Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației anunță meditații GRATUITE în școli. „Este absolut obligatoriu să facem acest lucru”

Publicat

în

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat un program prin care elevii vor putea beneficia de ore de meditaţii gratuite în şcoli.

„Un alt plan: suntem în negocieri cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Vrem să continuăm programul de ore de recuperare, programul naţional de ore remediale pe întreg parcursul anului şcolar 2021-2022. Pentru asta avem nevoie de resurse pentru plata profesorilor. Este absolut obligatoriu să continuăm acest proces de recuperare, ştiut fiind că – am responsabilitatea unui ministru – chiar şi aşa, derulându-se mult mai bine la anul decât s-a derulat anul acesta, nu vor putea fi recuperate toate pierderile prin acest program naţional”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la DC News.

„Practic veţi acorda meditaţii gratuite în şcoală şi pentru asta aveţi nevoie de bani suplimentari ca să plătiţi profesorii. Înţeleg că e un sistem care se aplică şi în alte state europene”, a punctat Bogdan Chirieac.

Electrica Furnizare Discount

„Acesta trebuie să fie coroborat cu o altă componentă, pentru că pierderile nu au fost doar în plan educaţional. Pierderi au fost şi în plan social, tulburări comportamentale, vedem din ce în ce mai frecvent. Şi atunci, un alt proiect este cel prin care dorim să angajăm, pe o perioadă de 24 de luni, un număr de o mie de consilieri care să fie capabili să acorde asistenţă psihopedagogică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit, la DCNewsTV, ce subiecte se află pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, în contextul pandemiei și noului an școlar. Ministrul Educației a mai fost întrebat, în cadrul interviului acordat DCNewsTV, dacă vor fi anumite interdicții pentru personalul care lucrează în școli și care nu e vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

„În momentul de față, pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății se află măsura testării, în cazul în care prezintă simptome specifice. Acesta este stadiul acum”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul adăugând că discuțiile sunt în desfășurare.

„Deciziile diferă de la stat la stat. Sunt state în care se discută de o testare periodică a personalului din școli”, a mai explicat ministrul Educației.

Sursa: dcnews.ro

Publicitate

Actualitate

Acţiuni de control ale ANAF la marii contribuabili: Câți operatori economici aveau conectate aparatele de marcat fiscale cu jurnal electronic

Publicat

în

Acţiuni de control ale ANAF la marii contribuabili: Câți operatori economici aveau conectate aparatele de marcat fiscale cu jurnal electronic

100 de acţiuni de control la operatori economici au fost demarate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF), pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare.

„Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, subliniază reprezentanţii ANAF.

Electrica Furnizare Discount

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător, se menţionează în comunicat.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Eficacitate ridicată, în rândul adolescenților, în urma vaccinului anti-Covid Pfizer. Studiu asupra variantei Delta

Publicat

în

Eficacitate ridicată, în rândul adolescenților, în urma vaccinului anti-Covid Pfizer. Studiu asupra variantei Delta

Vaccinul anti-Covid, produs de Pfizer, are o eficacitate ridicată în rândul adolescenților, arată un studiu aprofundat pe varianta Delta a virusului, riscul unei boli simptomatice scăzând în rândul tinerilor cu 93% în comparație cu cei nevaccinați.

Studiul a fost publicat în The New England Journal of Medicine, are la bază datelor medicale obţinute de la populaţia adolescentă din Israel şi a fost realizat de Institutul israelian de Cercetare Clalit, în colaborare cu Universitatea Harvard din Statele Unite, informează Agerpres.

Electrica Furnizare Discount

Acest studiu, cel mai amplu privind eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 la adolescenţi, a fost realizat în condiţiile unei vaccinări masive la nivel naţional şi este prima cercetare ştiinţifică de acest tip care a fost axată pe varianta dominantă Delta, precizează un comunicat publicat de Centrul Clalit din Israel.

Cercetarea a fost realizată în perioada 8 iunie – 14 septembrie, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, când varianta Delta a fost predominantă în noile infectări cu coronavirus.

Cercetătorii au examinat datele obţinute de la 94.354 de adolescenţi vaccinaţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani

Aceştia au fost analizaţi împreună cu alţi 94.354 de adolescenţi nevaccinaţi, în baza unui amplu context de caracteristici demografice, geografice şi de sănătate asociat riscului de contagiere. Rezultatele arată că la adolescenţii vaccinaţi cu schemă completă (7 – 21 de zile după cea de-a doua doză), riscul de COVID-19 simptomatic a scăzut cu 93% faţă de grupul tinerilor nevaccinaţi, în timp ce riscul de infectare a scăzut cu 90%.

În perioada imediat următoare după administrarea dozei 1 (14 – 20 de zile după prima doză), eficacitatea vaccinului a fost mai mică, dar semnificativă: riscul de COVID-19 simptomatic a scăzut cu 57% la minorii vaccinaţi, iar riscul de infectare a scăzut cu 59%.

Nu există suficiente date pentru a putea estima reducerea incidenţei privind formele grave de COVID-19, spitalizarea şi mortalitatea, întrucât aceste situaţii sunt puţin frecvente în rândul adolescenţilor, notează centrul israelian.

Ran Balicer, autorul principal al studiului şi director al Institutului Clalit, subliniază că aceste rezultate arată că la o săptămână după cea de-a doua doză, vaccinul are o eficacitate înaltă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 în rândul adolescenţilor.

Potrivit lui Ben Reis, medic la Spitalul de Copii din Boston şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Harvard, „unul dintre principalii factori de reticenţă faţă de vaccinare a fost lipsa de informaţie cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19”. „Acest studiu epidemiologic detaliat oferă o informaţie fiabilă, care sperăm să fie utilă pentru cei care încă nu s-au decis să se vaccineze”, a adăugat el.

Sursa: DCNEWS.ro

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| ORDIN la videoconferința cu prefecții din România: „Să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere”

Publicat

în

VIDEO| ORDIN la videoconferința cu prefecții din România: „Să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere”

Premierul interimar, Florin Cîţu, a declarat, joi, la videoconferinţa cu prefecţii, că vrea ca anul acesta „să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere”. „Să vă apucaţi serios de treabă şi să ignoraţi situaţia politică. Oricine va fi la guvernare, vă asigur că veţi avea resursele necesare penru a gestiona cât mai bine această iarnă”, a transmis el.

Cîţu a afirmat, joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii pe tema pregătirilor pentru sezonul de iarnă, că este primul an în care acest lucru se face „aşa devreme”.

„Aş vrea astăzi să avem un bilanţ, să vedem cum suntem pregătiţi pentru acest sezon. În primul rând aş vrea să aveţi discuţii cu primarii, în judeţele dvs., cu responsabilii companiilor care livrează agent termic. Este clar că în această iarnă vreau să mă asigur că nu va fi o problemă. Am tot auzit discuţii, am vorbit cu primari, am vorbit cu responsabili ai acestor companii şi până acum am rezolvat toate problemele pe care le-au ridicat. Vreau să mă asigur că nu există sincope în această iarnă în ceea ce priveşte livrarea agentului termic”, a punctat premierul interimar.

Electrica Furnizare Discount

El s-a referit şi la pregătirea transporturilor pentru sezonul rece.

„Aş vrea ca anul acesta să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere. Ştim că vine iarna, suntem în luna octombrie, şi în fiecare an vine iarna, deci e bine să fim pregătiţi. Trebuie să verificaţi că aveţi şi contractele făcute şi tot ce trebuie ca anul acesta să nu sufere nimeni”, a subliniat Cîţu.

Totodată, el a cerut să fie „ignorată” situaţia politică.

„Şi în acelaşi timp, aş vrea să vă apucaţi serios de treabă şi să ignoraţi situaţia politică, oricine va fi la guvernare, vă asigur că veţi avea resursele necesare penru a gestiona cât mai bine această iarnă”, a transmis Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare