Ziarul Unirea

Militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” s-au întors de la exercițiul multinațional ”CAUCASIAN SHIELD” din Georgia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Militarii din structura IEL MILU (Infrastrucure Engineering for Logistic – Multinational Integrated Logistic Unit) din Batalionului 136 Geniu „Apulum” care au participat alături de colegi din Georgia, Bulgaria și Croația la exercițiul multinațional „CAUCASIAN SHIELD ”, în perioada 20-26.09.2015, din Georgia s-au întors în țară, duminică 27 septembrie 2015.

Exercitiu militar Georgia27Echipa a fost formată din: maior Păcurar Marius, maior Hișu Mihai, căpitan Diaconescu Dan, căpitan Gorun Iulian și plutonier major Maghiar Gheorghe.

ELIT

Exercițiul s-a desfășurat la sediul Brigăzii 4 Mecanizate din Camp Vaziani de langă capitala Tbilisi, obiectivele acestuia fiind adaptate unui scenariu fictiv de executare a unor lucrări  genistice și de refacere a infrastructurii dintr-o zonă de operații militare. De asemenea, compania EOD din cadrul Brigăzii de Geniu din armata georgiană a organizat un exercițiu demonstrativ de prezentare a capabilităților specifice (deminare, căutare și detonare dispozitive explozive improvizate) precum și o expoziție de echipamente și tehnică din dotare.

În data de 24.09.2015 militarii noștri au fost vizitați de atașatul militar în Georgia, domnul locotenent colonel Valerică PIROȘCĂ, căruia i-au fost prezentate principalele misiuni și obiective specifice ale exercițiului, precum si obiectivele propuse pentru anii următori.

Din perspectiva organizării și desfășurării unui nou exercițiu multinațional, în data de 25.09.2015, a avut loc conferința de coordonare pentru exercițiul multinațional ”IEL MILU 2016” din luna mai, din Croația, la care vor fi prezenți militari din Batalionului 136 Geniu „Apulum”.

Încheierea exercițiului a fost marcată de o festivitate de încheiere, în cadrul căreia, directorul exercițiului a adus mulțumiri întregului personal participant pentru profesionalismul de care a dat dovadă, a înmânat diplome de apreciere pentru efortul depus de către militari și totodată a scos în evidență  modul exemplar de  conducere și executare a misiunilor încredințate. (V.N.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419