Rămâi conectat

Actualitate

Moduri de prevenire a COVID-19 (CORONAVIRUS). Dr. Streinu Cercel: „Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moduri de prevenire a COVID-19 (CORONAVIRUS). Dr. Streinu Cercel: „Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant!”

S-a creat o întreagă isterie legată de noul virus gripal. Oamenii, din păcate, nu caută informații avizate legate de modurile de prevenire. De tratament nu poate fi vorba întrucât autoritățile, prin vocea medicilor, anunță că încă nu s-a găsit antidotul, tratamentul fiind simptomatic. Din ceea ce se observă, oamenii ar fi mai preocupați de modul cum se tratează boală, și nu de cum se poate preveni.

Legat de prevenire, directorul Institutului de Boli Infecțioase din București, dr. Streinu Cercel și doamna doctor Adriana Bărbat au făcut câteva precizări.

Doamna doctor, într-o postare pe Facebook anunță că ”noul virus nu se transmite prin aer, se transmite prin contactul la nivelul suprafețelor, prin picăturile de tuse ajunse pe față, gură, nas, ochi. Dacă cineva tușește și sar picături pe butoanele unui lift, sau pe un scaun, ori pe o masă, cine va atinge acea suprafață cu mâna și apoi își va atinge fața, gura, ochii, va fi infectat”. De asemenea, perioada de incubație poate ajunge și la aproape 4 săptămâni (24-27 zile).

În ceea ce priveşte eficienţa soluţiilor antibacteriene, medicul Streinu Cercel a spus: „Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant!”. Virusul e distrus de săpun, de dezinfectanți comuni precum alcoolul medicinal. Deci igiena mâinilor e foarte importantă. Ne este recomandat să nu mâncăm fără să ne spălăm pe mâini. Mâncarea ambalată fiind cea mai sigura. Să avem grijă și la pâinea neambalată. Este recomandat să avem la noi șervețele umede dezinfectante dacă nu avem cum să ne spălăm pe mâini. Atenție, de asemenea, în mijloacele de transport în comun, în magazine, restaurante, la muncă.

Nu în ultimul rând, Ministerul Sănătății a emis un comunicat cu privire la măsurile suplimentare pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus.

În comunicat se precizează că vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a venit cu alte precizări și a explicat că rezistența noului coronavirus, Covid-19, va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade. „Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Sursa: ms.ro, digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea