Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul de Finanțe: Se pregătesc o serie de măsuri prin care vor fi scăzute taxele și vor crește veniturile mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul de Finanțe: Se pregătesc o serie de măsuri prin care vor fi scăzute taxele și vor crește veniturile mici

Se pregătesc o serie de măsuri prin care vor fi scăzute taxele și vor crește veniturile mici, susține ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu. De asemenea, se pregătește un pachet de măsuri pentru a elimina excepțiile de la taxare, pentru că sunt foarte mulți oameni care nu plătesc diferite contribuții.

„Este foarte important să reușim să ținem salariații în România, să nu plece în alte țări. Și, dacă e posibil, să și aducem românii acasă în România. Este important, din perspectiva noastră, a Ministerului de Finanțe, să găsim variante prin care nici antreprenorul, nici firmele să nu fie afectate foarte tare, dar și salariații să primească un venit mai mare. Da, luăm în considerare și o scădere a taxării muncii în România, coroborată cu alte instrumente pe care le putem pune în practică, astfel încât salariile mici să crească, iar antreprenorii totuși să simtă că pot susține aceste creșteri.

Luăm în calcul o reducere a taxelor pentru că sunt și oameni care nu câștigă salariul minim pe economie, ci prestează o muncă înalt calificată și sunt cei mai dispuși să fie recrutați de firme din afară. Tocmai de aceea gândim, într-adevăr, o creștere a veniturilor mici, a salariilor mici, dar și în zona de venituri mari trebuie să avem foarte mare grijă.

Ne dorim să venim cu acest plan de creștere a salariilor pe următorii, de exemplu, patru ani. Să știm în fiecare an ce se întâmplă, cu cât va crește salariul minim, care este nivelul de taxe reduse în fiecare an pe care-l putem susține, astfel încât să nu afectăm consolidarea bugetară, și, concomitent cu asta, să începem și o eliminare a excepțiilor de la taxare. Cel mai tare ne interesează în zona de contribuții eliminarea excepțiilor, pentru că sunt foarte multe categorii de salariați care nu plătesc contribuții la sănătate, de exemplu.”, a spus Dan Vîlceanu, într-un interviu acordat Profit.ro.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea