Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, videoconferință cu partenerii educaționali

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Astăzi, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a avut o videoconferință cu partenerii educaționali Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

În cadrul întâlnirii, s-a agreat cu partenerii educaționali, necesitatea conceperii de către Ministerul Educației și Cercetării a unor ghiduri de realizare a activității didactice în mediul online, în care să fie inclusă și monitorizarea acestora.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

-S-a analizat situația transportului elevilor, iar Consiliul Național al Elevilor a solicitat abrogarea HG 309*/1996.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

-Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a propus ca bursele elevilor în perioada stării de urgență să poată fi transmise și pe conturi atașate, ca de exemplu al părinților.

-Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a propus ca dosarele pentru bursele sociale să poată fi depuse și online.

Secretariatele unităților de învățământ preuniversitar, precum și cele ale universităților vor asigura permanență în primirea/eliberarea de documente necesare elevilor/studenților, dar și familiilor acestora, folosind toate sistemele de comunicare disponibile. Această măsură vine în sprijinul limitării deplasărilor pe perioada stării de urgență.

-În ceea ce privește posibilitatea trecerii în șomaj tehnic, federațiile sindicale au solicitat o analiză asupra personalului didactic auxiliar și nedidactic, în sensul exceptării acestor categorii de salariați de la această măsură.

-Consiliul Național al Rectorilor și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” a solicitat Ministerului Educației și Cercetării inițierea unei ordonanțe de urgență pentru aplicarea unor măsuri specifice în educatie, pe întreaga perioadă a stării de urgență, care să permită finalizarea în deplină legalitate a anului universitar curent.

Ministerul Educației și Cercetării va analiza propunerile venite din partea partenerilor educaționali.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei