// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ministerul Agriculturii: Costuri zero pentru FERMIERI la IRIGAT TERENUL!

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu a anunțat că potrivit amendamentelor admise în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților și Comisia pentru industrii și servicii și incluse în forma în care a fost votată legea, fermierii sau organizațiile fermierilor nu vor achita costurile la anumite utilități.

Potrivit Agroinfo.ro, fermierii nu vor plăti costurile pentru irigatul terenurilor și nici costurile pentru energia electrică: Astăzi (9 mai 2017, n.r.), așa cum am promis, cu sprijinul majorității parlamentare, a apărut legea nr 173/2017 care se referă la faptul că toate costurile cu apa, până la stația de punere sub presiune sunt suportate de ANIF! Deci, costuri zero pentru fermieri în cazul utilizării apei pentru irigat!

La articolul 66, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(2) Cheltuielile aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigaţii la staţiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare unde s-au încheiat contracte multianuale/sezoniere, respectiv costul apei şi costul energiei electrice pentru pomparea apei de irigaţii, se suportă din bugetul Agenţiei Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie.”

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, vor fi modificate și completate și Normele metodologice privind calculul şi plata tarifelor pentru serviciile de îmbunătăţiri funciare aprobate prin Ordinul nr.120/2011.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Ministerul Agriculturii: Costuri zero pentru FERMIERI la IRIGAT TERENUL!

  1. paka 21.05.2017 la 0:40

    nu cred ca se da ceva gratis pentru un fermier , se da pentru hotii ce au pile si relati !!! asta e romania si tot la vale va merge pana poporul roman va fi cucerit si va disparea de tot !