Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Modernizarea canalului colector de ape pluviale din Micești. Investiție de 2,2 milioane de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a încheiat un contract în valoare de 2,2 milioane de lei inclusiv TVA pentru reabilitarea canalului colector de ape pluviale din cartierul Micești.

În urma evaluării ofertelor depuse, firma S.C. Urban Construct SRL a fost desemnată să preia executarea lucrărilor prevăzute în contract, lucrări a căror durată este de 1 an. Lungimea totală a canalului propus pentru reabilitare este cuprinsă între 1,588 km – 2,462 km.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lucrarea constă în reabilitarea sistemului de colectare al apelor pluviale în cartierul Micești în zona tramei stradale formată de străzile Pârâului, Măgurei, Scărișoara, Carpați și Zlatnei (D.N. 74). Proiectul reabilitării canalului colector este unul mai vechi, însă abia acum s-au găsit banii necesari punerii lui în practică.

În acest canal ar urma să fie dirijate, pe lângă apele din precipitații de pe versanți, și apele pluviale de pe strada Zlatnei, strada Scărișoara și celelalte străzi modernizate adiacente acestuia. În prezent, canalele colectoare din cartierul Micești nu mai funcționează la parametri normali din cauza colmatării în urma noii sistematizări urbane, iar unele segmente sunt desființate de tot și de aceea se impune reabilitarea lor.

Reprezentanții administrației locale împreună cu proiectantul au ales varianta refacerii colectorului la dimensiuni noi, având în vedere calculul debitelor generate de trama stradală aferentă și de zonele adiacente străzii Zlatnei (DN 74). Această variantă constă în decolmatarea colectorului și refacerea secțiunilor din beton pe toată lungimea, cu posibilitatea accesului auto pe majoritatea lungimii pentru lucrări de întreținere.

În ultimii ani cartierul Micești a cunoscut o dezvoltare imobiliară accelerată, care a luat-o mult înaintea lucrărilor edilitare rămase în urmă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea