Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea drumului comuna între Valea Abruzel și Bisericani, din comuna Bucium: Licitația de aproape 4 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea drumului comuna între Valea Abruzel și Bisericani, din comuna Bucium: Licitația de aproape 4 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Comunei Bucium a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Modernizare drum comunal Valea Abruzel – Bisericani de la km 2.6”. Valoarea totală estimată a investiției este de 3.867.822.76 de lei.

Proiectul „Modernizare drum comunal Valea Abruzel – Bisericani de la km 2.6” este necesar și oportun având în vedere că străzile din comuna Bucium, au o structură rutieră din pietruire existentă, îngreunând circulația auto. În perioadele cu o stare meteo defavorabilă, siguranța circulației scade semnificativ.

Obiectivul general al proiectului constă în modernizarea infrastructurii rutiere prin care se va facilita deplasarea cetățenilor și a persoanelor in comuna Bucium.

Această investiție va deservi direct o parte a populației a localitatilor Valea Abruzel, Valeni, Petreni, Bisericani, din comuna Bucium. Lungimea totală drumului propus spre modernizare în proiect este de 3.550 de metri.

Necesitatea acestei investiții se conturează în primul rand prin imbunătățirea condițiilor de transport a persoanelor și mărfurilor prin asigurarea unei infrastructurii rutiere reabilitate și moderne.

O cale rutieră a cărei suprafață carosabilă se caracterizează printr-o stare tehnică bună, permite, pe lângă asigurarea circulației rutiere a vehiculelor și pietonilor în condiții de siguranță și confort, și diminuarea poluării mediului înconjurător.

Totodata infrastructura rutiera este primul factor care poate influenta pozitiv exodul populatiei de la sat spre ora si depopularea zonelor de munte rurale.

Citește și: Parcare supraetajată cu 200 de locuri, de tip „Park&Ride” și modernizarea sistemului de transport în comun, în Municipiul Blaj. Două licitații de 600.000 de lei, lansate în SEAP

Se vor asigura și condiții optime pentru scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumului, evitându-se astfel acumulările spontane de debite de apă și costurile autorităților publice cu soluționarea acestor probleme.

Prin amenajarea conform standardelor și normelor tehnice în vigoare, a elementelor geometrice caracteristice se va asigura:

Eliminarea disconfortului produs de suprafața de rulare degradată
Creșterea siguranței atât pentru pietoni cât și pentru participanți la traficul auto
Scopul investiției este de a face ca circulația să se desfașoare în condiții normale, inclusiv pe timp defavorabil.

Sectorul de drum s-a proiectat pentru modernizare ca si drum comunal cu o banda de circulatie sau strada de folosinta locala cu intensitatea traficului foarte redusa cu o banda de circulatie.

Lungimea tramei: 3,550km (si racorduri in lungime de 790m)
Lăţimea platformei drumului: (3,50 – 7,00) m
Lăţimea carosabilului: (3,00 – 5,50) m
Viteza de proiectare: 20 – 25 km/h

Terenul se află în întregime în folosința domeniului public, ampriza drumurilor/ străzilor rămânând nemodificată în urma procesului de modernizare.

Atât în timpul execuției lucrărilor cât și după finalizarea acestora nu vor fi ocupate terenuri suplimentare, nefiind necesare exproprieri de terenuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea