Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Ministrul Muncii a anunțat când vor fi emise noile taloane de pensii recalculate: ”Fiecare român va primi noul talon!”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministrul Muncii a anunțat când vor fi emise noile taloane de pensii recalculate: ”Fiecare român va primi noul talon!”

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a dezvăluit detalii importante privind reforma sistemului de pensii, afirmând că până la 1 septembrie toate pensiile românilor vor fi recalculate și, începând cu luna septembrie, fiecare cetățean va primi noile taloane de pensie.

Această recalculare va aduce o veste bună pentru românii care se află în indemnizația minimă socială, în prezent de 1125 de lei, deoarece se așteaptă ca aceștia să beneficieze de pensii semnificativ mai mari. Simona Bucura Oprescu a subliniat aceste modificări importante într-un interviu acordat Realitatea PLUS.

Pensiile vor fi dublu majorate anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile vor cunoaște o dublă majorare în anul următor. Prima majorare, de 13,8%, va avea loc la 1 ianuarie, odată cu indexarea prevăzută de lege, iar a doua majorare va avea loc la 1 septembrie, după finalizarea procesului de recalculare, conform noii legi.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța adoptării acestei legi în Parlament până pe data de 20 noiembrie, pentru a asigura implementarea acestor măsuri. Guvernul intenționează să realizeze atât indexarea cât și recalcularea în același an, o premieră în istoria României. Această acțiune are drept scop asigurarea dreptății pentru pensionari și evitarea înghețării pensiilor, așa cum a fost menționat în PNRR până în anul 2070.

Aceste măsuri au ca obiectiv îmbunătățirea nivelului de trai al pensionarilor și asigurarea unui sistem de pensii mai echitabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea