Ministerul Educației: Mai puține analize medicale pentru elevi înainte de începerea școlii. Examinările de exudat nazal, faringian și coproparazitologic nu mai sunt obligatorii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri că elevii se pot înscrie în noul an de învățământ fără să mai obțină analizele de exudat nazal, faringian și coproparazitologic. El a explicat că părinții erau nevoiți să achite costuri nejustificate, ce ajungeau la circa 70 de lei și, în plus, așteptau între trei și cinci zile pentru rezultate.

„Aceste lucruri au fost eliminate, deoarece nu sunt examene obligatorii decât în cazul în care medicul de familie are suspiciuni de boală și solicită efectuarea acestor analize. La exudatul nazal erau evidențiați spre exemplu streptococi, care sunt în mod natural prezenți și care nu periclitau sănătatea elevului. Părinții intrau în panică și dădeau antibiotice copiilor. Așa scădea imunitatea organismului”, a detaliat ministrul Educației citat de Agerpres.

ELIT

Sorin Cîmpeanu a anunțat că va transmite către toate Inspectoratele școlare din țară o notă de informare, pentru ca toate cele 7.000 de școli din România să cunoască noile prevederi de înscriere a copiilor în noul an de învățământ 2015 — 2016.

„În foarte multe școli s-a făcut exces de zel și s-au cerut lucruri care nu sunt necesare. Toate acestea sunt reglementate prin ordin de ministru. Singurii care vor avea mai mult de lucru vor fi medicii care vor trebui să completeze adeverința medicală cu istoricul de sănătate a copilului. Elevii și părinții vor scuti timp și vor scuti bani”, a argumentat Cîmpeanu. El a adăugat că situațiile de „exces de zel” trebuie raportate la inspectoratele școlare de care aparțin școlile în cauză. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

UN OM MIC 2 septembrie 2015 at 16:21

Cred ca ar f necesara verificarea , invatarea copiilor taierea unghiilor, folosirea de periute ptr unghii , cu stupoare am observat ca f multi maturi au jeg sub unghii, necunoscand regulile elementare de igiena, sa nu ne miram ca in acest judet conducem la BOALA MIINILOR MURDARE ADICA HEPATITE TIP A, B C , asa de curios uitati-va la miinile multora sa vedeti murdaria ramasa sub unghii ca spalatul este o nonvirtute in tara, sapunul, pasta de dinti inca nu au fost inventate ptr f multi,,,,

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...