Ministerul Finanțelor pregătește proiectul pentru un nou ajutor financiar acordat salariaților. Categoria care va beneficia de scutirea de taxe

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un proiect inițiat de Ministerul Finanțelor Publice prevede acordarea unui nou ajutor financiar pentru salariați. Pentru a putea intra în vigoare, acesta trebuie adoptat și publicat în Monitorul Oficial al României.

Mai exact, aceștia pot primi de la angajator ajutoare pentru adopție, pentru care nu se vor plăti taxe la stat.
Noul tip de ajutor financiar netaxabil va fi introdus printr-un proiect de ordonanță pentru modificarea Codului Fiscal. Ca să se aplice, acesta trebuie adoptat și publicat în Monitorul Oficial.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Concret, respectivele ajutoare vor fi acordate salariaților fără a se plăti la stat pentru ele impozit pe venit și contribuții sociale.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ajutoarele pentru adopție vor fi înscrise pe o listă unde se regăsesc ajutoarele de înmormântare, pentru boli grave și incurabile, ajutoarele pentru naștere sau cadourile în bani ori în natură.
Mai trebuie precizat că, în prezent, persoanele care intră în concediul de acomodare pentru a adopta copii sunt asigurate din oficiu în sistemul sanitar autohton și primesc de la stat o indemnizație lunară.

sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei