Curier Județean
MESAJE de Florii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei care au nume de floare
Mesaje de Florii • FELICITĂRI de FLORII • URĂRI de FLORII care pot fi transmis prin SMS de Floriile 2023
Duminică, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, ziua în care, în popor, este aniversată onomastica persoanelor cu nume de flori.
În Duminică Floriilor, aproximativ 850.000 de femei și 630.000 de bărbați își serbează onomastica, cele mai populare nume fiind Viorica și Florin. Iată ce nume de flori se sărbătoresc de Florii.
Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și publicate în anul 2014 pe site-ul mai.gov.ro, aproximativ 145.000 de femei purtau numele de Viorica, iar alte 129.000 pe cel de Florentina.
Mai mult de 91.000 de sărbătorite se numesc Florica, iar 73.000 poartă numele Camelia. Alte nume populare sunt Margareta, Lăcrămioara și Delia.
Dintre bărbaţii ce îşi aniversează onomastica cu ocazia sărbătorii Floriilor, peste 336.000 poartă numele Florin, 145.000 pe cel de Viorel, iar 54.000 se numesc Florian.
Mesaje pentru Duminica Floriilor
Gândurile să îți fie colorate în nuanțele parfumate ale primăverii iar taină florilor să îți dezvăluie speranța de a trăi fiecare clipă cu inima împlinită. La mulți ani!
În această zi sfânta iubirea să risipească cu a să lumina blanda orice umbră din sufletul tău, orice urmă de gând rău. Numai sănătate și bucurie îți dorim! La mulți ani!
Sper că drumul tău în viață să îți fie presărat de inocența ghioceilor, de frumusețea trandafirilor și de gingășia crinilor. La mulți ani!
De Florii căldură primăverii să te învăluie în raze aurii iar mireasma dulce a florilor să îți deschidă inima către bucurie și speranța. La mulți ani, dragă mea!
Labirintul vieții să te poarte pe aripi sfinte, dincolo de tristețe, într-un zbor divin. La mulți ani, dragă mea!
Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eșți minunată, toate florile din lume îți urează la mulți ani!
Această zi să îți aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele și tot atâtea declarații de dragoste! Tu eșți singură mea floare de pe pământ!
Urări de Florii
Să primeșți flori de ziua ta, să înveți de la fiecare floare să iubeșți, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare. La mulți ani!
Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulți ani!
Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie că florile iubirii să-ți împodobească viață și să-ți vezi împlinite toate dorințele.
Îți doresc o ora de liniște, o zi de pace, o săptămâna de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!
Dacă toată lumea îți dorește că această zi să fie una minunată, eu îți urez că toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări, să-ți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!
Să ai o zi frumoasă, că o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubita și zâmbitoare. La Mulți Ani!
Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULȚI ANI!
O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru ține. O floare și un sincer La Mulți Ani! Să creșți mare și frumoasă și să fii și sănătoasă.
Idei de felicitări pentru ziua de Florii
Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Eșți cea mai frumoasă floare a mea!
Să primeșți flori de ziua ta, Să înveți de la fiecare floare să iubeșți, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare. La mulți ani!
La mulți ani de ziua numelui!Fiind o zi de sărbătoare creștinească, nu-mi vine decât să mă gîndesc la Dumnezeu și să-l rog să ocrotească familiile noastre și pe cei dragi ai noștri, oriunde s-ar află, și să binecuvînteze vremurile și lumea în care trăim.
Motoceii să va între în casă cu mult belșug și spor în toate!
Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eșți minunată, toate florile din lume îți urează la mulți ani!
Să-ți fie viață un buchet de flori într-o grădina plină de realizări. La mulți ani de ziua numelui!
Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani de ziua numelui!
De ziua numelui tău, îți doresc că toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!
Citește și: Mesaje de Florii. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
Cărările vieții să te poarte pe aripi sfinte, într-un zbor divin, plin de binecuvântare, iubire, credință și speranța! La mulți ani!
De Florii să se răsfrângă asupra ta bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inima mare și iubitoare! La mulți ani!
De Florii, izvorul etern al iubirii să îți învăluie sufletul în cununi de bucurie, în parfumul speranței și în razele credinței. La mulți ani!
Drumul vieții tale să fie presărat cu flori înmiresmate, gânduri alese și multă iubire! La mulți ani de Florii!
Dumnezeu să-ți poate pașii pe cărări plăcute Lui, să-ți umple inima cu bucurie și ochii de lumina, să-ți însenineze față cu un surâs și gură ta să dea slavă Lui. Fiecare zi să-ți fie sărbătoare! La mulți ani de Florii!
În Duminică Floriilor am rugat adierea vântului să îți aducă un buchet înmiresmat, gânduri bune, liniște, bucurie și iubire! La mulți ani!
Îți doresc că fiecare zi să-ți fie o binecuvântare, să ai credință vie și inima să-ți fie plină de puterea Duhului Sfânt, Dumnezeu să te călăuzească și să-ți fie aproape, iar bucuria în Hristos deplină! La mulți ani!
Dragă mea Narcisa, ocupi un loc special în peisajul admirabil al primăverii precum și în sufletul meu. Eșți specială și unică! La mulți ani de Florii!
Citește și: Nume care se sărbătoresc de Florii • Nume de băieți și fete care își sărbătoresc onomastica de Florii
Dragă Violetă, eșți mică și gingașă, inocența și frumoasă. De Florii să ai parte doar de bucurii. La mulți ani!
Drumul vieții tale să fie presărat cu flori, ghiocei că să îți păstrezi sufletul tânăr și curat, trandafiri că să fii veșnic iubita și margarete pentru a-ți aminti mereu să zâmbești. Eșți cea mai aleasă floare între flori!
E timpul să renaștem odată cu Primăvară, e timpul să spunem “La Mulți Ani!” celei mai frumoase flori din viață noastră!
Eșți asemeni Narcisei, care este simbolul prieteniei, al bucuriei, al sincerității, al discreției și al modestiei. La mulți ani!
Eșți asemenilor florilor de la care ai primit numele, gingașă, cu un parfum îmbietor, pură și sinceră. La mulți ani Lăcrimioara!
Eșți o persoană minunată și veselă. Față ta zâmbitoare și inima caldă îmi luminează ziua. Sper că de Florii să ai parte de o zi cum eșți tu… minunată!
Citește și: Obiceiuri, superstiţii și tradiții de Florii
Azi intră-n Ierusalim/Călare pe mânz asin. De popor e așteptat, Că un mare împărat.
O, minune! O, minune! Și ție numai bine, La mulți ani!
E sărbătoare la Florii Cum n-a mai fost vreodată, Căci Cel prezis de profeții, Azi în Ierusalim s-arată. Îți doresc mulți ani și o viață minunată.
La mulți ani, sănătate și fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un Floricel! Acesta este unul dintre cele mai haioase mesaje de Florii.
Să va dea Dumnezeu sănătate de Florii!
La mulți ani, Florine! O zi plină de sănătate!
Eșți cea mai frumoasă floare! La mulți ani, Florentina!
Curier Județean
Atelier de restaurare a bunurilor culturale confecționate din piatră la Sebeș. Înscrieri, până în 30 iunie
Atelier de restaurare a bunurilor culturale confecționate din piatră la Sebeș. Înscrieri, până în 30 iunie
Până în 30 iunie se fac înscrieri pentru a treia ediție a workshop-ului „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”, ce se va desfășura în perioada 13-21 iulie 2023, în grădina muzeului din Sebeș.
Atelierul este organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia
Evenimentul se va desfășura sub forma unui curs practic. Va avea ca principal obiectiv familiarizarea participanților cu principiile, materialele și tehnicile de lucru specifice restaurării și conservării pietrei, un material care, deși pare durabil, se dovedește a fi extrem de vulnerabil ca urmare a acțiunii factorilor de mediu și a activităților antropice.
Click AICI pentru formularul de înscriere
Atelierul de lucru se adresează, în special, tinerilor, elevi de liceu și studenți, dar și altor categorii de vârstă, care doresc să se inițieze în tainele unei ocupații care are un rol important în eforturile depuse pentru prezervarea Patrimoniului Cultural Național.
Pe durata workshop-ului participanții vor beneficia de pregătire teoretică și practică, asigurate de specialiști și de experți în domeniu, care activează în instituțiile organizatoare și partenere, precum și în sectorul privat.
Vor lua parte și la restaurarea și conservarea unor monumente litice din patrimoniul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.
”Îi invităm pe cei interesați să participe la acest workshop să se înscrie, până în data de 30 iunie 2023, completând formularul de mai jos. Selecția participanților se va face de către organizatori, dat fiind numărul limitat de locuri disponibile”, transmit organizatorii.
Curier Județean
Exporturile realizate de județul Alba, creștere cu peste 41% în ianuarie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022
Exporturile realizate de județul Alba, creștere cu peste 41% în ianuarie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022
În luna ianuarie 2023, la nivelul județului Alba s-au realizat exporturi în valoare de 254961 mii euro, reprezentând 3,6% din totalul exporturilor la nivel naţional (7160940 mii euro), în crestere cu 41,3% faţă de exporturile realizate în luna anterioară şi cu 5,8% faţă de cele realizate în luna corespunzătoare din anul 2022.Valoarea importurilor efectuate în luna ianuarie 2023 a fost de 242833 mii euro, reprezentând 2,6% din totalul importurilor la nivel naţional (9496240 mii euro), în crestere cu 34,9% faţă de cele realizate în luna anterioară şi cu 12,4% faţă de cele realizate în luna corespunzătoare din anul 2022.
Analizând structura exporturilor în luna ianuarie 2023 pe principalele grupe de mărfuri, se remarcă o pondere mai mare a următoarelor grupe: mijloace de transport (57,8%), maşini, aparate şi echipamente electrice (11,6%), lemn şi articole din lemn (5,8%), încălțăminte, pălării, umbrele și articole similare (3,5%).Comparativ cu luna ianuarie 2022, s-au înregistrat creșteri la secţiunilor cu pondere semnificativă, astfel: maşini, aparate şi echipamente electrice (+21,3%) încălțăminte, pălării, umbrele și articole similare (+21,1%), mijloace de transport (+8,2%) si scadere la lemn şi articole din lemn (-37,4%).
Referitor la structura importurilor, cele mai mari ponderi în total sunt deţinute de următoarele secţiuni din Nomenclatorul Combinat: mijloace de transport (44,4%), maşini, aparate şi echipamente electrice (19,2%), metale comune şi articole din acestea (7,5%), produse vegetale (4,6%), instrumente şi aparate optice, fotografice, ceasornicărie (4,5%), animale vii, produse de origine animala (3,7%), pasta din lemn, deseuri de hartie, hartie si carton si articole din acestea precum si in industria chimica (3%).
Creşteri ale importurilor faţă de luna ianuarie 2022 s-au înregistrat la: produse vegetale (+314,6%), industria chimica (+65,1%), metale comune şi articole din acestea (+42,6%), animale vii, produse de origine animala (+28,9%), mijloace de transport (+12,3%), pasta din lemn, deseuri de hartie, hartie si carton si articole din acestea (+4%) si scaderi la lemn si articole din lemn (-50%), instrumente şi aparate optice, fotografice, ceasornicărie (-19,9%) si metale comune şi articole din acestea (-0,6%).
În luna ianuarie 2023, soldul operaţiunilor de comerţ exterior a fost pozitiv, în valoare de 12128 mii euro, soldul operaţiunilor de comerţ exterior înregistrat în luna ianuarie 2022 fiind tot pozitiv, +24886 mii euro).
Cele mai mari valori ale soldului pozitiv al operaţiunilor de comerţ exterior s-au înregistrat la următoarele secţiuni din Nomenclatorul Combinat al produselor: mijloace de transport (+39548 mii euro), lemn şi articole din lemn (+12604 mii euro), articole din piatră, ipsos, ciment (+5135 mii lei), încălțăminte, palarii, umbrele și articole similare (+4357 mii euro), mărfuri şi produse diverse, inclusiv mobilier (+3316 mii euro).
Cele mai mari valori negative ale soldului operaţiunilor de comerţ exterior s-au înregistrat la următoarele secţiuni: masini, aparate și echipamente electrice (-16927 mii euro), metale comune şi articole din metal (-16164 mii euro), instrumente si aparate optice, fotografice, cinematografice, medico-chirurgicale (-6844 mii euro).
Clasamentul valoric al judeţelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor şi a importurilor realizate în luna ianuarie 2023, situează judeţul Alba pe locul 8 la exporturi şi locul 11 la importuri. Principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului în aceasta perioada, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor au fost:
-la export : Germania (62,3%), Ungaria (6,4%), Italia (6%);
-la import : Germania (64,7%), Italia (9,4%), Ungaria (7,7%).
Curier Județean
FOTO| Elevi de la Liceul German Sebeș, în schimb de experiență la Wittstock, în Germania
Elevi de la Liceul German Sebeș, în schimb de experiență la Wittstock, în Germania
Zece elevi ai Liceului German Sebeș au participat la un schimb de experiență în Germania, la Wittstock.
Elevii, din clasele a X-a și a XI-a, însoțiți de profesorii Mihai-Octavian Groza și Toma Bembea, au fost la școala parteneră „Dr. Wilhelm-Polthier” Oberschule, în perioada 29 mai-2 iunie 2023.
Programul vizitei a cuprins întâlniri cu profesorii și elevii din Wittstock, o întâlnire a profesorilor care au însoțit grupul cu directorul școlii partenere, Laura Sandor, vizitarea centrului istoric și a principalelor instituții din Wittstock (primăria, respectiv biblioteca), precum și un tur al orașului Berlin.
Gazdele grupului din Sebeș au fost profesoarele Heidi Mohrmann, Dajena Schlöffel și Peter Krause.
Schimbul de experiență Sebeș-Wittstock s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat încă din anul 2017 între Liceul German Sebeș și „Dr. Wilhelm Polthier” Oberschule.
”Cheltuielile privind deplasarea și cazarea participanților au fost acoperite prin sponsorizările oferite de doi mari agenți economici locali și o persoană privată, cărora Liceul German Sebeș le aduce mulțumiri și pe această cale”, transmit reprezentanții unității de învățământ.
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
5 iunie: Ziua Învățătorului. Nașterea dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern din România
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
Modernizarea unor drumuri din satele Valea Poienii și Vâlcea, din comuna Bucium. Undă verde din partea APM Alba
-
Actualitateacum 16 ore
LISTA FINALĂ| Mai multe școli din Alba vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare: Despre ce sume este vorba
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Femeie din Alba, condamnată după ce a furat un ghiul din aur, chiar din locuința victimei. Se va afla sub supraveghere timp de doi ani
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Locul din ALBA unde femeile sunt interzise: Este „Athosul” din țara noastră
-
Actualitateacum 18 ore
Câte accidente MORTALE s-au întâmplat în Alba, în 2022. Județul din România care are cele mai periculoase drumuri din Europa