Mihai Babițchi: ”Nu cerem decât un lucru: respect!”

mihai babitchiSunt întrebat des, foarte des în ultimul timp, de oameni care mă opresc pe stradă sau îmi telefonează: “Aţi făcut Revoluţia. Vă place ce s-a întâmplat  de 24 de ani încoace?”.

Îmi vine uneori să urlu: Nu, nu-mi place, dar puneţi întrebarea asta nu revoluţionarilor, care şi-au riscat viaţa alungându-l pe Ceauşescu  ci politicienilor pe care îi alegeţi tot timpul deşi ştiţi că ei fac legile proaste, care le slujesc interesele, ei şi clientela lor politică fură averea ţării cu neruşinare, ei au transformat aparatul de stat într-un monstru administrativ, ei au devastat România mai ceva decât popoarele migratoare, ei ocrotesc fărădelegea, ei au votat pensii de 370 milioane lei vechi şi venituri de 150.000 euro pe an la stat, ei au distrus industria, au vândut pe nimic petrolul, resursele minerale, au tăiat pădurile şi mânărit pământurile.

ELIT

De ce o fac? Pentru că deşi sunt corupţi, agramaţi, venali, penali, ei ştiu că îi veţi vota şi în legislature viitoare. Nu profesorii, inginerii, doctorii, funcţionarii publici, pensionarii căpuşează sectorul privat, averea şi bugetul ţării ci clasa politică; nu populaţia a prăpădit banii  statului primiţi din privatizări ci clasa politică; nu populaţia a organizat  licitaţii trucate pentru şosele pline de gropi, pentru autostrăzi care nu se fac, pentru lucrări proaste sau inutile ci clasa politică; nu populaţia se află în AGA şi CA ale companiilor şi băncilor de stat ci clientela politică plătită regeşte, în timp ce profesorii, medicii sau pensionarii abia se ajung cu banii pentru plata facturilor casnice “liberalizate” la energie.

Parlamentul, ministerele, prefecturile, consiliile judeţene, primăriile sunt formate din partidele politice votate la fiecare patru ani de voi toţi. Singura deosebire dintre putere şi opoziţie este că unii fură dar mai fac şi puţină treabă, ceilalţi doar fură! Vorba unui mare jurnalist: Pleacă o haită, vine alta…

Nu, nu-mi place ce se întâmplă! Nu-mi place că politicienii vor să scoată ţara din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor, a bugetarilor de execuţie.  Se fac restructurări “la sânge” în administraţie  în timp ce numărul ministerelor aproape s-a dublat iar Parlamentul în loc să scadă potrivit voinţei poporului exprimată la referendum şi-a înmulţit numărul aleşilor cu aproape o sută. Toţi cu maşini, secretare şi bugete pe măsură, sporite la fiecare rectificare bugetară.

În mai 2012 când USL a venit la putere a reînceput – ca de fiecare dată când puterea se schimbă  –    dezmăţul  sinecurilor. Angajarea la stat fără concurs sau cu concursuri falsificate s-a întins  în cercuri concentrice, ca o molimă. Unchi, veri, nepoţi, amante, prieteni de partid lipitori de afişe dar incapabili să-şi găsească  singuri un loc de muncă, au fost numiţi în funcţii  generos plătite, în aparatul de stat.

Nu asta am visat eu în decembrie 1989 când, după o noapte de manifestaţie, am preluat puterea în dimineaţa zilei de 22 la orele 8, înainte de fuga dictatorului. În discursul ţinut atunci pe treptele actualei prefecturi, am vorbit despre o Românie în care vor exista alegeri libere, va triumfa dreptatea, justiţia, echitatea, libertatea, democraţia adevărată şi nu contrafăcută.

Promovările în instituţiile publice şi în companiile de stat, am susţinut eu atunci cu o naivitate înduioşătoare, dezarmantă, vor fi făcute  potrivit competenţei profesionale şi nu după criterii clientelare, de partid. În faţa mea sute de oameni punctau cu urale fiecare frază rostită şi îşi ştergeau lacrimile de bucurie. Acesta nu era numai visul meu, era  şi visul  lor.

Dar orice revoluţie este începută de naivi, continuată de impostori şi exploatată de escroci. În mai puţin de o lună noi, cei câţiva care am ieşit în stradă conştienţi că nu vom rămâne în viaţă până a doua zi, am fost măturaţi de la putere de către cei care vă conduc azi. Pe ei îi votaţi la fiecare ciclu electoral, începând cu mai 1990. Ei sunt cei care au confiscat viitorul României. Lor trebuie să le cereţi socoteală, nu revoluţionarilor. Eu nu am reuşit să devin nici măcar consilier local…

Revoluţionarii, datorită acestui parcurs nefericit al ţării, şi pentru că li s-au acordat prin lege, FĂRĂ SĂ O CEARĂ , nişte îndemnizaţii ca recunoştinţă pentru eroismul din Decembrie ’89 au ajuns un fel de paria a societăţii româneşti. Presa scrisă şi televiziunea, politicienii iar în final şi opinia publică, după ce i-a slăvit şi îmbrăţişat, îi încriminează acum in corpore ca pe nişte ticăloşi, profitori şi impostori. Cine a numit secretarii de stat în fruntea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor? Ei sau partidele politice? Nu revoluţionarii  i-au numit pe infractorii Emil Cuteanu,  George Costin sau Bebe Ivanovici secretari de stat la SSPR. Au făcut-o Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Emil Boc.

Emil Cuteanu, omul lui Iliescu se află deja în puşcărie alături de George Costin numit de Emil Boc, întrucât au transformat eliberarea certificatelor de revoluţionar într-o afacere personală. Revolta societăţii civile este, desigur  îndreptăţită, dar nedreaptă faţă de cei care şi-au riscat cu adevărat viaţa în zilele lui Decembrie 1989. Iar azi se sinucid pentru că nu mai pot plăti ratele la creditul garantat cu îndemnizaţia tăiată al treilea an, iar banca le-a luat casa pe jumătate ridicată. Sau apartamentul. Este cunoscut – dar cui îi pasă! – cazul recent al lui Sorin Moldovan, preşedintele unei asociaţii de revoluţionari din  Tg. Mureş.

Moartea unui aurolac din canalele Bucureştiului are un ecou mai puternic în mas-media românească decât a unui revoluţionar disperat, ostracizat azi de societate. Primul deznădăjduit care şi-a luat singur viaţa, scârbit  de ceea ce se întâmplă, a fost eroul Călin Nemeş din Cluj. Pe revoluţionari nu-i ajută  nimeni. Dacă profesorii, cadrele medicale, militarii, pensionarii ies în stradă, sunt susţinuţi de sindicate şi alte categorii socio-profesionale. Pe revoluţionari, dacă protestează, nu-i susţine nimeni! Dimpotrivă…

Ipocrizia şi cinismul clasei politice sunt  indescriptibile. Ca şi Emil Boc, Victor Ponta cere tot timpul revoluţionarilor să-şi elimine, din rândul lor, impostorii. Ca şi cum aceştia ar putea să o facă, şi nu SSPR, prin comisia de analizare a dosarelor condusă de secretarul de stat. “A fost o decizie politică să se taie îndemnizaţiile luptătorilor revoluţionari” – a recunoscut fostul ministru de finanţe Gh. Ialomiţeanu.

Personal am scris nenumărate articole care au apărut în presa centrală şi locală, am avut intervenţii la televiziune în care am încriminat existenţa numai în Alba a circa 40 de “revoluţionari în grad de “Rănit”, care îşi iau în continuare îndemnizaţiile deşi sunt foşti miliţieni bătuţi de populaţie, victime ale unor accidente rutiere sau ale unor altercaţii  în timpul sărbătorilor din iarna lui dec.’89. Nu s-a întâmplat nimic!  I-am pus personal în mână premierului Boc un memoriu în acest sens; un memoriu asemănător l-am trimis şi la SSPR; am iniţiat un Proiect de modificare a “Legii Recunoştinţei” (cum este denumită Legea 341/2004) astfel încât răniţii să fie răniţi de glonţ iar “revoluţionari” să fie consideraţi doar cei care au organizat şi condus acţiuni de stradă, au construit baricade şi au ocupat obiective strategice PÂNĂ LA ORELE 12,09 DIN DATA DE 22 DECEMBRIE 1989 – momentul fugii dictatorului şi nu până în 25 decembrie cum stipulează acum legea. Ar fi rămas doar 4000 – 5000 de revoluţionari, necontestaţi de nimeni şi respectaţi. Cu sprijinul a trei parlamentari de Alba proiectul a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. A fost scos de USL şi aruncat probabil la coş.

Clasa politică nu e interesată să se facă ordine în rândul revoluţionarilor pentru că se teme de aceştia. De aceea îi ţine în şah cu anatema oprobiului public. Între timp Guvernul Ponta a găsit bani să dea “îndemnizaţii speciale”  diplomaţilor pensionari cu o vechime mai mare de 15 ani în ministerul respectiv. Lunar, aceştia vor primi pe lângă pensie, “pentru condiţii grele, vătămătoare, de uzură fizică şi psihică” suma de 3571 lei. E riscant pentru ficat, într-adevăr, să dai peste cap pahare cu şampanie sau să mănânci caviar atâţia ani la recepţii oficiale.

Ceauşescu a fost împuşcat pentru subminarea economiei naţionale şi înfometarea poporului. S-a grăbit să plătească datoria externă şi a redus-o la zero. Politicienii care au vândut ţara, au înfometat poporul, au distrus economia şi au acumulat datorii externe de peste 100 miliarde de euro… Ei, ce pedeapsă merită!!!

Mihai Babiţchi

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Legenda Dragobetelor

Legenda Dragobetelor Dragobetele este sărbătorit în Calendarul Popular în ziua de 24 februarie. Cum vremurile s-au schimbat, tinerii au dat… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

34 Comentarii

Horea 17 decembrie 2013 at 12:41

”Nu cerem decât un lucru: respect!”

Nu cereti ceea ce NU mai este demult in Romania!

Carcotasul 19 decembrie 2013 at 21:38

**********, are din plin „respectul” cuvenit puslamalelor si a lichelelor!

Costel* 17 decembrie 2013 at 13:45

Nu va mai satura Dumnezeu odata. Ati primit pamant cat cuprinde, apartamente, indemnizatii mari pentru toata viata iar dumneata ditai viloiul. Ce mai vreti sa vine iar PDL-ul la putere. Voi revolutionarii portocalii alaturi de Basescu al vostru ati ruinat tara, ajunge !

Stareta 17 decembrie 2013 at 15:07

Coane Babitchi de la Revolutie si pana acum faci parte din „HAITA POLITICA „.Tot de atunci,dupa asa zisa infrangere a revolutionarilor si inlaturarea dvs .de la fotoliul prefectural ati lins usa tuturor partidelor politice si v-ati umplut traista cu de toate.Acum asteptati respectul nevoiasilor sau al celor mai mari ai tarii ?Al celor mici nu-l veti avea ,ca ei sunt infomatati,infrigurati si inselati de cei ca voi. Nu doar nevoiasii i-au ales pe cei ce astazi ne asupresc,ci si voi.Numai ca voua va merge bine. Nu ducedti grija zilei de maine,nu va puneti lantul pentru ca aveti rate la casa si va executa banca. Dvs. ati primit o vila in buricul targului pentru osteneala de la Revolutie si multe altele pe care doar putini le stiu.Visul vostru s-a implinit. V-ati ajuns si-o duceti bine.Doar visul omului de rand a ramas doar speranta desarta. Respecta ,ca sa fii respectat.

ioan toma 17 decembrie 2013 at 15:53

…Domnule Mihai Babitchi,
sunteti o persoana deosebita, respectul nu se cere, doar se primeste meritat,… cum suna” merit sa fiu respectat”, oare noi alegem?…in rest toate cele bune…

Nelu 17 decembrie 2013 at 18:49

Puteti sa nu fiti de acord cu articolul lui Babitchi…desi e greu de crezut ca nu sunteti de acord. Dar casa nu a primit-o pentru participarea la revolutie…A cumparat-o legal, ca noi toti. Nu mai mintiti din invidie. Si el chiar a condus revolutia din Alba Iulia. Eu recunosc ca nu am avut curajul sa ies in strada in noaptea aceea, nu m-a lasat nici sotia. Hai sa nu fim meschini.

Stareta 19 decembrie 2013 at 15:56

Gresit total dle. Nelutu. Casa a primit-o ca sediu de partid. Cand a fost „rasturnat” de la prefectura a intrat in opozitie si a fost liderul Partidului Unitatii Democratice pe Alba.Atunci a primit casa ca sediu de partid. Mai tarziu,la desfintarea partidului a cumparat casa de la Flips pe un pret de nimic in cardasie cu directorul de la Flips. Innainte de-a cumpara casa functiona ca sediu social pentru Trustul de Presa Unitatea,poate multi dintre albaiulieni isi mai amintesc de ziarul Unitatea in care conul Babitchi printre alte articole isi preamarea rolul avut la Revolutie si cum a fost rasturnata revolutia.Nu este nimeni invidios. Dar nici nu trebuie denaturate faptele si acordata importanta prea mare unor persoane care nu au avut decat folosuri de pe urma asa zisei Revolutii.Si tot aceste persoane asteapta recunostinta si respectul poporului roman pentru fapte de nimic.Atunci ce sa mai zicem de adevaratii eroi ai neamului romanesc?Cine merita respectul?Parvenitii si impostorii?

albaiuleanul 17 decembrie 2013 at 18:55

Si daca tot recunosti coane ca ati fost niste naivi la revolutie afla ca din naivitatea voastra am suferit cu toti in ultimi 20 de ani iar in loc sa-ti fie rusine mai ai si tupeu ordinar sa ceri respect. Noi am suferit prea mult ca sa va mai iertam hotilor si criminalilor ce sinteti. Iar ca voi nu aveti nimic cu clasa politica care ne-a jupuit in ultimi 20 de ani sa io spui la nepotii si la copiii tai ca ei poate te cred dar noi nu va mai credem jigodii ordinare ce sinteti si ticalosilor. Iadul sa va manince pe toti.

albaiulianul 17 decembrie 2013 at 19:31

sa nu vorbiti din invidie voi cei care judecati un om care a avut curaj atunci,ganditi va rog ce se intampla cu acest om daca nu cadea dictatorul ,la ce represalii era supus,asa ca daca cere doar respect cred ca il si merita.pacat ca ideile si visurile marete de atunci nu s-au realizat decat intr-o foarte mica masura.atunci la revolutie s-au ce o fi fost ,tin minte ca erau cam multi preoti si dupa fiecare discurs se zicea Tatal nostru.iar d-l BABITCHI s-a inconjurat de destule nulitati

Stareta 19 decembrie 2013 at 12:43

Dupa Revolutie ideile si visurile marete ale unora s-au implinit. Mai putin ale poporului roman,a omului de rand. Tot sarac ,asuprit, mintit, infrigurat si infometat , injosit si fara demnitate este fortat sa traiasca.La Revolutie a participat toata populatia ,nu numai dl. Babitchi si acele multe nulitati de care aminteste ” albaiulianul „. Toate aceste nulitati sunt astazi oameni de vaza ai orasului si tarii.Si ei asteapta respectul si recunostinta poporului roman ? Rusine sa le fie.

soimul de munte 20 decembrie 2013 at 10:18

dar nu poporul ”sarac, asuprit, mintit, infrigurat si infometat, injosit si fara demnitate” voteaza pe cei care-l tin si adincesc in aceste stari?

Stareta 20 decembrie 2013 at 12:27

Ai dreptate Soimule. Acest popor voteaza toate nulitatile. Putini romani gandesc,marea majoritate sunt manati in turma si cumparati pe lucruri de nimic.Iar la multi cand ajung la putere le intuneca D-zeu mintile si se inhaita cu lupii.Dupa cate se pare ne place sa fim o natie asuprita si injosita nu numai la noi in tara ci si in lume.Se pare ca ne meritam soarta.

gadea si ciutacu 17 decembrie 2013 at 19:36

Aveti dreptate in ceea ce spuneti domnule Babitchi. Nu ne spuneti cu cine ar fi trebuit sa voteze romanii in aceasta perioada de doua decenii. Dupa cum bine stiti, toti, dar absolut toti politicienii care au cersit votul romanilor au fost dezinteresati total de soarta tarii si a bizonului votant. Nu am avut o clasa politica de incredere niciodata. Romanii l-au votat pe ilici in duminica orbului, apoi pe tap sperand ca acesta cu cei cinspe mii de „specialisti” va realiza mult mai multe decat in perioada anterioara apoi s-au lepadat din nou de partide istorice pentru a se intoarce la guvernarea de stanga ilici/nastase. Singura perioada in care s-au mai miscat lucrurile a fost cea mult hulita de unii, perioada de dinaintea venirii uslasilor penali la conducerea tarii anul trecut. Nu zic ca nu s-a furat si in aceasta perioada pentru ca TOTI politicienii romani au ca prim scop imbogatirea si apoi interesele tarii insa ceea ce s-a intamplat acum depaseste orice imaginatie. Din pacate Boc/Basescu au pierdut datorita masurilor dure luate dar si datorita faptului ca dreapta s-a dezmembrat dovedindu-se inca odata ca interesul personal e mai presus de interesul national. In conditiile astea, romanul pomanagiu, spalat pe creier si votant pe pixuri si galeti au ales din nou stanga de sorginte comunista. Intrebarea esentiala pentru romanul dezorientat si dezamagit de intreaga clasa politica este caragialeasca: „domnilor, noi cu cine votam?”

negoi florin 17 decembrie 2013 at 20:44

Apreciez in mod deosebit articolul publicat de catre D-l Babitchi in ziarul dumneavoastra si sant de acord inclusive cu initiativa legislative pe care domnia sa o promovase.

S.P.Q.R. 18 decembrie 2013 at 2:05

Din comentariile de aici,reiese clar,profilul autorului articolului.Pai domnule draga(Babitchi),lumea va blameaza,ptr ca din rindurile voastre,fac parte niste jeguri de oameni(daca-i poti numii oameni).Care in timpul LOVITURII DE STAT(mai termina naibii,cu termenul revolutie),ori au stat ascunsi ca sobolanii,ori s-au imbatat ca porcii,ori etc,etc si acum,nu mai prididesc cu,….”ce fapte marete,am facut noi”.A-ti facut pe dracu,n-ati facut nimic.Nu contest,ADEVARATII LUPTATORI !!! Insa din pacate aia,n-au loc de viermii,care sug de pe spatele lor.Stiu sute de exemple.Vreti ex??? CUGIR=DANILA=(fostul director general al U.M.C.care in 1989,impiedica lumea,sa iasa din intreprindere,mare mafiot)=CLONTA=(deasemenea director al U.M.C.,mare mafiot)=BOCANICI=(„mare”jurist al U.M.C.sef al garzilor patriotice,dadea onorul la „conducatorul iubit” si multe altele(nu-mi ajunge spatiul).Mai mult,vad ca se foloseste in articol termenul EROI.Pai te-as intreba stimate domn,daca in 1989 au fost eroi,ce or fii fost,toti vitejii neamului,cazuti de-a lungul istoriei,ptr libertatea si neatirnarea tarii,soldatii romani din cele 2 razboaie mondiale,sau prizonierii prin SIBERIA,sau martirii din puscariile comuniste etc,etc ???Aia poate,o fii fost COPII DE MINGI si numai acum in 1989,sint eroi.Si altceva,domnule Babitchi….ADEVARATII EROI,nu au banii si AVANTAJELE,ASA ZISILOR EROI=ADICA A SCURSURILOR,NUMITE PROFITORI.Si cind zic asta,ma refer in primul rind la VETERANII DE RAZBOI,care nici nu se pot apropia,de unii ca dvs.Este diferenta,de venituri de la cer la pamint !!! Si aia,chiar au facut ceva,ptr ROMANIA ! Asa ca,…mai moale cu revolutionarii,ca va cunoaste lumea si de-aia va stigmatizeaza. A-ti supt si v-ati ghiftuit si voi destul,din bunatatile tarii !!! Mai ajunga-va!!!

dolfi 18 decembrie 2013 at 10:09

crezi tu dragul meu ca profitorii aia vor renunta de buna voie la beneficiile lor? Terenurile primite moca, indemnizatiile si celelalte scutiri!? Bunicii nostri ce-au luptat in marile razboaie au luptat pe baza unor principii. Profitorii insa au stiut pe cine sa „unga”, s-au „descurcat”. De 24 de ani, lumea buna se „descurca”. Ei sunt marii afaceristi, politicienii si lingaii lor. Ce competente? Ce eficienta? E „democratie” – una originala!

cocolino 18 decembrie 2013 at 16:44

Mai, nenorocitilor de ce mia-ti sters comentariul de azi noapte ! Am inteles sunteti din aceeasi categorie cu Alba 24 adica din aceeasi categorie si cu Babitchi. PA ! Nu va mai citesc incepand de azi. Am crezut ca sunteti independenti, dar cine este independent din presa de azi ? Voi in nici un caz . Adio !

Administrator 18 decembrie 2013 at 21:27

Ce legatura are viata particulara a domnului Babitchi cu revolutia sau cu acest articol ? Era normal sa il stergem

Carcotasul 19 decembrie 2013 at 13:00

Personal cred ca **********, a facut „revolutia”, in cadrul loviturii de stat! Pe cinstite, sunt satul de atata minciuna!

Carcotasul 18 decembrie 2013 at 20:56

Vad ca pe „cineva sus pus”, l-a deranjat comentariul meu si la sters! Chiar nu v-ati saturat de **********, care de 24 de ani „bate apa in piua” cu marea lui importanta in „revolutia” de la lovitura de stat din Dec. ´89?

Lenesul 19 decembrie 2013 at 18:14

Carcotasule, e usor sa te ascunzi in spatele anonimatului si sa spurci totul. Asta e un spatiu pentru schimb de opinii, dupa cum scrie mai jos. Si eu am iesit in strada a doua zi, nu stiu daca mi-a fost frica, dar de la fereastra l-am vazut pe Babitchi in noaptea respectiva, mergand singur in fata multimii, cu un steag in mana. Si multimnea il asculta. Datorita lui, nu au fost batuti securistii si fostii activisti urati de populatie. Cu siguranta si tu esti printre ei. Ar trebui sa ii multumesti ca nimeni nu ti-a mutat falcile. A, ba da, acum ai fi fost „ranit” si ai fi avut indemnizatii. De ce nu te retragi in mlastina de unde ai iesit? Cum naiba de ticalosii au curaj numai ascunsi…Spuneti numele! Iar tu Stareto, ai pus mana pe unele dosare de la securitate si ai santajat cetateni…Pe tine te stim mai multi…

Carcotasul 20 decembrie 2013 at 12:32

Vad ca ridici minciuna la nivel de „scimb de opinie”! Dupa mine minciuna ii minciuna chiar daca ii repetata de 24 de ori in fiecare an de *******! E adevarat „minciuna” nu ii pacat capital ca popii crestini nu au introdus-o in cele 10 Porunci(au stiut ei bine ce fac)! Spunemi si mie unde a fost „revolutie”, cand toata lumea stie ca a fost ” O lovitura de stat”, comandata de Gorbaciov, cu acceptul SUA, si executata de DIA(directia de informatii a apararii) si GRU( Glávnoe Razvédyvatelnoe Upravlénie – Главное разведывательное управление-Departamento Central de Inteligencia)! PATRIHOTUL TOT PATRHOT RAMANE!

Cetateanul 19 decembrie 2013 at 19:17

Adevaratii revolutionari au luptat zeci de ani cu fortele securitatii, ascunsi prin munti si indurand umilinte, foame, conditii mizere etc. Unde a luptat aceasta specie de politruc? Cine este acest impostor si de unde a aparut? Pleaca impostorule! Revolutionar la comanda, de Duminica ca esti tu. Nesimtirea ta nu are limite. Sa cataloghezi protestatarii niste naivi. Cat va mai rabda Dumnezeu oare? Asta in cazul in care aveti unul! Acceptati comentariul, Administrator!

CrocodilulCuPapion 20 decembrie 2013 at 11:34

Singurii revolutionarii sunt aceea de la Timisoara,restul sunt victime colaterale a Loviturii de stat de la Bucuresti.Tot respectul meu pentru curajul pentru care ati dat dovada atunci ,d-le Babitchi ,dar din pacate nu ati reusit sa schimbati nimic, pentru ca aceleasi lepre comuniste au venit la conducere,la momentul respectiv cel putin la nivel central,pentru ca la nivel local era imposibil.Suntem la 24 de ani de la revolutie si nu am vazut niciun tortionar condamnat,n-am vazut nici un politician sa depuna vreo coroana la monumentul luptatorilor anticomunisti de la Sambata de sus.Pentru ce au murit torturati miile de oameni in peniteciarele comuniste si in lagarele de munca,pentru ce s-au jertfit oamenii aia in timpul evenimentelor din dec. ’89?

vasile 20 decembrie 2013 at 13:25

Dle Administrator
De ce nu taiati IN TOTALITATE „comentariile” securistului sau miliatianului batut „Carcotasul”? Asta e atat de plin de ura ca o sa se inece cu propria lui voma. Eu am fost in noaptea aceea cu Babitchi, cam de pe la orele 12, si stiu ce a insemnat sa manifestezi cu teama ca in fiecare clipa o sa apara securitatea si o sa traga in tine. La Timisoara si Bucuresti, multimea a fost calcata cu tancurile. Si noi am fi vrut sa dam foc la vitrinele librariilor cu cartile lui Ceausescu in vitrina, sa atacam casele activistilor si securistilor, dar Babitchi nu ne-a lasat. Nu stiam cine este dar toti il ascultau si facuse niste echipe de ordine care controlau multimea sa nu faca violente. Pai de aia nu au murit oameni in Alba Iulia atunci si in ziua urmatoare ca nu ne-a dat voie el sa ne razbunam pe ticalosi. Si ticalosul asta de „carcotas” a scapat teafar datorita lui Babitchi. Si din ce „haita” a facut parte Babitchi din moment ce , dupa cum spune, nu a avut niciodata nici o functie publica?! Forumul nu e un loc, vorba „Lenesului” pentru deversarea urii personale…

Carcotasul 20 decembrie 2013 at 15:11

@Vasile draga, daca ai fost in acea noapte cu ********, atunci ori esti interlop, de tipul lui **********, ori informator la spionii militari! Crezi ca ************ a iesit sa-si puna in pericol ******, daca nu avea spatele protejat?

Carcotasul 20 decembrie 2013 at 21:02

Pardon, am vrut sa scriu Marcel Sasu(Moldovan Marcel), dar totusi nu am gresit prea mult, si Nelu Sasu tot o Lichea este(daca nu o fi murit)!

Cocosul Rosu 20 decembrie 2013 at 14:34

Dilema: aveti chef sa va distrati la comentarii anti personaj sau vreti sa ramaneti fara cititori?

Carcotasul 20 decembrie 2013 at 16:07

Cred ca tocmai acest „Atac la derbedei”, atrage cititorii!

Vasile 21 decembrie 2013 at 18:46

Colonele Oaida, insultele tale se pot sanctiona de lege. Nu pot vorbi pentru Babitchi, dar ii sugerez, daca citeste cumva mizeriile tale de las nenorocit, sa ceara identificarea ta si sa te dea in judecata. Ca se poate chiar daca te ascunzi in spatele anonimatului. Il uresti nu numai pe el ci pe toti revolutionarii, dupa cum se vede… Datorita lui au fost salvati militienii si securistii in Alba, toti stiu asta, jigodie ordinara…Inchei orice dialog cu tine si cei ca tine care spurca forumul…

Carcotasul 21 decembrie 2013 at 19:49

Lasa-l draga Vasile pe Oaida in pace, ca el nu se coboara pana acolo, incat sa-l „besteleasca” pe *******! Sa ceara identificare cui vrea si la cine vrea *********, dar nu cred ca o va face, intrucat, daca alti cer „identificare” puslamalei de *********, se trzeste cu dupa gratii!

drona 21 decembrie 2013 at 22:31

Tov. Vasile, daca in noaptea aceea ai fost cu B…..i inseamna ca asa ai primt ordin (de fapt ca si el) sa fi la datorie, si ai fost. Daca il dezbraci pe B….i ii cad stelele, ca de fapt si tie. Le cam porti de grija securistilor cu toate ca cei de aici n-au facut mare treaba. Curios ca informatorii imbracati in hainele garzilor patriotice ii pazeau pe acestia. Ma Vasile cam cat iei de pe urma actelor de vitejie din 22 ?Iti place ai ? Lasa ca muncesc altii pentru tine si tu pozezi in aparatorul revolutionarului sef. D-aia nu merge tara asta ca peste tot s-au aciuiat destia prosti ca tine. LA MULTI ANI !

cugireanu 21 decembrie 2013 at 23:04

Ai vazut d`le Babitchi pentru ce te`ai agitat in 1989 ? Acum asumati`i .

Baby Isky 22 decembrie 2013 at 12:40

Acest individ ne-a promis ca o s-o ducem mai bine ca in comunism si , de fapt , 99% dintre romani o duc mai rau !?
Acest individ ne-a promis ca nu vom mai avea in conducerea tarii, a judetelor, oraselor si comunelor decat oameni cu facultate si morali, iar azi avem analfabeti, anagramati, hoti si talhari pana la cel mai inalt nivel !?
Oameni ca Babitschi l-au impuscat pe Ceausescu pentru „subminarea economiei nationale”, iar ei AU DISTRUS IN TOTALITATE ECONOMIA NATIONALA !?
ACES INDIVID IMPREUNA CU GASCA LUI TREBUIE SA RASPUNDA IN FATA ROMANILOR, NU SA SE LAMENTEZE ! aCEST INDIVID, IMPREUNA CU CEI DE SLEATCA LUI TREBUIE SA LA DEA LOCURI DE MUNCA SI LOCUINTE TINERILOR, asa cum ne-a dat Ceausescu ! Babitschi ar trebui sa se ascunda in padure sau sa ia calea imigratiei , fiind RESPONSABIL PENTRU DEZASTRUL ECONOMIC AL ROMANIEI !

Comentariile sunt oprite