Mircea Hava, europarlamentar: ”Comisia Europeană trebuie să elimine reducerile bugetare pentru 2024 ”
Mircea Hava, europarlamentar: ”Comisia Europeană trebuie să elimine reducerile bugetare pentru 2024 ”
A vorbi despre unitate și viitor în Uniunea Europeană fără a le garanta cu bani corect distribuiți e total păgubos. Bugetul pentru anul 2024, așa cum a fost el propus de Comisia Europeană, nu vine să satisfacă nevoile curente ale statelor membre, ori să răspundă situației geopolitice actuale.
Grupul parlamentar al PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentului European, a solicitat Comisiei să revină asupra tăierilor propuse inițial și să vină în fața statelor membre cu un buget adecvat, prin care să fie susținute toate prioritățile Uniunii, precum cercetarea și inovarea ori programele Erasmus. Parlamentul European, prin vocea colegului Sigfried Mureșan, negociator șef pentru Buget, a transmis Comisiei o serie întreagă de propuneri și soluții, menite să îmbunătățească proiectul actual de buget și să elimine tăierile de fonduri care vor afecta însăși principiile care stau la baza Uniunii.
PPE solicită Comisiei să creeze un instrument complet nou, care să acopere cheltuielile cu dobânzile pentru pachetul de redresare, NextgenerationEU, astfel încât bugetul multianual al Uniunii și alocările pe diferite sectoare să nu sufere tăieri de fonduri. Toate aceste cheltuieli, cu împrumuturi și dobânzi, care astăzi se regăsesc în PNRR-uri, trebuie să fie un capitol aparte, separat de programele normale. Infuzia de capital, destinată programelor de redresare și reziliență nu trebuie să fie acoperită din banii destinați altor programe, la fel de importante sau chiar vitale. Nu putem să mutăm bani dintr-un buzunar în altul, iar apoi să ne batem singuri pe umăr că am făcut un efort financiar și am investit, ne-am redresat.
După ședința de plen a Parlamentului European, urmează o serie de negocieri cu statele membre și am speranța și încrederea că vom găsi o soluție optimă, una care să țină cont atât de proiectele pe termen lung, cât și de evenimentele globale, precum conflictul din Orientul Mijlociu, ori situația specială a țărilor din estul Uniunii, mai apropiate și afectate de conflictul din Ucraina.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ
FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ Sâmbătă, 7 decembrie 2024, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae – „sărbătoarea darurilor” –, ASCOR Alba Iulia, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din München (păstorită […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Curier Județeanacum 5 zile
Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 17 ore
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox