Rămâi conectat

Actualitate

Modernizarea Transfăgărăşanului: CNAIR, primul pas important pentru identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a transmis marţi, 13 iunie 2023, spre validare către ANAP documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Transfăgărăşan, km 104 -130+800.

Prin acest contract se urmăreşte identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

„Primul pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului (DN7C)! Am transmis astăzi spre validare către (ANAP) documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între km 104 şi km 130+800. Prin acest contract vrem să identificăm acele soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă anual între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă. Acest drum unic în lume va deveni mult mai accesibil şi mai sigur pentru toţi cei care vor să îl viziteze”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Contractul va avea o durată maximă de 12 luni, dintre care 3 luni pentru elaborarea expertizei tehnice şi 9 luni pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor.

Finanţarea contractului va fi asigurată prin Programul Transport (PT).

„După validarea documentaţiei vom putea lansa Anunţul de Participare la licitaţie”, a subliniat directorul CNAIR.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza meteo pentru Crăciun 2023 și Revelion 2024: Gerul și ninsoarea își vor face simțită prezența în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gerul și ninsoarea își vor face simțită prezența în țară. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni Administrația Națională de Meteorologie anunță frig și ninsori, schimbări ale vremii care vor fi resimțite în toată țara. În această dimineață, cerul este noros în toate regiunile. La munte și în jumătatea de sud a Moldovei ninge, în Crișana, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare