Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 18.00, la Sibiu, în Sala „Transilvania”, Volei Alba Blaj – Volero Zurich | Meci de gală pentru campioana României şi spectacol în Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

volei-alba-blaj-dinamo-krasnodar-champions-league-39Miercuri, 25 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala „Transilvania” din Sibiu, campioana României, Volei Alba Blaj, va disputa al treilea meci din Grupa B a Champions League, al doilea consecutiv acasă, cu Volero Zurich, un colos al voleiului feminin european.

Se anunţă un spectacol de gală, în condiţiile în care formaţia elveţiană are un palmares incredibil. O dispută care se încadrează fidel în categoria „David versus Goliath”, ţinând cont de forţa etalată de adversara formaţiei din „Mica Romă”, partida însemnând o oportunitate pentru spectatorii din România de a vedea pe viu jucătoare de calibru mondial. În ierarhia Grupei B din competiţia supremă, Volero Zurich se plasează pe locul secund, cu 4 puncte, iar gazdele sunt pe poziţia a patra, fără a cuceri vreun punct.

*Gheorghe Rotar: „Jucăm cu Barcelona voleiului!”

Mergem la Sibiu să câştigăm, pentru că, indiferent de numele adversarului, acesta este spiritul Blajului şi al meu personal, deşi suntem conştienţi că ne confruntăm cu o echipă care, la nivel de buget şi notorietate, se poate compara cu Barcelona din fotbal, de exemplu. Nu ridicăm adversarul în slăvi, dar trebuie să fim realişti. O victorie cu Volero Zurich ar echivala cu câştigarea unui campionat în România„, a declarat Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj.

*Duelul din Divizia A1 mutat în Champions League!

Pe banca tehnică a oaspetelor stă Zoran Terzic, antrenor care a devenit vicecampion olimpic cu naţionala Serbiei la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016. Şi asistăm la o reeditare a ultimei finale a Diviziei A1, adjudecată de Volei Alba Blaj anul trecut, într-un incitant duel al băncilor tehnice cu antrenorii sârbi de succes, Darko Zakoc şi Zoran Terzic, care se cunosc foarte bine. „Meciul cu Volero Zurich trebuie să fie o plăcere pentru noi, nu suntem favoriţi, vom intra în joc fără presiune, la fel cum a fost cu Dinamo Moscova şi Dinamo Krasnodar, echipa are calitate şi acest lucru trebuie confirmat pe teren. Volero Zurich este una dintre echipele favorite la calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, din păcate a pierdut meciul cu Dinamo Moscova, scor 2-3, şi va veni la Sibiu să joace cu multă atenţie, foarte motivată şi va fi şi mai greu pentru noi. Noi trebuie să oferim cea mai puternică rezistenţă posibilă”, a declarat Darko Zakoc.

*Împotriva vicecampioanelor olimpice

Volero Zurich reprezintă un colos, una dintre cele mai puternice echipe din Europa, prezentă în ultimii trei ani în „Top şase” al Champions League. Invincibilă în stagiunea internă, cu 14 victorii din tot atâtea meciuri, echipa din „Ţara Cantoanelor” a câştigat 11 din ultimele 12 campionate pe plan intern, şi tot atâtea cupe, având 7 titluri consecutive, realizând eventul în Elveţia începând din 2010! În distribuţia oaspetelor se vor regăsi două vicecampioane olimpice, Silvija Popovic şi Bojana Zivkovic, ce au contribuit anul trecut la prima medalie olimpică din istoria Serbiei la volei feminin.

*Jumătate din lotul Blajului a trecut pe la Volero

Pe lângă Ana Antonijevic şi Nadja Ninkovic, venite vara trecută la Blaj tocmai de la Volero Zurich, în efectivul campioanei României se mai regăsesc alte patru voleibaliste ce au activat în carieră la adversara de miercuri în diferite perioade, respectiv Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic, Rebecka Lazic şi Ana Grbac. În plus şi Marko Seculic, secundul Blajului a făcut parte, în trecut, din staff-ul tehnic al multiplei campioane din Elveţia.

Suntem onoraţi să disputăm un astfel de meci împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume, este un moment special pentru clubul nostru. O asemenea dispută, un adevărat spectacol, trebuie să însemne o adevărată sărbătoare pentru toţi iubitorii voleiului. Cu siguranţă, prima şansă aparţine adversarelor, ştim aceasta, dar noi ne propunem să jucăm la maximum de potenţial pentru a oferi o replică adecvată şi a ne ridica la înălţimea unui spectacol de gală”, a comentat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea