Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Metalurgistul Cugir debutează în Liga a 3-a abia în 30 august! *6 serii a câte 12 echipe în eşalonul terţ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucuria clubului CSO Cugir dupa promovare06Metalurgistul Cugir va debuta în Liga a 3-a în data de 30 august, startul campionatului fiind amânat cu două săptămâni, decizie luată astăzi în cadrul şedinţei de la Federaţia Română de Fotbal. Eşalonul terţ se va desfăşura sub forma a 6 serii a câte 12 echipe, deşi se prefigura un sistem cu 4 serii a câte 18 echipe (tot 72 la număr, în total).

*Unica reprezentantă a judeţului!

Rămâne să aflăm care va fi componenţa seriilor şi programul propriu zis. Deocamdată nu ştim adversarii. Pe undeva ne convine această decizie, avem mai mult timp la dispoziţie să ne rezolvăm problemele legate de startul stagional, de toate chestiunile organizatorice„, a spus Bogdan Petric, directorul sportiv al Metalurgistului. Consecinţa imediată este o relaxarea a calendarului competiţional şi în „fotbalul mic” din Alba, cu posibilitatea programării Supercupei AJF Alba dintre Metalurgistul Cugir şi Performanţa Alba Iulia, înaintea startului Ligii a IV-a (pe 17 sau 24 august). „Se prelungeşte aşteptarea, într-un fel e bine, într-un fel e rău. Credeam că se vor lămuri toate aspectele, să aflăm exact ce avem de făcut„, a apreciat antrenorul Alexandru Kilin.

În cadrul şedinţei de astăzi de la FRF nu s-a luat nicio decizie în privinţa echipelor care vor lua startul în noile campionate ale Ligii a II-a şi a III-a. Totodată, federalii au decis ca stabilirea ţintarul să fie amânată pentru 14 august, după Comitetul Executiv, astfel că în timpul rămas până atunci echipele au primit timp să-şi rezolve problemele şi să anunţe dacă pot sau nu continua în campionat.

Chiar dacă nu s-au stabilit echipele care vor lua startul în noul campionat şi, bineînţeles, ţintarul, la Federaţie s-a decis după ce format se va evolua în acest sezon şi în viitorul. Astfel, Liga a II-a va fi alcătuită în acest sezon din două serii a câte 14 echipe, în timp ce viitorul sezon va fi redus la câte 12 echipe în fiecare serie, însă se va introduce sistemul play-off / play-out.

La nivelul Ligii a III-a, noul campionat va începe cu câte 12 echipe în fiecare serie din cele 6 actuale, însă va fi introdus sistemul play-off / play-out.

Sursa www.liga2.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea