Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății: ”În cazul personalului auxiliar pot să apară scăderi de venituri din cauza aplicării noului regulament privind sporurile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a declarat vineri că, în cazul personalului auxiliar, este posibil să apară scăderi de venituri, ca urmare a aplicării noului regulament privind sporurile.

„Nu există problemă cu asigurarea finanţării. Majorările salariale, aşa cum am mai spus, au fost la nivelul 2022 pentru medici, asistente medicale. Celelalte categorii de personal vor intra în grila de salarizare, în fiecare an, progresiv. Dar sunt anumite categorii, personal auxiliar, cărora este posibil să le scadă venituri, dar şi aici avem o explicaţie foarte clară. Până la 1 martie 2018 a funcţionat regulamentul vechi pentru sporuri, în care sporul maxim era 50 – 100%. În momentul în care a intrat în vigoare noul regulament, care limitează sporurile până la nivelul 85%, pentru anumite secţii, categoric că au apărut nişte diferenţe”, a precizat ministrul.

Pintea a menţionat că decizia majorării salariului de încadrare pentru medici şi asistente a fost luată pentru a opri exodul acestora.

„Legea spune că trebuie să ne încadrăm, ca ordonatori principali de credite, în 30% sporuri cumulate la anvelopa salarială. În unitatea de primiri urgenţe sporurile sunt între 55 – 85%. Deci, în această marjă sporurile pot fi acordate. Problema personalului auxiliar, respectiv brancardieri, infirmiere, îngrijitori de curăţenie, este că ei nu intră în grilă cu majorarea încadrării până în anul 2022. (…) La nivelul anului 2022 intră medicii şi asistentele medicale. S-a luat această decizie având în vedere faptul că este absolut necesar să oprim exodul acestui personal, respectiv medici, asistente medicale. Iar stimularea salarială este foarte importantă”, a adăugat ea.

Reprezentanţi ai sindicatelor din Sănătate discută vineri cu miniştrii Sorina Pintea şi Lia Olguţa Vasilescu, în contextul nemulţumirilor legate de sporuri, au declarat pentru AGERPRES surse din sistem.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea