Rămâi conectat

Cultură Educație

Ministrul Educației vrea ore suplimentare în şcoli pentru elevii care au dificultăţi de învăţare. „Un învăţător are norma de 20 de ore pe săptămână, dar uneori ajunge la 15 sau chiar 13 ore lucrate.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru elevii care nu ţin pasul la şcoală, Ecaterina Andronescu, aduce din nou în atenţie ideea orelor remediale. Ea afirma că dascălii pot sta după ore să lucreze în plus cu aceşti şcolari, deoarece oricum trebuie să îşi completeze norma didactică.

„Pentru elevii care au dificultăţi de învăţare, profesorul îi poate aduce după-amiaza, măcar de două ori pe săptămână, în şcoală, în aşa fel încât aceştia să poată să recupereze. Îi aduce pe cei care au nevoile acestea speciale, în aşa fel încât să nu mai ajungem la clasa a opta cu decalaje. Nu ai cum să formezi oameni care nu se pot recupera”, a declarat ministrul Educaţiei.

Totuşi, ministrul Educaţiei afirma că orele de recuperare nu vor face decât să completeze norma didactică a învăţătorilor.

„Nu e vorba de stat în plus. Un învăţător are norma de 20 de ore pe săptămână la clasă, pentru că, în ciclul primar, norma este de 4 ore pe zi. Dar limbă străină, religia sau sportul le predau alţi profesori, adică învăţătorii sunt scutiţi. Ceea ce înseamnă că învăţătorul ajunge la 15, chiar la 13 ore lucrate pe săptămână. Ca urmare, are de unde completă chiar în interiorul normei didactice. Dar orice cadru didactic de învăţământ universitar sau preuniversitar are aceeaşi normă cu orice cetăţean care munceşte în România, şi anume 40 de ore pe săptămână. Sigur, mai corectează lucrări, se mai pregătesc pentru a doua zi… Dar nu îmi pun problema că nu putem rezolva lucrul acesta”, a completat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei anunţa ore suplimentare în şcoli pentru copiii care nu ţin pasul cu programa şcolară, încă din decembrie anul trecut. Acestea care ar urma să se realizeze cu aceeaşi învăţători şi profesori pe care elevii îi au şi la clasă. Măsura se va aplica elevilor din clasa a III-a până într-a VIII-a, deoarece, în opinia ministrului, unii elevi pierd ritmul începând cu clasa a III-a, iar până în clasa a VIII-a diferenţele se accentuează.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea