Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Traian Igaş vine la parada militară de la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ziua Pompierilor din România, aniversată la 13 septembrie, este în fiecare an un moment de cinstire a eroilor pompieri care au făcut ca bătălia din Dealul Spirii să devină un moment de referinţă al istoriei ţării noastre. Anul acesta ziua de 13 septembrie va fi omagiată la Alba Iulia – capitala de suflet a tuturor românilor – printr-un ceremonial militar şi religios, o paradă a personalului şi tehnicii de intervenţie, exerciţii demonstrative şi expoziţii de tehnică şi echipamente specifice pompierilor. Manifestările vor avea loc de la ora 11.00, pe pasajul pietonal de pe B-dul „1 Decembrie 1918” din faţa Parcului Unirii, între Casa de Cultură a Sindicatelor şi Hotel Cetate. Săptămâna trecută a avut loc o repetiţie generală. La evenimentul de azi au confirmat prezenţa ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, col. Marcel Lucaciu – inspector general al IGSU, şeful Jandarmeriei Române, col. Costel Gavrilă, reprezentaţi din conducerea Poliţiei Române, şefii ISU din judeţele regiunii Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu. Totodată, au fost invitaţi prefecţii şi preşedinţii consiliilor judeţene din 10 judeţe, din regiunea Centru şi învecinate cu Alba. (R.G.)


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua infanteriei marine române. Astfel, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucișătorului „Elisabeta”, construit de șantierele din New Castle, care era alcătuit din peste 180 de marinari, avea în compunere 20 de infanteriști marini.

În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea că zona de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim, conform Ziua Constanța.

Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.

În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici. La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.

Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le o recunoștință imensă. Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.

Batalionul 307 Infanterie Marina este o structura importanta a Forțelor Navale Romane, care executa misiuni de descurajare și anihilare a acțiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunara și pe fluviu, de supraveghere și protecție a cailor de comunicații navale, misiuni de transport, participa la operații în sprijinul păcii, misiuni de căutare – salvare pe fluviu și pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenta medicala primara în situații de urgente civile, misiuni de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situații de criza.

Sursa: editiadedimineata.ro
Foto: facebook – Regimentul 307 Infanterie Marină


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare