Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Mediului Attila Korodi: „Nici nu se pune problema să dăm aviz de mediu proiectului Roşia Montană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul Roşia Montană rămâne în așteptare, potrivit ministrului Mediului şi Schimbării Climatice Attila Korodi care nu este de acord cu metoda exploatării aurului prin cianurare. În privinţa avizului de mediu pe care trebuie să-l dea Ministerul Mediului, Korodi spune că „nici nu se pune problema”.

Acesta a declarat într-un interviu publicat în gandul.info că va susţine orice proiect de cercetare industrială care prezintă o metodă alternativă la exploatarea cu cianură. Proiectul Roşia Montană nu are nicio şansă să primească aviz de mediu prea curând, pentru că de la dosarul depus de Roşia Montană Gold Corporation lipsesc multe documente pe baza cărora s-ar emite avizul de mediu.

La întrebarea: Susţineţi sau nu  exploatarea aurului prin procedura cianurării în România? Care este poziţia dumneavostră în privinţa proiectului Roşia Montană? Attila Korodi a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, ştiu că nu face parte din strategia naţională, dar eu cred că sunt foarte multe probleme în acest proiect din cauza deficienţelor pe conformare şi a iazului de decantare. De aceea, cianura în sine nu cred că este foarte bună. Eu voi susţine orice proiect de cercetare industrială care găseşte soluţii de înlocuire a cianurii. Este punctul meu personal de vedere că asta ar trebui să fie calea cea mai bună. Eu ştiu că sunt proceduri industriale pentru care cea mai simplă şi adecvată soluţie este cianura, dar ne dă bătăi de cap”.

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea