// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Metalurgistul Cugir: cinci amicale fixate şi căutări pentru un fundaş central | Ştefan Radu, absent tot returul

Metalurgistul Cugir a încheiat prima parte a campionatului pe locul al 4-lea în ierarhia turului Seriei a 5-a, o poziţie mulţumitoare raportat la problemele de efectiv cu care s-a confruntat formaţia de sub Drăgana. Antrenorul Călin Moldovan nu s-a putut baza perioade îndelungate, din motive medicale, pe mijlocaşii Scurtu şi Şuteu (absent toată toamna), în plus apărătorul Ştefan Radu a acuzat probleme la genunchiul drept şi a evoluat accidentat în ultima parte a sezonului. „În condiţiile în care Radu Ştefan este obligat să suporte o intervenţie chirurgicală şi va absenta toată primăvara, prioritatea noastră în strategia de achiziţii este aducerea unui fundaş central”, a concluzionat antrenorul Călin Moldovan, o posibilă variantă fiind I. Neag (ce şi-a reziliat contractul cu Juventus Bucureşti), aşteptându-se un răspuns din partea apărătorului originar din Pianu.

*Reunire pe 22 ianuarie

„Roş-albaştrii” vor începe antrenamentele pe 22 ianuarie, o decizie fiind luată în aceeste zile, deşi şi 15 ianuarie era în discuţie. În funcţie de acest lucru, va fi bătut în cuie întregul program al pregătirii din intersezon, cert fiind cantonamentul centralizat la domiciliu, prevăzut în 23-24 ianuarie (sau 30-31 ianuarie). Până în prezent, ţintarul jocurilor de verificare este acoperit în proporţie însemnată, fiind găsiţi adversari pentru 5 întâlniri, după cum urmează: CS Hunedoara (3 şi 9 februarie), „U” Cluj (7 februarie, deplasare), Industria Galda de Jos (17 februarie, locaţie nestabilită), CNS Cetate Deva (14 februarie, acasă), Sănătatea Cluj (24 februarie). În 3 martie 2018 este fixată întâia rundă a returului, iar Metalurgistul Cugir evoluează în faţa propriilor suporteri, cu FC Avrig. De altfel, formaţia cugireană, ce dă golgheterul seriei, Andrei Făgărăşanu, cu 14 reuşite, va avea în partea secundă a campionatului o programare favorabilă. Elevii lui Călin Moldovan susţin pe „Arena Cugir” toate cele trei derby-uri judeţene şi în plus au pe teren propriu 8 partide din cele 14 din partea secundă a campionatului. În tur, până la ora derby-ului cu „şepcile roşii”, Metalurgistul Cugir a fost cea mai puternică echipă a seriei „acasă”, având maximum de puncte acumulate până la respectivul joc, contând pentru etapa a 13-a.

Dan HENEGAR