Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mircea Hava şi Ion Dumitrel, „doar vorbe”: sală polivalentă la Alba lulia la Sfântu’ Aşteaptă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Marii” conducători portocalii ai judeţului Alba şi municipiului Alba lulia, Mircea Hava şi Ion Dumitrel se pricep mai bine ca nimeni alţii să ne tot (con)ducă, de la un mandat la altul, cu zăhărelul. Promit că fac şi dreg dar aceste promisiuni rămân de fiecare dată doar la stadiul de simple vorbe goale, împachetate frumos şi livrate cu zâmbetul pe buze iar şi iar înainte de alegeri, pornind de la presupunerea, falsă până la urmă, că albaiulienii şi cetăţenii judeţului Alba sunt dispuşi să înghită la nesfârşit aceeaşi „găluşcă” reîncălzită.
Una dintre marile promisiuni neonorate – fapt realmente dezonorant pentru preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel şi primarul Mircea Hava – este construirea unei săli polivalente. O sală competitivă pentru sport şi evenimente premium este sublimă dar lipseşte cu desăvârşire din municipiul reşedinţă de judeţ şi acum la, iată, mai bine de zece ani de la intrarea în al treilea mileniu. E aceasta o asumare a izolării de civilizaţie pentru care întâistătătorii de la masa deciziilor locale trebuie aspru judecaţi şi acest lucru se va întâmpla cu siguranţă, în sfârşit după (prea) mult timp, la proba electorală din vară, pe care, cu brio, respectivii o vor pica.
În privinţa construcţiei unei săli polivalente Dumitrel şi Hava au zis întotdeauna când li s-a reamintit de promisiunile încremenite în stadiul de vorbe în vânt „da, vom face, aveţi răbdare”. Au zis asta cu jumătate de gură iar apoi o tăcere de mormânt s-a aşternut din nou în aşteptarea unor fapte care nu au mai venit. Între timp cei doi corifei ai PDL-ului din Alba au pus, într-un stil care îi prinde la fix, carul înaintea boilor, dând undă verde pentru finanţări de la bugetele judeţean şi local pentru ascensiunea echipei de baschet feminin, nedublate însă de eforturile fireşti pentru ridicarea unei săli moderne în care din ce în ce mai numeroşii iubitori ai jocului cu mingea la coş să îşi poată purta în condiţii demne de un oraş european favoritele spre noi victorii.
Această neîmplinire este din ce în ce mai crâncen resimţită.
La recentul derby cu ICIM Arad fanii au stat în sală precum călătorii pe peronul Gării de Nord, vara, în aşteptarea trenului către litoral. Sute de oameni în picioare, cu nervii încordaţi la maximum de tensiunea disputei dar şi de gândul la drumurile pe care vor fi nevoiţi să le facă din toamnă la Sibiu pentru a încuraja baschetbalistele din oraşul Marii Uniri în meciuri din Cupele Europene. Şi asta doar pentru că acum patru ani au crezut o dată în plus în promisiunile străvezii ale căpeteniilor portocalii ale judeţului şi municipiului reşedinţă de judeţ.

Lucian DĂRĂMUŞ, albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea