Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Muncii: Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani. Aceștia vor avea un statut de asistați social

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, la Antena 3, că noua lege a pensiilor îi va exclude din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă.

Olguța Vasilescu spune că această categorie va fi încadrată într-o nouă formă de ajutor social, iar pentru asta este nevoie de încă o schimbare a legii. Ministrul a explicat, duminică seara, la Antena 3, că este nevoie de modificare pentru că s-a ajuns în situaţia în care cineva cu mai puţin de 10 ani de muncă primeşte aceeaşi pensie cu o persoană care a achitat contribuţii o perioadă mai mare.

Ministrul Muncii a adăugat că pensionarii care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, între care se numără persoanele care încasează pensia minimă, vor avea un statut de asistați social, reglementat printr-o legislație proprie.

„Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Cei aflaţi în această categorie vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, iar suma nu va fi majorată odată cu punctul de pensie, ci numai când statul va considera că este cazul.

„Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1.775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea