Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Trifu: Apel către cei ce au în suflet P.N.Ţ.C.D.-ul şi pe Corneliu Coposu

Publicat

în

Ne-am adunat în toamna anului 2009 o mână entuziastă de oameni în sediul P.N.Ţ.C.D. din Alba Iulia şi am decis să ne asumăm alături de preşedintele judeţean Iuliu Hada un proiect pe o durată de 8 ani…
După cum ştiţi, în persoana remarcabilului chirurg Radu Vieru am avut candidat pentru Primăria Alba Iulia, care avea conform sondajelor făcute cu două luni înainte de alegeri, în jur de 12 procente…
Un vis frumos şi realizabil a fost zdrobit în mod brutal de cei care la comanda P.D.L. -ului rezolvau “problema P.N.Ţ.C.D. – Alba” de vreo 8 ani încoace… Aşa cum am anticipat în vară, imediat după izgonirea noastră a fost creată cea mai oribilă şi mincinoasă ALIANŢĂ POLITICĂ a ultimilor 20 de ani… acest ARD în care a fost târât şi numele Sfânt al partidului nostru… Cu toate acestea am reuşit, in extremis, datorită relaţiilor bune cu organizaţia P.N.L. – Alba să obţinem un loc în consiliul local în persoana lui Vasile Petric, dar cel mai important lucru, un protocol naţional prin care, iată, astăzi d-nul Victor Ciorbea este candidat U.S.L.
Dragi colegi ŢĂRĂNIŞTI, ne-aţi cunoscut în ultimii 3-4 ani atât pe mine, pe dr. Radu Vieru, cât şi activitatea noastră îndrumată de preşedintele Iuliu Hada… Sunt convins că aţi simţit în permanenţă curatele noastre intenţii şi aţi suferit alături de noi în vară…
Mă adresez astăzi dvs. cu inima încărcată de responsabilitate şi vă spun…
De-a lungul istoriei am fost cei care în momente cruciale ne-am implicat dincolo de interesul propriu şi am avut puterea de a pierde politic în interes naţional!
Chiar dacă în sufletul nostru avem urmele luptelor politice cu F.S.N. -ul lui Ion Iliescu din anii 90’ a venit astăzi momentul să luăm o decizie matură şi în interesul ROMÂNIEI.
Nu în ultimul rând, avem datoria morală faţă de colegii noştri liberali, cei care prin protocolul din vară şi-au arătat recunoaşterea noastră şi a lui Victor Ciorbea, să-i sprijinim în aceste alegeri.
Ca urmare a acestor lucruri vă cer cu toată responsabilitatea ca în data de 9 Decembrie să mergeti în număr cât mai mare la vot şi să votaţi Teodor Atanasiu pentru funcţia de senator în Parlamentul României şi toţi candidaţii UNIUNII SOCIAL-LIBERALE.
Am convingerea deplină şi credinţa nestrămutată că procedând astfel, acordând votul nostru U.S.L.-ului, vom acţiona în spiritul idealurilor nobile şi al valorilor reale ale democraţiei pentru care au luptat cu loialitate, spirit de sacrificiu şi patriotism personalităţi marcante ale partidului nostru în frunte cu preşedintele Corneliu Coposu – respectat până şi de către adversarii politici – admirabila Doina Cornea, model de curaj, cu venerabilul Ion Diaconescu, care prin testamentul politic l-a desemnat succesor pe ex premierul Victor Ciorbea – oameni ce vor rămâne în istorie drept autentici patrioţi şi nicidecum ca politicieni ciolănari, fripturişti, peste noapte îmbogăţiţi.

Mircea TRIFU (fost secretar P.N.Ţ.C.D. – Alba)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare