Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava, întrebat de impozitarea bisericii: Nu va muri nici credința, dar va face mult mai bine. Nu am o problemă cu biserica, de când sunt primar s-au construit atâtea în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a spus, marți, că în cazul în care biserica va fi impozitată nu va muri credința, dar va face mult mai bine, în condițiile în care în urmă cu câteva luni a propus impozitarea ei.

Solicitat de ziarulunirea.ro să comenteze poziția sa cu privire la impozitarea bisericii, Mircea Hava a spus că mulți au înțeles atunci că se vrea impozitarea clopotniței sau a naosului, însă nu a fost vorba de acest lucru.

”E vorba de tot ce înseamnă avere, de tot ce înseamnă altă activitate, productivă, care există, legată de activitatea bisericii. E drept că și aici se pot face tot soiul de scheme care sunt în Grecia, banii care îi iau îi folosesc pentru săraci, să folosesc termenul acesta. Eu nu am nimic cu biserica. Cineva nu poate să-mi spună mie că am o problemă cu biserica pentru că de când sunt primar în Alba Iulia s-au construit atâtea biserici. Particip la tot și sunt creștin-ortodox. E vorba de normalitate. Până când România nu se va trezi la normalitate, până când de la Sfântu Petru în jos, toți vor răspunde pentru faptele lor, toți, și direct, până atunci, fără chestiuni, aprobări de la Parlament, până atunci vom avea aceste povești și voi care sunteți oameni tineri o să fiți contemporani la ele încă zeci de ani”, a spus Hava.

De asemenea, Hava propusese în egală măsură și impozitarea Armatei, precizând că s-a referit la proprietățile ei.

”Legat de Armată. Eu vorbesc de proprietățile Armatei. Nu vorbesc de Kalashnikov, de gloanțe de Sibiu sau de mașinile Armatei. Vorbesc de proprietăți care în Alba Iulia le-ați văzut că stau și se dărâmă, acum le-au reparat o parte. Vorbesc de terenuri care zac degeaba. Chiar crede cineva că va veni din nou Armata Populară Română dinainte de 1900 primăvara când o să avem un milion de ostași? Niciodată lucrurile acestea nu se mai întorc. Trăim în altă lume și dacă trăim în altă lume aș vrea ca toți să se trezească și toate aceste bunuri, să le spun așa, pot să intre în circuitul civil pentru că a civililor au fost, nu le-a adus cineva”, a mai spus Hava.

Primarul din Alba Iulia a adăugat că ”nu va muri nici credința, dar va face mult mai bine” și nici ”Armata nu va muri, dar va face mult mai bine” și nu va ține tot ”soiul de dărăpănături pe care să le gestioneze”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea