Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir, din nou cea mai bună formație din Alba | Lucian Itu: “Suntem foarte mulțumiți pentru locul secund”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La al 10-lea sezon consecutiv în Liga 3 (promovare reușită în 2013), Metalurgistul Cugir rămâne cea mai bună reprezentantă a Albei, “roș-albaștrii” iernând pe poziția secundă din Seria 9.

Formația de sub Drăgana a strâns 28 de puncte în aceste 15 etape din eșalonul terț, fiind cu două “lungimi” în fața Unirii Ungheni și la 15 puncte distanță de liderul imbatabil Corvinul Hunedoara. Pe același loc a iernat și anul trecut, diferența fiind punctele acumulate, în 2021 fiind 36. Părăsită în vară de Marius Lupu, golgheterul ultimelor stagiuni, ajuns la Hunedoara, formația cugireană a fost nevoită să improvizeze în avanposturi, cu mijlocașii M. Domșa sau Udrea în postura de vârf de atac. Deplasările au fost punctul nevralgic al formației conduse de Lucian Itu, cu o singură victorie din 7 dispute, 6-0 la Ocna Mureș, și 7 puncte acumulate pe terenuri străine.

Un sezon foarte bun, reușit, din punctul meu de vedere, câtă vreme am realizat o singură victorie externă. Mai mult de atât nu puteam, Corvinul este un adversar de cu totul alt calibru, net superior celorlalte combatante. Obiectivul este să ne menținem pe această poziție și după 18 etape. Mai sunt 3 jocuri în care trebuie în primul rând să ne asigurăm prezența în play-off și clar ne dorim locul secund”, a spus antrenorul Lucian Itu (44 ani).

Acesta a și marcat un gol în deplasarea de la Ungheni și recunoaște că problemele din ofensivă îi dau în continuare bătăi de cap, fiind nevoit să intre în teren în momente mai delicate, din acest motiv.

De 4 ani tot căutăm un atacant și în vară l-am pierdut și pe Lupu. Este clar că avem nevoie de soluții și căutăm”, a adăugat Lucian Itu. Deja s-au produs despărțirile de Jisa și Căt. Pop, semn că se doresc și fotbaliști under, iar Vasinc a preferat să semneze cu CSU Alba Iulia. În plus n-ar fi excluse nici alte plecări dintre piesele de bază, câtă vreme în efectiv sunt ex-uniriști, iar CSM Unirea Alba Iulia are alte perspective prin implicarea autorităților locale. În principiu, reunirea este prevăzută în 15 sau 23 ianuarie 2023, programul pregătirii de iarnă prevăzând și un cantonament centralizat în localitate. În ultimele două sezoane, Metalurgistul Cigir a participat la barajul de promovare în eșalonul secund, fiind eliminată de SCM Zalău (2021) și Minaur Baia Mare (2022). (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea