Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Mediului utilizează inteligența artificială și camere video pentru combaterea furturilor de lemne din păduri

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Mediului utilizează inteligența artificială și camere video pentru combaterea furturilor de lemne din păduri

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că au fost luate măsuri inovative pentru descurajarea furturilor de masă lemnoasă din pădurile României. Prin intermediul fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ministerul intenționează să investească 46 de milioane de euro în implementarea unui sistem de supraveghere avansat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Una dintre măsurile adoptate constă în cumpărarea de imagini din satelit pentru monitorizarea zonelor defrișate. Cu ajutorul acestor imagini, se va putea identifica rapid și precis orice tăiere ilegală de arbori, asigurând astfel o supraveghere eficientă a fondului forestier.

De asemenea, va fi implementată o rețea de camere video în întregul fond forestier, urmând să fie instalate 350 de astfel de camere, cu posibilitatea de extindere în viitor. Aceste camere vor fi amplasate strategic în zonele considerate critice, pe traseele drumurilor forestiere prin care lemnul furat este transportat către drumurile publice. Un aspect important al acestor camere este capacitatea de a furniza date în timp real, inclusiv identificarea numerelor de înmatriculare ale vehiculelor implicate în transportul de masă lemnoasă.

În perspectiva unei interpretări digitale a datelor și utilizării inteligenței artificiale pentru analiză, se estimează că identificarea și aplicarea legii în cazul unor astfel de furturi pot fi realizate într-un interval de timp foarte scurt, contribuind la o mai bună eficiență a acțiunilor preventive și de combatere a furturilor de lemne.

În prezent, au fost primite șase oferte pentru imaginile satelitare, iar în scurt timp va fi selectat câștigătorul, urmând să fie pusă în aplicare tehnologia avansată de supraveghere și monitorizare. Aceste măsuri reprezintă un pas important în lupta împotriva hoților de lemne și vor contribui la protejarea patrimoniului forestier al țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea