arieratelor şi plăţilor restante, identificate şi propuse de către fiecare ordinator principal de credite pentru activitatea proprie şi a instituţiilor subordonate, inclusiv prin contractarea de împrumuturi în condiţiile prevederilor OUG nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative, vor fi consemnate în procesele verbale de constatare, care se vor centraliza şi se vor transmite până pe data de 5 martie la Ministerul Finanţelor publice- Direcţia generală de sinteză a politicilor bugetare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea