Ministerul Educației ar putea cumpăra auxiliarele școlare, în cadrul licitațiilor prin care insituția realizează achiziționarea manualelor. Promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat

Ministerul Educației ar putea cumpăra auxiliarele școlare, în cadrul licitațiilor prin care insituția realizează achiziționarea manualelor. Promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat

În cadrul audierilor din Parlament, ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, a declarat că, auxiliarele școlare ar putea fi cumpărate de Ministerul Educației, în cadrul licitațiilor prin care insituția realizează achiziționarea manualele pentru elevi.

Federația părinților cere de 3 ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet educațional cumpărat de Minister, a declarat ieri, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Așadar, specialiștii din grupurile de lucru ale Ministerului lucreză în prezent la un “un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul”, potrivit declaraților Minicăi Anisie, în cadrul audierilor din Parlament, ce au avut loc marți.

INFORMARE COVID-19

Întrebată de parlamentari despre stadiul planurilor cadru, Anisie a răspuns, marți, 19 februarie 2020:

“În cadrul Ministerului Educației, din momentul în care a apărut legea de modificare a articolului 66 [care taie cu până la 9 numărul de ore pe săptămână de la gimnaziu și care ar trebui să se aplice de anul viitor – n.red.], am constituit grupuri de lucru la care participă specialiștii în domeniu, grupuri de lucru care să elaboreze planurile cadru, dar înainte de toate să realizeze un profil al absolventului – ce ne dorim de la un absolvent -, planurile-cadru, programele și nu în ultimul rând, așa cum cere federația părinților, un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul“.

Ministrul interimar nu a dat detalii cu privire la necesitatea cumpărării acestor auxiliare realizate de aceleași edituri care concep și manualele școlare.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP): „Părinții nu vor mai plăti auxiliarele”

La o zi de la promisiunea lansată de Monica Anisie, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP) a scris pe pagina sa de Facebook că a cerut acest lucru de 3 ani.

“FNAP, în urma întâlnirilor pe care le-a avut în mod constant cu MEC [Ministerul Educației și Cercetării – N.red.], a solicitat în ultimii trei ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet / portofoliu educațional, adică să fie cuprinse ca anexă la manualul școlar. Părinții plătesc cel puțin 50 de milioane de euro, anual, pe aceste caiete de lucru”, spune Iulian Cristache.

“Ieri, la Comisia de audiere, dna ministru Monica Cristina Anisie a promis, în ședință publică, că va lua în calcul acest demers. Deci, părinții nu vor mai plăti auxiliarele. Sperăm să aibă sprijinul Guvernului”, continuă reprezentantul părinților.

Surse: Edupedu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...