Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii: Valoarea punctului de pensie se majorează cu 5,25%, de la 1 ianuarie 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pensionariValoarea punctului de pensie se va majora în anul 2017 cu 5,25% și va fi de 917,5 lei față de 871,7 lei în prezent, a anunțat joi, 15 decembrie, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

„Astăzi, în ordonanța de urgență pe care am stabilit-o pe partea legată de alte măsuri fiscal-bugetare, am plăcerea să anunț că în anul 2017 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5,25%. Ea va fi 917,5 lei față de valoarea de 871,7 lei și, pe această cale, eliminăm orice fel de dubii cu privire la intențiile acestui Guvern în ceea ce privește sistemul de pensii”, a spus Pîslaru, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Muncii, această majorare de 5,25% se aplică și pensiilor militare de stat.

„Cu această ocazie, creăm predictibilitate pentru cei care sunt pensionari (…), ca să știe de la 1 ianuarie care le va fi pensia”, a precizat Pîslaru.

Totodată, ministrul a dat asigurări că actualul Guvern nu taie salarii și nu anulează sporuri.

„Nu se taie nimic, nu se taie salarii, nu se anulează sporuri, nu se anulează nimic din ceea ce există deja. (…) Acest Guvern nu taie salarii, nu taie sporuri, nu taie lucruri legate de salarizarea în zona publică”, a menționat Pîslaru.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea