Ziarul Unirea

Mircea Hava, la Radio Unirea FM: ”Clădirile și terenurile trebuie impozate la valoarea lor reală”

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat într-un interviu la Radio Unirea FM că măsura de creștere a taxelor și impozitelor pe clădiri și terenuri, prevăzută în noul Cod Fiscal, este binevenită și va aduce mai mulți bani la bugetele locale. De asemenea, edilul consideră că terenurile și clădirile trebuie impozate la valoarea lor reală:

Nu este normal să ai o casă de 250.000 – 300.000 de euro, sau să ai un teren pe care, dacă îl vinzi, să primești pe el 100 de euro pe metru pătrat, și tu să plătești 1,50 de lei impozit pentru el. Sunt lucruri care vor veni, pe care le salut și să știți că au fost gândite foarte bine. Sunt lucruri importante, preluate din America, din Europa, care acolo se fac de o viață”, a spus primarul.

ELIT

Acesta consideră că administrațiile care nu reușesc să colecteze taxele ar trebui să fie desființate, să decadă în rang, și să fie rearondate unor alte unități administrative:

Obligatoriu trebuie făcută o reașezare administrativă – comună, comună suburbană, comună urbană, oraș, municipiu – în funcție de bugetul pe care pot să-l facă și procentul de impozite pe care pot să-l colecteze”, a declarat Mircea Hava.

El a recunoscut că există și la nivelul municipiului Alba Iulia pierderi din cauza intrării în faliment a unor agenți economici cu datorii la bugetul local și a precizat că în acest caz este nevoie de o lege clară care să reglementeze aceste situații.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Nicolae Albu, prefect – Guvernul Cîțu continuă investițiile în drumurile naționale din Apuseni

În urma aprobării bugetului de stat în luna martie de către Parlamentul României, o investiție importantă pentru județul nostru este… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

gg 27 martie 2015 at 16:30

Eu zic sa ceri direct impozit de 100€/mp pe an ca sa iti ajunga! Se stie clar ca voi astia cu case de 200.000 – 300.000€ platiti impozite mai mici decat platesc unii pe apartamente ca ati avut grija prin evaluatori sa le diminuati valoarea reala la care sunt impozitate! In Alba Iulia si 1,50lei/mp este mult la cat de saraca este mare masa a populatiei care sta in blocuri comuniste bai mustaciosule!

alin ignat 27 martie 2015 at 21:40

Mircica nu te supara dar pe fruntea ta scrie mare DNA!

Alin Ignat chiar el 28 martie 2015 at 9:40

Disperarea va duce pe unii la gesturi rusinoase ca sa nu spun jenante. Pe langa ca nu aveti taria de a posta in nume propriu, cu contul de Facebook si nu ascunsi comod in anonimat, mai si folositi numele altora. Ce oameni?!

dolfi 28 martie 2015 at 10:58

si parerea ta vis-a-vis de subiect care e criticule care esti tu critic???

Aşa zis-a Burebista 28 martie 2015 at 11:05

@alin ignat chiar el – articolul cu tine e altul, aici e vorba de şefuțu tău. Nu-l deranja că o să ai o convorbire în particular de rămâi cu urechi de „cabron”.

supliciu 28 martie 2015 at 21:20

Alin- Baba si cei 40 de hoţi.

Comentariile sunt oprite