Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Culturii: Absolvenții liceelor și universităților de profil vor face parte din Colectivul artistic al Teatrului Muzical „Ambasadorii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul României a adoptat în ședința de miercuri o Hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical „Ambasadorii”, precum şi pentru modificarea şi completarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Astfel, la inițiativa Uniunii Criticilor Muzicali și a Forumului Muzical Român, s-a considerat necesară înființarea unei noi instituții publice de spectacole şi concerte, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Colectivul artistic al Teatrului Muzical „Ambasadorii” va fi compus din absolvenții liceelor și universităților de profil, oferind în acest fel locuri de muncă pentru tinerii artiști.

„Într-o lume digitală în care tinerii sunt, pe bună dreptate, orientați către cunoaștere prin intermediul social media, ne propunem ca instituția nou înființată să reprezinte o ofertă atractivă pentru publicul tânăr, deschizând o poartă către educație, prin cultură”, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Teatrul Muzical „Ambasadorii” va funcţiona ca instituţie publică de spectacole şi concerte, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, conform prevederilor OUG nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările și completările ulterioare.

Instituția va fi condusă de un manager desemnat pe baza unui concurs de proiecte de management, organizat în conformitate cu prevederile OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea