Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: „Profesorii trebuie să-și recapete sentimentul de libertate de a da ce notă consideră că merită elevul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației: „Profesorii trebuie să-și recapete sentimentul de libertate de a da ce notă consideră că merită elevul”

Ligia Deca, ministrul Educației, a stârnit dezbateri aprinse când și-a exprimat opiniile privind evaluarea elevilor și acordarea burselor de merit în cadrul unui interviu acordat postului TVR2 pe 17 octombrie. În declarațiile sale, ministrul a subliniat importanța ca profesorii să aibă libertatea de a acorda notele pe care le consideră potrivite pentru performanța elevului la un moment dat.

Ea a evidențiat faptul că în sistemul educațional există o presiune considerabilă exercitată asupra profesorilor, mai ales în legătură cu notele acordate, și a pus accentul pe două elemente specifice. În primul rând, ministrul Deca a menționat că presiunea de a obține o medie înaltă la examenul de admitere la liceu a condus la o tendință de a crește notele, cu scopul de a facilita obținerea burselor de merit pentru elevi.

În acest context, a propus o schimbare de perspectivă, subliniind că profesorii trebuie să aibă libertatea de a evalua corect elevii și de a oferi notele pe care le merită, fără influențe exterioare. A doua observație importantă a ministrului se referă la criteriile de acordare a burselor de merit. Ea a argumentat că, în scopul eliminării presiunii de a impune note mai mari, a fost instituită regula acordării burselor de merit primei treimi de elevi din clasă, ca un mod de a recunoaște efortul și performanța lor.

Aceste comentarii ale ministrului Educației au generat o serie de dezbateri cu privire la sistemul educațional și la modul în care profesorii acordă notele elevilor. De asemenea, ele au stârnit întrebări legate de echitatea și eficacitatea acestor măsuri în promovarea excelenței academice în rândul elevilor. De acum înainte, se așteaptă ca această chestiune să fie subiectul unor discuții intense în comunitatea educațională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea