Rămâi conectat

Ştirea Ta

Metode simple pentru a arde grăsimile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu trebuie să te chinui şi să te supui unui efort supraomenesc pentru a scăpa de grăsimi şi a arde caloriile. Ţine cont de câteva reguli simple pentru a obţine maximum posibil din activităţile zilnice, în aşa fel încât să poţi să ai silueta mult visată, cu puţin efort.
lFii matinală pentru a te ţine de treabă! – Propune-ţi să faci exerciţiile primul lucru dimineaţa, şi îţi vei creşte şansele de a fi constantă cu până la 300%. Un studiu efectual pe un grup de 500 de persoane arată faptul că 75% dintre cei care practică exerciţiile de fitness dimineaţa reuşesc să păstreze această rutină în mod regulat, comparativ cu numai 50% dintre cei care se duc la sală după-amiaza, sau 25% dintre cei care o fac seara, după orele de lucru. Explicaţia este simplă – la începutul zilei ai cele mai puţine scuze probabile pe care ţi le poţi oferi, pentru a renunţa la bunul obicei. Dacă reuşeşti să îţi creezi acest obicei vei avea un avantaj în plus – un alt studiu arată că 20 de minute de exerciţii moderate îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi funcţiile cognitive.
lAnduranţă, apoi viteză – În loc să aloci întreaga perioadă exerciţiilor care te ajută să arzi calorii, îţi propunem să ai în vedere o cu totul altă rutină – încearcă să ridici greutăţi sau să faci orice alt exerciţiu de anduranţă, timp de 20 de minute, înainte de exerciţiile cardio. Un studiu efectuat de către Universitatea din Tokio a arătat că persoanele care procedează în această manieră ard mult mai bine grăsimile, decât cele care alocă întreaga perioadă exerciţiilor cardio. Ordinea aceasta este deosebit de bună şi pentru inimă – arterele se strâng, pe parcursul exerciţiului de rezistenţă, crescând presiunea sângelui, în timp ce exerciţiul cardio are exact efectul invers asupra corpului, contracarând efectele iniţiale. În plus, exerciţiul de rezistenţă presupune coordonare şi tehnică, de care poţi beneficia numai dacă nu eşti obosită şi începi cu această etapă. La polul opus, exerciţiul cardio nu reprezintă altceva decât o mişcare repetitivă, ritmică, pe care o poţi efectua şi atunci când eşti mai obosită.
lÎmpingându-ţi limitele îţi creşti metabolismul! – Ai terminat etapa de tonifiere şi eşti pregătită pentru a transpira, la cardio?! Încearcă să forţezi doar un pic limitele, pentru a beneficia de un extra de calorii arse. Exerciţiul efectuat la intensităţi mai mari sporeşte producţia de hormoni de creştere, care au ca rol metabolizarea grăsimilor pentru a fi folosite ca şi carburant al organismului. În plus, rata metabolismului va creşte cu până la 15% peste nivelul normal, permiţând arderea unor calorii suplimentare şi după terminarea exerciţiului. Cu alte cuvinte, dacă ai reuşit să arzi 300 de calorii pe perioada exerciţiului, vei mai arde alte 45 pe parcursul primelor ore ulterioare exerciţiului. Pentru a potenţa efectul, trebuie să îţi alegi o viteză care să reprezinte o provocare. Într-un studiu efectuat la Universitatea din Virginia pe un grup de femei supraponderale, cele care făceau efort la intensitate mai mare timp de 3 zile pe săptămână şi la intensitate medie, pe parcursul a alte 2 zile pe săptămână, au reuşit să piardă cu 3 cm mai mult din talie decât cele care au lucrat la intensitate moderată, după o perioadă de 3 luni. Dacă simţi că nu faci faţă, poţi încerca să alternezi intensităţile – foloseşte intensitatea mare, timp de un minut, după care cea suportabilă, timp de 3-4 minute.
lRenunţă la scaun, pentru
a-ţi tonifia muşchii fesieri – Chiar şi în cazul în care faci sport în mod frecvent, cu siguranţă ai nevoie de exerciţiu suplimentar, pentru tonifierea muşchilor fesieri, pe care îi neglijezi stând la birou toată ziua. În cazul în care faci jogging, de exemplu, chiar dacă simţi că îţi lucrezi muşchii, cei fesieri cu siguranţă nu sunt incluşi în antrenament, mai puţin în cazul în care alergi pe un drum care urcă în pantă. Vestea cea bună?! Poţi să ai grijă de aceşti muşchi chiar şi de la birou, când îţi lipseşte colegul sau este preocupat de o ştire de presă… Ridică-te de pe scaun, cu picioarele depărtate la nivel umerilor. Coboară încet fundul, încordând muşchii fesieri, până atingi scaunul, apoi ridică-te, în acelaşi ritm (fără să sari şi fără să te aşezi pe scaun). Efectuează aceste mişcări de câte 10-15 ori în 3 reprize, zilnic, şi vei vedea în scurt timp rezultatele: un posterior mai tonifiat, jeanşi care îţi vin mai bine!
lEnergizează-te la mijlocul zilei, cu un marş rapid! – Aceasta este regula 20-20: 20 de minute de aerobic de intensitate medie (precum un marş efectuat într-un ritm alert) îţi pot da un plus de energie de până la 20%. Pare paradoxal, din moment ce întotdeauna ai gândit că sportul te va obosi, dar de fapt se întâmplă exact contrariul. Datorită mişcării se modifică nivelul de serotonină şi dopamină produse, conducând la un plus de energie. În plus vei arde 75 de calorii în această scurtă repriză – o idee mult mai bună decât să foloseşti timpul respectiv pentru a mânca o pungă de chipsuri sau fursecuri…
lFă paşi de uriaş – Atunci când alegi să urci pe scări încearcă să urci câte două trepte. Încercarea de forţă îţi activează muşchii, încât vei reuşi să arzi mai multe calorii decât dacă ai urca într-un ritm mai lent, treaptă cu treaptă. În plus, vei folosi astfel nişte muşchi care nu sunt solicitaţi, în mod normal.
lÎntinde-te! – Exerciţiile de streching ajută foarte mult pentru a diminua tensiunile musculare, conform unui studiu efectual de către Centrul de Sănătate Norvegian din Oslo. Obişnuiai să renunţi la exerciţiile de întindere, de la finalul partidei de fitness? Îţi sugerăm să te mai gândeşti o dată…


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Locatarii de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au chemat pompierii în ajutorul lor: Un burlan risca să se prăbușească în stradă, de pe un bloc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locatarii de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au chemat pompierii în ajutorul lor: Un burlan risca să se prăbușească în stradă, de pe un bloc O intervenție de urgență a avut loc în această seară pe Bulevardul Transilvaniei, unde pompierii au reușit să prevină o situație potențial periculoasă. Un burlan de pe un bloc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare