Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea rețelei de distribuție a apei potabile și branșamente în satul Laz, undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Undă verde din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Alba pentru modernizarea rețelei de distribuție a apei potabile și branșamente în satul Laz, comuna Săsciori, județul Alba.

În prezent în satul Laz din comuna Săsciori, există rețea de apă brută pe conducte de OL. Din cauza parametrilor necorespunzători ai apei brute, a vechimii sistemului de distribuție existent și a problemelor apărute pe conductele de OL, este nevoie de realizarea unui sistem de distribuție apă potabilă și branșamente cu conducte de PEHD.

Satul Laz este alimentat cu conductă de OL de 150mm, din comuna Săsciori, dintr-un cămin de racord existent, pe conductă de distribuție, racordată la rezervoarele din Sebeșel. Deoarece tronsonul de conductă de alimentare cuprins între punctul actual de racordare și până după supratraversarea existentă peste râul Sebeș se află într-o stare bună de funcționare, nu au existat avarii, se propune inclusiv prin tema de proiectare păstrarea pentru alimentarea cu apă potabilă a obiectivului de investiție. Tronsonul care se păstrează, fiind în preponderent montat aerian, se va înlocui izolația deteriorată.

Pentru alimentarea consumatorilor s-au prevăzut un număr de 200 de branșamente cu cămine de apometru pentru contorizarea volumelor de apă preluate individual. Beneficiarul lucrării are obligația să notifice proprietarii tutror imobilelor pentru care au fost prevăzute branșamente că au obligația ca în momentul branșării să aibă fose septice vidanjabile și să încheie contracte de vidanjare cu un operator licențiat (SC APA CTTA SA Alba sau similar).

Alimentarea satului Laz se va realiza gravitațional din rezervoarele din localitatea Petrești. Apă va fi preluată din rețeaua de distribuție existentă, a localității Săsciori, comuna Săsciori, din conducta de OL De 150 mm. Punctul de racord va fi în căminul CW1, proiectat, în amonte de podul peste râul Sebeș.

Realizarea lucrării presupune ocuparea temporară a terenului, urmând ca după terminarea execuției acesta să fie redat circuitului inițial. Suprafața terenului afectată de execuția rețelei, trebuie să fie refăcută în mod identic cu destinația inițială (teren agricol, drumuri, trotuare etc.).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea