Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Minciuna are picioare scurte: Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba, care a încercat să „ajute” un prieten în instanță

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Minciuna are picioare scurte: Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba, care a încercat să „ajute” un prieten în instanță

Un bărbat din Alba s-a ales cu nouă luni de închisoare cu suspendare, după ce a încercat să depună mărturie mincinoasă în instanță, declarând că la volanul unui autoturism nu se afla inculpatul în cadrul dosarului ci el însuși.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inculpatul, la termenul de judecată din data de 18.11.2019, cu ocazia audierii sale în calitate de martor, a făcut declarații mincinoase, arătând că autoturismul marca Mercedess Benz nu a fost condus, în data de 13.10.2017, de către inculpatul din acel dosar, ci de către el, aceasta declarație fiind contrară celor date în cursul urmăririi penale și care se coroborau cu celelalte mijloace de probă administrate în acea cauză.

„Judecătorul de cameră preliminară constată că rechizitoriul cuprinde, potrivit art. 328 Cod procedură penală datele privitoare la fapta reţinută în sarcina inculpatului şi încadrarea juridică a acesteia, probele şi mijloacele de probă, cheltuielile judiciare, dispoziţia de trimitere în judecată, precum şi alte menţiuni necesare pentru soluţionarea cauzei.

Totodată se constată că strângerea probelor şi administrarea acestora în faza de urmărire penală s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor art. 97 – 103, 104, 107-110, 114-124 Cod procedură penală şi că actele efectuate de organele de urmărire penală sunt conforme prevederilor legale”, se arată în motivarea începerii urmăririi penale pentru mărturie mincinoasă.

Astfel, Judecătoria Alba Iulia a hotărât că „În temeiul art. 273 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. (4) şi (10) Cod procedură penală, stabileşte în sarcina inculpatului, pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În baza art. 83 Cod penal, amână aplicarea pedepsei, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea