Rămâi conectat

Ştirea Ta

Metode simple pentru a arde grăsimile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu trebuie să te chinui şi să te supui unui efort supraomenesc pentru a scăpa de grăsimi şi a arde caloriile. Ţine cont de câteva reguli simple pentru a obţine maximum posibil din activităţile zilnice, în aşa fel încât să poţi să ai silueta mult visată, cu puţin efort.
lFii matinală pentru a te ţine de treabă! – Propune-ţi să faci exerciţiile primul lucru dimineaţa, şi îţi vei creşte şansele de a fi constantă cu până la 300%. Un studiu efectual pe un grup de 500 de persoane arată faptul că 75% dintre cei care practică exerciţiile de fitness dimineaţa reuşesc să păstreze această rutină în mod regulat, comparativ cu numai 50% dintre cei care se duc la sală după-amiaza, sau 25% dintre cei care o fac seara, după orele de lucru. Explicaţia este simplă – la începutul zilei ai cele mai puţine scuze probabile pe care ţi le poţi oferi, pentru a renunţa la bunul obicei. Dacă reuşeşti să îţi creezi acest obicei vei avea un avantaj în plus – un alt studiu arată că 20 de minute de exerciţii moderate îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi funcţiile cognitive.
lAnduranţă, apoi viteză – În loc să aloci întreaga perioadă exerciţiilor care te ajută să arzi calorii, îţi propunem să ai în vedere o cu totul altă rutină – încearcă să ridici greutăţi sau să faci orice alt exerciţiu de anduranţă, timp de 20 de minute, înainte de exerciţiile cardio. Un studiu efectuat de către Universitatea din Tokio a arătat că persoanele care procedează în această manieră ard mult mai bine grăsimile, decât cele care alocă întreaga perioadă exerciţiilor cardio. Ordinea aceasta este deosebit de bună şi pentru inimă – arterele se strâng, pe parcursul exerciţiului de rezistenţă, crescând presiunea sângelui, în timp ce exerciţiul cardio are exact efectul invers asupra corpului, contracarând efectele iniţiale. În plus, exerciţiul de rezistenţă presupune coordonare şi tehnică, de care poţi beneficia numai dacă nu eşti obosită şi începi cu această etapă. La polul opus, exerciţiul cardio nu reprezintă altceva decât o mişcare repetitivă, ritmică, pe care o poţi efectua şi atunci când eşti mai obosită.
lÎmpingându-ţi limitele îţi creşti metabolismul! – Ai terminat etapa de tonifiere şi eşti pregătită pentru a transpira, la cardio?! Încearcă să forţezi doar un pic limitele, pentru a beneficia de un extra de calorii arse. Exerciţiul efectuat la intensităţi mai mari sporeşte producţia de hormoni de creştere, care au ca rol metabolizarea grăsimilor pentru a fi folosite ca şi carburant al organismului. În plus, rata metabolismului va creşte cu până la 15% peste nivelul normal, permiţând arderea unor calorii suplimentare şi după terminarea exerciţiului. Cu alte cuvinte, dacă ai reuşit să arzi 300 de calorii pe perioada exerciţiului, vei mai arde alte 45 pe parcursul primelor ore ulterioare exerciţiului. Pentru a potenţa efectul, trebuie să îţi alegi o viteză care să reprezinte o provocare. Într-un studiu efectuat la Universitatea din Virginia pe un grup de femei supraponderale, cele care făceau efort la intensitate mai mare timp de 3 zile pe săptămână şi la intensitate medie, pe parcursul a alte 2 zile pe săptămână, au reuşit să piardă cu 3 cm mai mult din talie decât cele care au lucrat la intensitate moderată, după o perioadă de 3 luni. Dacă simţi că nu faci faţă, poţi încerca să alternezi intensităţile – foloseşte intensitatea mare, timp de un minut, după care cea suportabilă, timp de 3-4 minute.
lRenunţă la scaun, pentru
a-ţi tonifia muşchii fesieri – Chiar şi în cazul în care faci sport în mod frecvent, cu siguranţă ai nevoie de exerciţiu suplimentar, pentru tonifierea muşchilor fesieri, pe care îi neglijezi stând la birou toată ziua. În cazul în care faci jogging, de exemplu, chiar dacă simţi că îţi lucrezi muşchii, cei fesieri cu siguranţă nu sunt incluşi în antrenament, mai puţin în cazul în care alergi pe un drum care urcă în pantă. Vestea cea bună?! Poţi să ai grijă de aceşti muşchi chiar şi de la birou, când îţi lipseşte colegul sau este preocupat de o ştire de presă… Ridică-te de pe scaun, cu picioarele depărtate la nivel umerilor. Coboară încet fundul, încordând muşchii fesieri, până atingi scaunul, apoi ridică-te, în acelaşi ritm (fără să sari şi fără să te aşezi pe scaun). Efectuează aceste mişcări de câte 10-15 ori în 3 reprize, zilnic, şi vei vedea în scurt timp rezultatele: un posterior mai tonifiat, jeanşi care îţi vin mai bine!
lEnergizează-te la mijlocul zilei, cu un marş rapid! – Aceasta este regula 20-20: 20 de minute de aerobic de intensitate medie (precum un marş efectuat într-un ritm alert) îţi pot da un plus de energie de până la 20%. Pare paradoxal, din moment ce întotdeauna ai gândit că sportul te va obosi, dar de fapt se întâmplă exact contrariul. Datorită mişcării se modifică nivelul de serotonină şi dopamină produse, conducând la un plus de energie. În plus vei arde 75 de calorii în această scurtă repriză – o idee mult mai bună decât să foloseşti timpul respectiv pentru a mânca o pungă de chipsuri sau fursecuri…
lFă paşi de uriaş – Atunci când alegi să urci pe scări încearcă să urci câte două trepte. Încercarea de forţă îţi activează muşchii, încât vei reuşi să arzi mai multe calorii decât dacă ai urca într-un ritm mai lent, treaptă cu treaptă. În plus, vei folosi astfel nişte muşchi care nu sunt solicitaţi, în mod normal.
lÎntinde-te! – Exerciţiile de streching ajută foarte mult pentru a diminua tensiunile musculare, conform unui studiu efectual de către Centrul de Sănătate Norvegian din Oslo. Obişnuiai să renunţi la exerciţiile de întindere, de la finalul partidei de fitness? Îţi sugerăm să te mai gândeşti o dată…


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Mistreții, de NEOPRIT în Apuseni: Locuitorii fac ,,nopții albe” pentru a-și apăra pământurile

Culda Ionică

Publicat

în

Mistreții, de NEOPRIT în Apuseni: Locuitorii fac ,,nopții albe” pentru a-și apăra pământurile

În comuna Gârda de Sus din județul Alba, cetățenii sunt indignați cu privere la faptul că numărul atacurilor porcilor mistreți este în continuă creștere, iar autoritățile sunt nepăsătoare.

Un cititor ziarulunirea.ro a declarat că pământurile din localitate sunt distruse, aceștia fiind lăsați fără hrană pentru animale, singura lor sursă de venit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Localnicii se întreabă:,,Oare cine va suporta despăgubirile? Va fi cineva răspunzător pentru acest dezastru aducător de și mai multă sărăcie, în perioadă de criză și prețuri tot mai mari?”

Problema cu porcii mistreți nu este actuală, oamenii având probleme de câțiva ani de zile cu aceștia, întrebându-se frecvent: ,, Sunt mai importante animalele sălbatice decât oamenii, într-o Românie a secolului 21?„.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Kaufland-Grill Alba Iulia s-a redeschis, după ce DSP Alba a decis suspendarea activității: Trei oameni au ajuns la urgențe din cauza toxiinfecției alimentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Kaufland-Grill Alba Iulia s-a redeschis, după ce DSP Alba a decis suspendarea activității: Trei oameni au ajuns la urgențe din cauza toxiinfecției alimentare

Kaufland Grill s-a redeschis în cursul săptămânii trecute după ce, în urma unui control făcut de inspectorii DSP Alba, s-a decis suspendarea activității, din cauza neregulilor descoperite.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un mesaj în care prezintă experiența extrem de neplăcută prin care a trecut.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cititorul a relatat faptul că a achiziționat un pui rotisat din cadrul restaurantului de tip fast-food, iar două persoane din cele trei care au mâncat din acesta au ajuns la spital, fiind diagnosticate cu toxiinfecție alimentară.

CITEȘTE ȘI: Kaufland Grill din Alba Iulia, închis după ce două persoane au ajuns la URGENȚE. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Informarea de presă emisă de DSP ALBA

În urma controlului mixt întreprins miercuri la un punct de tip fast-food situat pe raza municipiului Alba Iulia, aparținând unui lanț de supermarket-uri, inspectorii DSP Alba au încheiat vineri, 16 septembrie 2022, un proces-verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare.

Procesul-verbal a fost încheiat în urma obținerii rezultatelor de laborator pentru probele recoltate de la unitatea menționată. Au fost recoltate teste de sanitație atât de pe suprafețe cât și de pe tegumente iar conform buletinului de analiză emis azi, 16 septembrie a.c., de către Laboratorul DSP Alba, au rezultat necorespunzătoare un număr de 9 teste recoltate atât de pe suprafețe, obiecte cât și de pe mâinile angajatei.

CITEȘTE ȘI: AMENDĂ de 10.000 de lei pentru Kaufland Alba Iulia, din partea CJPC Alba, după ce două persoane au ajuns la URGENȚE

Pentru rezultatele neconforme a testelor de sanitație și a nerespectării operațiunilor de curățenie și dezinfecție în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare și nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar, deoarece se consideră un risc pentru sănătatea publică, se suspendă temporar activitatea fast-food-ului (rotiserie) și se sancționează cu amendă contravențională persoană juridică în valoare de 16.000 de lei și sancțiune complementară suspendarea temporară a activiății începând cu data de 16.09.2022. Reluarea activității se va face doar cu acordul DSP – Serviciul de Control în Sănătate Publică Alba după constatarea remedierii deficiențelor.

Revenirea la muncă a personalului care își desfășoară activitatea în acest secgtor (fast-food rotiserie) se va face doar cu avizul medicului de medicina muncii. De asemenea, se impune igienizarea și dezinfecția spațiului în care își desfășoară activitatea unitatea menționată, a echipamentelor, utilajelor și ustensilelor cu repetarea testelor de sanitație recoltate de către personal de specialitate din cadrul DSP Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Câini periculoși într-o zonă din Sebeș: „Au și făcut o victimă, un cățel mic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Câini periculoși într-o zonă din Sebeș: „Au și făcut o victimă, un cățel mic”

Doi câini periculoși ar fi fost văzuți, duminică seara, de un cetățean din Sebeș pe mai multe străzi din municipiu.

Potrivit acestuia ce doi câini periculoși se plimbau în zona Belvedere, pe Aleea Parc și pe bulevardul Lucian Blaga.

„Nu e foarte sugestivă fotografia pentru că numai de foto nu am avut timp. Am fugit cu soția și fata din calea lor și ne-am ascuns în bancă, la bancomate. Au și făcut o victimă, un cățel mic, chiar în față la Fizioterapie pe strada Călărași”, ne-a transmis cetățeanul care a sunat și la numărul unic de urgență, 112.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea