Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

MESAJE de Florii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei care au nume de floare

Publicat

în

Mesaje de FloriiFELICITĂRI de FLORIIURĂRI de FLORII care pot fi transmis prin SMS de Floriile 2021

Duminică, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, ziua în care, în popor, este aniversată onomastica persoanelor cu nume de flori.

În Duminică Floriilor, aproximativ 850.000 de femei și 630.000 de bărbați își serbează onomastica, cele mai populare nume fiind Viorica și Florin. Iată ce nume de flori se sărbătoresc de Florii.

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și publicate în anul 2014 pe site-ul mai.gov.ro, aproximativ 145.000 de femei purtau numele de Viorica, iar alte 129.000 pe cel de Florentina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai mult de 91.000 de sărbătorite se numesc Florica, iar 73.000 poartă numele Camelia. Alte nume populare sunt Margareta, Lăcrămioara și Delia.

Dintre bărbaţii ce îşi aniversează onomastica cu ocazia sărbătorii Floriilor, peste 336.000 poartă numele Florin, 145.000 pe cel de Viorel, iar 54.000 se numesc Florian.

Mesaje pentru Duminica Floriilor

Gândurile să îți fie colorate în nuanțele parfumate ale primăverii iar taină florilor să îți dezvăluie speranța de a trăi fiecare clipă cu inima împlinită. La mulți ani!

În această zi sfânta iubirea să risipească cu a să lumina blanda orice umbră din sufletul tău, orice urmă de gând rău. Numai sănătate și bucurie îți dorim! La mulți ani!

Sper că drumul tău în viață să îți fie presărat de inocența ghioceilor, de frumusețea trandafirilor și de gingășia crinilor. La mulți ani!

De Florii căldură primăverii să te învăluie în raze aurii iar mireasma dulce a florilor să îți deschidă inima către bucurie și speranța. La mulți ani, dragă mea!

Labirintul vieții să te poarte pe aripi sfinte, dincolo de tristețe, într-un zbor divin. La mulți ani, dragă mea!

Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eșți minunată, toate florile din lume îți urează la mulți ani!

Această zi să îți aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele și tot atâtea declarații de dragoste! Tu eșți singură mea floare de pe pământ!

Urări de Florii

Să primeșți flori de ziua ta, să înveți de la fiecare floare să iubeșți, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare. La mulți ani!

Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulți ani!

Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie că florile iubirii să-ți împodobească viață și să-ți vezi împlinite toate dorințele.

Îți doresc o ora de liniște, o zi de pace, o săptămâna de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!

Dacă toată lumea îți dorește că această zi să fie una minunată, eu îți urez că toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări, să-ți umple sufletul de voie bună. La mulți ani!

Să ai o zi frumoasă, că o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubita și zâmbitoare. La Mulți Ani!

Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULȚI ANI!

O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru ține. O floare și un sincer La Mulți Ani! Să creșți mare și frumoasă și să fii și sănătoasă.

Idei de felicitări pentru ziua de Florii

Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Eșți cea mai frumoasă floare a mea!

Să primeșți flori de ziua ta, Să înveți de la fiecare floare să iubeșți, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admire, să aduci bucurie și sărbătoare. La mulți ani!

La mulți ani de ziua numelui!Fiind o zi de sărbătoare creștinească, nu-mi vine decât să mă gîndesc la Dumnezeu și să-l rog să ocrotească familiile noastre și pe cei dragi ai noștri, oriunde s-ar află, și să binecuvînteze vremurile și lumea în care trăim.

Motoceii să va între în casă cu mult belșug și spor în toate!

Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eșți minunată, toate florile din lume îți urează la mulți ani!

Să-ți fie viață un buchet de flori într-o grădina plină de realizări. La mulți ani de ziua numelui!

Flori frumoase să răsară-n calea ta, zile lungi și fericire îți doresc din partea mea. La mulți ani de ziua numelui!

De ziua numelui tău, îți doresc că toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La mulți ani!

Citește și: Mesaje de Florii. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Cărările vieții să te poarte pe aripi sfinte, într-un zbor divin, plin de binecuvântare, iubire, credință și speranța! La mulți ani!

De Florii să se răsfrângă asupra ta bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inima mare și iubitoare! La mulți ani!

De Florii, izvorul etern al iubirii să îți învăluie sufletul în cununi de bucurie, în parfumul speranței și în razele credinței. La mulți ani!

Drumul vieții tale să fie presărat cu flori înmiresmate, gânduri alese și multă iubire! La mulți ani de Florii!

Dumnezeu să-ți poate pașii pe cărări plăcute Lui, să-ți umple inima cu bucurie și ochii de lumina, să-ți însenineze față cu un surâs și gură ta să dea slavă Lui. Fiecare zi să-ți fie sărbătoare! La mulți ani de Florii!

În Duminică Floriilor am rugat adierea vântului să îți aducă un buchet înmiresmat, gânduri bune, liniște, bucurie și iubire! La mulți ani!

Îți doresc că fiecare zi să-ți fie o binecuvântare, să ai credință vie și inima să-ți fie plină de puterea Duhului Sfânt, Dumnezeu să te călăuzească și să-ți fie aproape, iar bucuria în Hristos deplină! La mulți ani!

Dragă mea Narcisa, ocupi un loc special în peisajul admirabil al primăverii precum și în sufletul meu. Eșți specială și unică! La mulți ani de Florii!

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Florii • Nume de băieți și fete care își sărbătoresc onomastica de Florii

Dragă Violetă, eșți mică și gingașă, inocența și frumoasă. De Florii să ai parte doar de bucurii. La mulți ani!

Drumul vieții tale să fie presărat cu flori, ghiocei că să îți păstrezi sufletul tânăr și curat, trandafiri că să fii veșnic iubita și margarete pentru a-ți aminti mereu să zâmbești. Eșți cea mai aleasă floare între flori!

E timpul să renaștem odată cu Primăvară, e timpul să spunem “La Mulți Ani!” celei mai frumoase flori din viață noastră!

Eșți asemeni Narcisei, care este simbolul prieteniei, al bucuriei, al sincerității, al discreției și al modestiei. La mulți ani!

Eșți asemenilor florilor de la care ai primit numele, gingașă, cu un parfum îmbietor, pură și sinceră. La mulți ani Lăcrimioara!

Eșți o persoană minunată și veselă. Față ta zâmbitoare și inima caldă îmi luminează ziua. Sper că de Florii să ai parte de o zi cum eșți tu… minunată!

Citește și: Obiceiuri, superstiţii și tradiții de Florii

Azi intră-n Ierusalim/Călare pe mânz asin. De popor e așteptat, Că un mare împărat.

O, minune! O, minune! Și ție numai bine, La mulți ani!

E sărbătoare la Florii Cum n-a mai fost vreodată, Căci Cel prezis de profeții, Azi în Ierusalim s-arată. Îți doresc mulți ani și o viață minunată.

La mulți ani, sănătate și fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un Floricel! Acesta este unul dintre cele mai haioase mesaje de Florii.

Să va dea Dumnezeu sănătate de Florii!

La mulți ani, Florine! O zi plină de sănătate!

Eșți cea mai frumoasă floare! La mulți ani, Florentina!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Publicat

în

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea, îi așteaptă din nou pe eroi să salveze vieți și să se bucure de experiențe de neuitat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.

*Rețeaua <<Blood network>> se extinde în 12 orașe

Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022: Cluj-Napoca, 14-15 mai, Monumentul Memorandiștilor, Str. Eroilor; Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică; Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii; Iași, 28-29 mai, Iulius Mall; Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere; Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare; Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău; Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești; București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău; Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului; Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii; Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu.

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD.

,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.”, a precizat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare