Momente de neuitat cu I.L. Caragiale la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia

Marţi, 7 februarie, începând cu ora 14.00, sala festivă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia va găzdui spectacolul-concurs „Timeless moments with I.L. Caragiale”, activitate organizată în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, organizatorii fiind prof. Nicoleta Apostol şi bibl. Felicia Colda.
Elevii de gimnaziu şi de liceu au pregătit o întâlnire remarcabilă cu lumea caragialiană care reuşeşte prin francheţea mesajului transmis să reamintească faptul că umorul este cea mai agreabilă cale de a evidenţia o deficienţă cu scopul de a o corecta. Spectatorii vor avea astfel ocazia de a se minuna de năzbâtiile d-lui Goe şi de necazurile lui Bubico, de a lua parte la o inspecţiune cu totul specială sau de a investiga cazul pierderii unei scrisori compromiţătoare. Prin fiecare moment artistic, publicul va lua parte la carnavalul vieţii caragialiene care îmbină comicul şi ironia într-o manieră demnă de invidiat. Concursul de întrebări în limba engleză vizează scenetele urmărite, elevii din sală având posibilitatea de a-şi testa atenţia şi abilităţile de conversaţie în limba engleză.
În program se află „Dl. Goe” (clasa a V-a B, coordonator: prof. Nicoleta Apostol), „O inspecţiune” (clasa a IX-a A, coordonator: prof. Florica Adam), „O scrisoare pierdută” – fragmente (clasa a XI-a A, coordonator: prof. Alice Jurcoveţ), „D-ale carnavalului” – secvenţe (trupa de teatru „Apocalipto” a LMAP, coordonator: prof. Livia Dioşan), „Bubico” (clasa a VII-a B, coordonator: prof. Nicoleta Apostol), „Interpret Caragiale’s Sketch” – concurs cu întrebări în limba engleză din schiţele urmărite (responsabilă eleva Alexandra Dobrin), momente muzicale cu elevele Iulia Ţurcaş şi Emanuela Gruian (prof. Alexandra Demian), „Tango” cu elevii Marinela Borşa şi Dacian Clonţa (prof. Cristian Rodean), manifestarea încheindu-se cu festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului menţionat. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...