Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ministrul Educației, la Alba Iulia: În doi ani toate școlile vor avea internet, iar părinții vor primi notele și absențele în timp real, prin intermediul unui catalog virtual

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că în maximum doi ani toate instituțiile de învățământ preuniversitar vor avea internet, iar părinții vor primi notele și absențele elevilor în timp real prin intermediul unui catalog virtual.

Liviu Pop a declarat, marți, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, că Ministerul Educației și Comunicațiilor vor depune spre finanțare la Comisia Europeană trei proiecte ce au o valoare de maximum 100 de milioane de euro, reprezentând internet în toate școlile, biblioteca școlară virtuală și un catalog virtual.

”Prin programul de guvernare avem biblioteca școlară virtuală, care deja se apropie de finalizare ca proiect, urmează să fie lansat și toate lecțiile demonstrative și dacă vreți la sport una e să spui și alta e să faci. Toate lecțiile demonstrative și tot ce înseamnă programe școlare vor fi pe bibliotecă virtuală pe care o vor accesa toți copiii din sistemul de învățământ preuniversitar și nu numai. Chiar dacă anul acesta avem doar 66% din școli conectate la internet, în doi ani de zile vrem să le conectăm pe toate. Asta pentru că e nevoie de mijloacele moderne să le avem pentru un proces instructiv educativ de calitate”, a spus Liviu Pop.

De asemenea, ministrul Educației a adăugat că în doi ani de zile părinții vor primi în timp real notele și absențele elevilor, cu ajutorul unor platforme online.

”Prin programul de guvernare avem și acel catalog electronic. În maximum doi ani de zile toate absențele și toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platforme, evaluarea, progresul elevului și toate celelalte. Sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creșterea calității actului de educație”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educației a subliniat că este foarte optimist în ceea ce privește implementarea acestor proiecte.

”Sunt foarte optimist, sunt bani europeni, avem 100 de milioane de euro în medie la Ministerul Educației pe cele trei proiecte majore. Wireless campus, adică zonă de campus în fiecare sală în care se face act de predare, biblioteca școlară virtuală și dacă vreți evidența elevilor, să nu-i spun catalogul elevilor, pentru că ne interesează și prezența elevilor și evaluarea acestora. Toate cele trei proiecte sunt integrate, chiar săptămâna trecută am avut o discuție interministerială cu Ministerul Comunicațiilor pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanțare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro”, a mai spus Liviu Pop.

Ministrul Educației a participat, marți, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o conferință internațională de matematică.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea