Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mesajul EMOȚIONANT al unei mămici care a născut la Spitalul Județean de Urgență Alba: ”Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit vreodată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mesajul EMOȚIONANT al unei mămici care a născut la Spitalul Județean de Urgență Alba: ”Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit vreodată”

O mămică care a născut recent la Spitalul de Urgență din Alba Iulia a avut parte de o experiență minunată, motiv pentru care a ținut să mulțumească cadrelor medicale care i-au fost alături ei și bebelușului nou venit pe lume.

La finalul unei zile de muncă în sistemul medical, un lucru devine clar pentru toți cei implicați: aprecierea pacienților este esențială. Cuvintele frumoase ale pacienților nu sunt doar un simplu compliment, ci sunt o sursă de motivare pentru noi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a primit recent o scrisoare emoționantă din partea unei mămici care a trăit o experiență deosebită la naștere. Această scrisoare aduce în prim plan importanța relației dintre personalul medical și pacienți.

Citește și: VIDEO Medicul care a ieșit pe locul doi, deși era singurul candidat pentru un post la Spitalul Județean Alba. Are acum cea mai mare rețea de clinici oftalmologice din Transilvania

”Povestea mamei care a transmis această scrisoare este una care ne amintește de sensul profund al muncii noastre în domeniul medical.

Împărtășim bucuria care ne-a fost adusă:

”Doresc să transmit acest mesaj pentru a-mi exprima recunoștința față de echipa medicală care mi-a fost alături la nașterea băiețelului meu, pe data de 06.03.2024, la Spitalul Județean de Urgență Alba.

Până acum, nu credeam că ”𝗻𝗮𝘀̗𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗿𝘂𝗺𝗼𝗮𝘀𝗮̆” sunt două cuvinte care pot sta laolaltă, fiind atât de opuse. Totuși, oamenii care mi-au fost alături miercuri mi-au demonstrat altceva: că în ciuda durerilor și a incertitudinilor, poți să îți amintești de naștere ca de una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-ai trăit vreodată! Iar acest lucru nu era posibil fără doamna Alexandra, moașa care a stat lângă mine toate cel 8 ore ale travaliului, adresându-mi cuvinte de încurajare, dându-mi sfaturi de cum ar trebui să mă mișc și ascultând asertiv orice informație îi ofeream despre starea mea.

Chiar și când a venit schimbul de tură, nu a ”rupt ușa” să plece acasă, a rămas în sala de nașteri până când a văzut bebelușul venit pe lume, încurajându-mă mereu. Doctorul de gardă a fost dl. dr. Cordea Radu, la adresa căruia nu am decât cuvinte de laudă. Cu un profesionalism desăvârșit m-a asistat pe perioada travaliului și a nașterii, a fost răbdător și mi-a oferit mereu încrederea de care aveam nevoie pentru a duce procesul nașterii la bun sfârșit. Cred că un pacient trebuie să fie pe deplin informat despre ce se petrece cu el, pentru că doar așa acesta poate face echipă cu cadrele medicale. Iar domnul doctor a făcut întocmai asta, vizitându-mă cu regularitate și ținându-mă la curent cu evoluția travaliului. Doamna Silvana Drăgan a fost moașa care m-a asistat în ultima etapă a travaliului și la naștere, precum și în orele de după naștere.

Competențele dânsei în meseria pe care o face sunt indiscutabile, dar dincolo de ele, doamna Silvana știe cum să susțină emoțional o femeie aproape de naștere. Doamnele infirmiere au fost și dânsele mereu aproape, iar în echipă cu asistentele pur și simplu emană o energie pozitivă!

Dar momentul cel mai frumos a fost cu siguranță ora magică. Toate durerile și greutățile din ultimele ore s-au șters instant când mi s-a pus bebelușul pe piept și mi-a fost lăsat acolo suficient de mult pentru a mă conecta cu adevărat cu el.

Nimeni nu s-a grăbit, nimeni nu a încercat să fure din acele momente atât de prețioase! Se spune de multe ori despre cadrele medicale că sunt prea reci, însă toți cei prezenți în ”sala cu fluturi”, în acea seară de miercuri, au știut să arate că pe lângă cunoștințe în domeniu au și suflet: fie că a fost vorba de o strângere de mână când aveam mai mult nevoie, un ”𝒂𝒊 𝒊̂𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒓𝒑𝒖𝒍 𝒕𝒂̆𝒖!”, atunci când credeam că nu mai pot sau împărtășirea autentică a bucuriei când micuțul Martin a venit sănătos pe lume!

Este a treia oară când nasc la Spitalul Județean Alba și, din fericire, de fiecare dată, atât eu cât și bebelușii am fost sănătoși. Este însă prima oară când pot să spun că am avut parte de o ”naștere frumoasă”. Desigur, celelalte două au fost în timpul pandemiei și este posibil ca normele de atunci să fi afectat experiența. Dar asta nu mă face mai puțin îndreptățită să apreciez implicarea cadrelor medicale din data de 06.03.2024.

Aș dori să mulțumesc de asemenea personalului medical din secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie care ne-au asistat pe timpul următoarelor zile petrecute în spital, precum și domnului doctor Cibian și doamnei doctor Clinciu, cu care am interacționat în timpul vizitelor anterioare la spital.

Știm cu toții că sistemul medical are multe (dar multe!) lacune. Dar are însă și ceva care nu s-ar putea cumpăra cu nici o sumă de bani: doctori, asistente, moașe și infirmiere care înainte de a fi cadre medicale, sunt OAMENI!

Vă mulțumesc încă o dată și vă doresc o primăvară cât mai frumoasă!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea