Ministrul Educației, la Alba Iulia: În doi ani toate școlile vor avea internet, iar părinții vor primi notele și absențele în timp real, prin intermediul unui catalog virtual
Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că în maximum doi ani toate instituțiile de învățământ preuniversitar vor avea internet, iar părinții vor primi notele și absențele elevilor în timp real prin intermediul unui catalog virtual.
Liviu Pop a declarat, marți, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, că Ministerul Educației și Comunicațiilor vor depune spre finanțare la Comisia Europeană trei proiecte ce au o valoare de maximum 100 de milioane de euro, reprezentând internet în toate școlile, biblioteca școlară virtuală și un catalog virtual.
”Prin programul de guvernare avem biblioteca școlară virtuală, care deja se apropie de finalizare ca proiect, urmează să fie lansat și toate lecțiile demonstrative și dacă vreți la sport una e să spui și alta e să faci. Toate lecțiile demonstrative și tot ce înseamnă programe școlare vor fi pe bibliotecă virtuală pe care o vor accesa toți copiii din sistemul de învățământ preuniversitar și nu numai. Chiar dacă anul acesta avem doar 66% din școli conectate la internet, în doi ani de zile vrem să le conectăm pe toate. Asta pentru că e nevoie de mijloacele moderne să le avem pentru un proces instructiv educativ de calitate”, a spus Liviu Pop.
De asemenea, ministrul Educației a adăugat că în doi ani de zile părinții vor primi în timp real notele și absențele elevilor, cu ajutorul unor platforme online.
”Prin programul de guvernare avem și acel catalog electronic. În maximum doi ani de zile toate absențele și toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platforme, evaluarea, progresul elevului și toate celelalte. Sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creșterea calității actului de educație”, a declarat Liviu Pop.
Ministrul Educației a subliniat că este foarte optimist în ceea ce privește implementarea acestor proiecte.
”Sunt foarte optimist, sunt bani europeni, avem 100 de milioane de euro în medie la Ministerul Educației pe cele trei proiecte majore. Wireless campus, adică zonă de campus în fiecare sală în care se face act de predare, biblioteca școlară virtuală și dacă vreți evidența elevilor, să nu-i spun catalogul elevilor, pentru că ne interesează și prezența elevilor și evaluarea acestora. Toate cele trei proiecte sunt integrate, chiar săptămâna trecută am avut o discuție interministerială cu Ministerul Comunicațiilor pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanțare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro”, a mai spus Liviu Pop.
Ministrul Educației a participat, marți, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o conferință internațională de matematică.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Cinci mandate de consilier județean, invalidate de Tribunalul Alba: Președintele Ion Dumitrel, doi parlamentari și alți doi aleși de pe lista AUR au renunțat la mandate
Cinci mandate de consilier județean, invalidate de Tribunalul Alba: Președintele Ion Dumitrel, doi parlamentari și alți doi aleși de pe lista AUR au renunțat la mandate Începând cu 27 septembrie curg termenele pentru validarea mandatelor aleșilor locali care au fost votați la alegerile din 9 iunie 2024. Potrivit legislației în vigoare, pentru primar și președinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Sportacum 2 zile
Puzderie de accidentări la Metalurgistul Cugir | „Roș-albaștrii”, fără 5 jucători importanți
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştini
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi Sfânta Mucenică Iustina. Cum a fost adus un mare vrăjitor la credinţa creştină de către o fecioară
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și superstiții în luna OCTOMBRIE. De ce 1 octombrie e sărbătoarea femeilor şi cum atragi norocul în dragoste