Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir vrea întărirea lotului *Golgheterul Cîrstean pleacă numai în… Liga 1

Publicat

în

Unica reprezentantă din Alba în fotbalul românesc, Metalurgistul Cugir a încheiat anul 2013 pe un onorant loc secund în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, la două puncte de liderul Naţional Sebiş. Nou-promovata de sub Drăgana şi-a creionat în linii mari perioada de pregătire, până la debutul părţii a doua a campionatului, în 7 martie 2014.

*Ţinte, fotbalişti până în 21 de ani

„O să discutăm cu antrenorul Marius Opric asupra tuturor aspectelor din pauza competiţională. Obiectivul nu l-am schimbat din mers, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Suntem sus şi încercăm să ne menţinem acolo. Noi nu ne dăm la o parte, dar visăm la Liga a 2-a în anumite condiţii, raportat la buget. Dacă actualul lot, întărit cu 2-3 plombe reuşeşte promovarea ar fi excelent”, a spus vicepreşedintele Daniel Popa, o prioritata fiind păstrarea în efectiv a mijlocaşului Ispas, împrumutat de la Şcoala de Fotbal „Ardealul”, mai ales după plecările altor doi jucători din linia mediană, D. Lupşan şi D. Grozav. Lucru rar în aceste vremuri, echipierii Metalurgistului sunt cu toate drepturile financiare la zi, primindu-şi după intrarea în vacanţă primele şi contractele cuvenite.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Cu banii la zi

Antrenorul Marius Opric a stabilit data reluării pregătirilor ziua de luni, 13 ianuarie 2014, fiind prevăzută şi efectuarea unui cantonament centralizat, probabile locaţii fiind Braşov sau Felix. „E nevoie să ne completăm numeric lotul şi vizăm fiecare compartiment, portar, fundaş central, mijlocaş. În funcţie de posibilităţile clubului şi ce se vrea, o să creionăm şi campania de achiziţii”, a precizat tehnicianul hunedorean. Golgheterul Adrian Cîrstean, marcator a peste o treime din golurile Cugirului, 13 reuşite în cele 14 etape poate face pasul spre alte echipe puternice numai în anumite condiţii. „I-am spus clar, ori pleacă în Liga 1, ori rămâne. Normal că nu ne vom opune în cazul în care are perspectiva să joace la un nivel superior”, a precizat Marius Opric. Cîrstean a fost căutat de Ceahlăul Piatra Neamţ şi CSM Rm. Vâlcea, însă condiţiile propuse nu convin nici jucătorului (probe), nici clubului (împrumut gratis). La nivelul achiziţiilor sunt pomenite nume precum paul Păcurar (Şoimii Pâncota) sau Bălaş (Performanţa Ighiu), însă mai sunt şi alte piste vizate, din judeţ şi nu numai, surprizele fiind păstrate pentru începutul anuli 2014.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Lovitură dură pentru AFC Unirea 1924 Alba Iulia – depunctată cu 10 puncte din cauza datoriilor către Giurgiu și Bicheși!!!

Publicat

în

În așteptarea preluării de către primăria municipiului Alba Iulia, a obținerii unui loc în eșalonului terț și a încasării banilor din China în contul transferului lui Nicolae Stanciu, AFC Unirea 1924 Alba Iulia primește o dură lovitură.

Din cauza datoriilor către Alexandru Giurgiu și antrenorul Adrian Bicheși, scadente în 6 iulie, gruparea din Cetatea Marii Uniri a fost depunctată în total cu 10 puncte în urma ședinței de miercuri a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal. Totuși oficialii clubului albaiulian speră să rezolve situația în zilele viitoare și să evite acest pasiv ce va atârna ca o piatră de moară în următorul campionat. În plus, echipei uniriste îi este interzis dreptul de a transfera și/sau legitima jucători.

De asemenea, dacă datoriile nu vor plătite, sancțiunile vor curge în continuare (după modelul Gaz Metan Mediaș sau Academia Clinceni, ce au încheiat Lga 1 cu depunctări uriașe), în 20 iulie fiind un nou termen pentru stingerea celor două litigii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un lucru extrem de important însă, hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la data publicării. De asemenea, echipa albaiuliană a fost amendată cu 3000 de lei pentru datoriile din campionatul 2020/2021 către Ilie Adam.

Citește zi: Iarăși ploaie de memorii la AFC Unirea 1924 Alba Iulia! Miercuri, termen decisiv pentru datoriile către Alexandru Giurgiu

*”Alb-negrii” au interzis la transferuri și vor face recurs

Nu comentăm prea mult aceste sancțiuni drastice, o lovitură în această vară fierbinte a Unirii Alba Iulia. Ne mărginim doar să redăm situația prezentată pe site-ul FRF:

*Nicolae Alexandru Giurgiu (nr. dosar 66/CD/ 2022, executare drepturi financiare):

În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea AFC Unirea 1924 cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 6 puncte pentru perioada 18.05.2022-01.06.2022, 02.06.2022-16.06.2022 și 17.06.2022–01.07.2022 Comisia a acordat termen în data de 20.07.2022, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Giurgiu Nicu Alexandru pentru a evita în continuare depunctarea”;

*Adrian Claudiu Bicheși (81/CD/2022):

“În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea AFC Unirea 1924 cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 4 puncte pentru perioada 01.06.2022-15.06.2022 și 16.06.2022-30.06.2022 Comisia a acordat termen în data de 20.07.2022, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Bicheși Adrian Claudiu pentru a evita în continuare depunctarea”;

*Ilie Adrian Adam (105/CD/2022):

Sancționează debitorul AFC Unirea 1924 cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Adam Ilie Adrian Acordă termen în data de 03.08.2022, ora 15.00, dată la care debitorul AFC Unirea 1924 să prezinte dovada plății față de creditorul Adam Ilie Adrian conform Hotărârii nr. 230/CL/05.05.2022 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”. (


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș i-a rezolvat pe G. Goronea și Cimpoieșu | Portarul Ed. Mihail, la CS Universitatea Alba Iulia

Publicat

în

Mijlocașul George Goronea (32 de ani) și apărătorul Damian Cimpoieșu (22 de ani), ambii de la Sticla Arieșul Turda, sunt primele nume noi anunțate în lotul divizionarei terțe CS Ocna Mureș, în cazul celor doi fiind vorba despre reveniri în “alb-albastru”. 

Aceștia se alătură mai vechilor echipieri, Oprinca, Cioargă, Ceaca, Căt. Creț, Guț, Coltor și Socaci, care au semnat noi înțelegeri sau sunt sub contract. Tratativele continuă cu Al. Kiraly (care și-a dat acceptul verbal), Vasinc (mai are și alte oferte), sau Al. Giurgiu (golgheterul anului 2022, cu 5 reușite, plus alte 3 goluri pentru Unirea Alba Iulia), titulari în sezonul precedent, fotbaliști care sunt doriți în continuare de gruparea din orașul salin. Dan Roman (36 de ani), cel care în aceste zile se află la Chișinău, la cursurile Școlii de antrenori FMM, va fi antrenor principal, dar și jucător în caz de nevoie, continuându-și activitatea fotbalistică (în ultimii ani a evoluat la Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj). Noul “principal” al ocnamureșenilor caută soluții de întărire a lotului la echipe precum “U” Cluj, CFR Cluj sau Viitorul Cluj, dorindu-se ca până la reunirea din 18 iulie să mai fie rezolvate 2-3 achiziții.

O altă despărțire certă este aceea de portarul Eduard Mihail (n. 2004). Goalkeeperul aparține de Petrolul Ploiești, club care l-a împrumutat un sezon la “Soda dragă”, iar în luna mai a participat la o acțiune de selecție a lotului național Under 19. Tânărul jucător va rămne în Alba, însă a acceptat propunerea venită de la nou-promovata în eșalonul terț CS Universitatea Alba Iulia. Studenții au sâmbătă meci oficial cu CS Gheorgheni în faza regională a Cupei României și încearcă să-și definitiveze cât de cât lotul, respectiv să semneze noi înțelegeri sau să înregimenteze noile achiziții, Ed. Mihail și mijlocașul Al. Costea (Industria Galda de Jos). În consecință, “Soda dragă” se reorientează în privința soluțiilor pentru postul de portar, mergându-se tot pe “under” în acest compartiment, lui Andrei Anghel (n. 2003, aflat în lotul sezonului precent) putându-se alătura Sergiu Borz (n. 2003, aparține de Viitorul Cluj, împrumutat în primăvară la Sticla Arieșul Turda).

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Atletul David George Cozma (Atletich Aiud) reprezintă România la FOTE

Publicat

în

În perioada 24-30 iulie, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism face parte și David George Cozma (ACS Atletich Aiud), în proba de 1500 metri, ca urmare a rezultatelor foarte bune realizate în acest sezon.

Federația Română de Atletism a anunțat că în perioada 11-21 iulie, toți componenții lotului național pentru FOTE 2022 vor participa la un stagiu de pregătire centralizată la Izvorani, la baza sportivă a Comitetului Olimpic după care vor pleca spre Slovacia.

Sportivul din Aiud, născut în anul 2007, a început activitatea de performanță în urmă cu 2 ani și a cucerit titlurile de campion național pe distanța de 800 de metri, atât în sală, cât și în aer liber. Este pregătit la clubul aiudean de antrenoarea Ioana Bozdog, care va fi prezentă în Slovacia pentru a fi alături de elevul său, chiar dacă nu faca parte din delegația “tricoloră”. Până atunci, în weekend, la București, se va desfășura Campionatul Național Under 16 cadeți și Probe Combinate, etapa finală. ACS Atletich Aiud îi are la start pe Bianca Valc și David George Cozma, ce vor aborda probele de 1500 metri (sâmbătă) și 800 metri (duminică).

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare