Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mesaje de Anul Nou pentru copii. URĂRI și FELICITĂRI pentru cei mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Anul Nou 2023 pentru copii. URĂRI și FELICITĂRI de Anul Nou 2023 care pot fi transmise prin SMS de la părinți, bunici, frați pentru cei mici

Anul Nou se apropie cu pași repezi și oferă tuturor prilejul unui nou început. E vremea să credem în magia zilelor de sărbatoare, să zâmbim, să fim fericiți deoarece un an nou plin de surprize, împliniri și voie bună ne bate la poartă. Este timpul să lăsăm în trecut toate gândurile rele și nemulțumirile adunate, este momentul să ne deschidem inimile și să îmbrățișăm noul an cu sufletul și puritatea unui copil.

Mesaje de Anul NouUrări de Anul NouFelicitări de Anul Nou

În lista de mai jos poți citi cele mai frumoase mesaje și urări de anul nou adresate copiilor:

Azi Moș Gerilă a plecat în cea mai mare călătorie din an și mi-a promis că va veni și la tine să te bucure, așa că sper să vină cât mai repede și să te înveselească așa cum nu a mai făcut-o niciodată! La mulți ani!

Elit - Gustul Desăvârșit

Când din cer curge neaua minunată și cumpăna dintre ani se apropie cu pași repezi, începi să îți etalezi visele în cartea nescrisă a speranțelor. Îți urez să ai sărbătorile minunate și pline de lumină! La mulți ani!

Cu speranța că anul nou va fi mai bun decât cel care a trecut, îți trimit o mie de pupici și îți urez un An Nou Fericit.

Dacă simți că nimeni nu-ți vrea binele, uită-te pe cer, numără toate stelele, este binele ce ți-l vreau eu. La Mulți Ani și un An Nou fericit!

Deschide geamul ia un fulg de nea și puneți o dorință. Poate cineva de acolo de sus îți va auzi dorința și ți-o va îndeplini. La mulți ani!

Deschide-ți sufletul, primește bucuria acestei sărbători în inimă și dăruiește gânduri bune și iubire! La mulți ani!

Citește și: Mesaje pentru copii. FELICITĂRI pentru copii. URĂRI de ”La mulți ani” pentru copil care pot fi transmise prin SMS

E momentul să începi să visezi. Mai ai câteva ore de reverie, câteva ore de fericire, câteva ore de naivitate în care să crezi că toți oamenii sunt buni… La 12 noaptea nu îți vei pierde pantoful asemeni Cenușăresei, dar vine Noul An!

E sărbătoare! Bucură-te de pace, lumină și căldură alături de cei dragi ție. Dăruiește din toată inima și deschide-ți sufletul pentru a primi dragoste și fericire. Lasă-ți sufletul să renască și trăiește fiecare zi ca pe un dar neprețuit. La mulți ani!

Este Anul Nou! Îți urez că noul an să fie unul excelent: să ai o primăvară plină de bucurie, o vara plină de odihnă, o toamna plină de iubire și o iarnă plină de căldură! La mulți ani!

Făcându-ți urările e ca și cum aș vrea să fiu o specie de spiriduș bun și simpatic ce are puterea de a realiza fiecare dorință a ta, cuvintele magice sunt aceleași. La Mulți Ani și un An Nou Fericit!

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI pentru cei mici

Fie ca anul care începe să-ți aștearnă în cale, potecă netedă, vegheată de steluțe norocoase și îngeri bălai! Iar dorințele tale, toate-toate să se împlinească, câte una în fiecare zi! La mulți ani!

Fie ca spiritul sărbătorilor de iarnă să pătrundă în casa și în sufletul tău și al tuturor celor dragi! Iubirea, bucuria, înțelepciunea și generozitatea să vă fie călăuză în noul an! În speranța unui an mai bun, vă trimit o boare de sănătate, un strop de încredere și fericire!

Fie ca toate visele pe care le făuriți în aceste zile magice de Sărbătoare să se împlinescă și drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case, fericire și belșug. La Mulți Ani!

Frumusețea iernii cu albul fulgilor de nea presărați peste gândurile noastre, cu dulcele ecou al colindelor, cu imaginea celor dragi în suflet, ne va petrece într-un nou an împliniți, iubiți, fericiți. Să aveți un an nou așa cum vi-l doriți!

Citește și: Mesaje de Ziua Copilului Sms -uri pentru 1 Iunie. Urări si felicitări de 1 iunie • Mesaje de 1 iunie

Îți doresc atâtea clipe fericite câți fulgi de nea într-o iarnă ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace și liniște în suflet și cu multă dragoste în inimă. La mulți ani!

Gânduri bune fug spre tine, sănătate și mult bine! Sărbători fericite și un An Nou de poveste! La mulți ani!

La această cumpănă dintre ani, lasă să treacă prin fereastra sufletului tău, magia sărbătorilor, lasă-te cuprinsă de fericire și bucurie și rămâi așa pentru tot restul vieții. Fii raza mea de soare și luminează-mi această trecere, vino cu mine în lumea dragostei fără sfârșit. La mulți ani!

Mesajul acesta de sărbători o să te facă să uiți de toate perioadele nefaste și o să-ți umple inima de veselie, fie ca aceste zile de sărbătoare să te ajute să descoperi bucuria în viață, alături de cei dragi ție! La mulți ani!

Miros de brad, parfum de flori, bat în ferestre urători, clipesc pe cer mii de culori, fiți fericiți de sărbători acum și-n anii următori! La mulți ani!

Sursă: universdecopil.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

2 februarie 1600: Mihai Viteazul s-a adresat, din Alba Iulia, Papei Clement al VII-lea cerându-i ajutor împotriva otomanilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 februarie 1600: Mihai Viteazul s-a adresat, din Alba Iulia, Papei Clement al VII-lea cerându-i ajutor împotriva otomanilor

Mihai Viteazul a fost ban de Mehedinţi, stolnic domnesc şi ban al Craiovei, apoi domnitor al Munteniei şi, pentru o scurtă perioadă în 1600, conducător de facto al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi: Muntenia, Transilvania şi Moldova.

După victoria asupra lui Andrei Bathory, în bătălia de la Şelimbăr (18/28 octombrie 1599), Mihai Viteazul a intrat triumfător în Cetatea Alba Iulia. Intrarea triumfătoare a avut loc în data de 1 noiembriemihai-viteazul-erou-national-sau-aventurier 1599, primind cheile oraşului chiar din partea episcopului Demetrius Napragy. Deşi nu a fost recunoscut de Dieta Transilvaniei decât ca un guvernator imperial, Mihai a fost conducătorul de facto al Transilvaniei. Avea încuviinţarea împăratului Rudolf II care dorea să păstreze Transilvania răzvrătită sub control politic.

Mihai Vodă era conştient de faptul că lupta împotriva duşmanilor creştinătăţii era de neconceput fără ajutoare băneşti de la Rudolf al II-lea, Clement al VIII-lea şi alţi principi creştini. În urma discuţiei cu Mihai Vodă, în iunie 1600, Bartolomeo Pezzen nota: „El doreşte doar să nu fie lăsat fără bani, căci de îndată nu îşi va cruţa sângele pentru a lupta împotriva duşmanului ci se va strădui spre binele creştinătăţii”

Elit - Gustul Desăvârșit

în 2 februarie 1600, într-o scrisoare adresată Sfântului Părinte, Mihai Vodă îi făcea cunoscut că a depus „osebită râvnă pentru ajutorarea creştinătăţii împotriva turcilor” şi doreşte un sprijin pecuniar pentru triumful cauzei creştine. Papa Clement al VIII-lea îi răspunde, la sfârşitul lunii aprilie 1600, lăudându-i „acea nobleţe sufletească” pe care o arată, „dar scrisoarea ta ne-ar fi fost desigur cu mult mai plăcută dacă ne-ar fi rostit despre tine acel lucru pe care din voinţă proteguitoare pentru tine, îl aşteptăm cu nerăbdare încă de multă vreme şi, fără îndoială, dorim să fi ascultat sfatul nostru cel bun, ca lepădând orice schism şi orice greşeli, să primeşti cu toată inima unirea cu biserica catolică şi apostolică”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Sărbătoare în 2 februarie: Întâmpinarea Domnului, Stretenia sau Ziua Ursului. Tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbătoare în 2 februarie: Întâmpinarea Domnului, Stretenia sau Ziua Ursului. Tradiții și superstiții

În fiecare an, la 40 de zile de la Crăciun, pe 2 februarie, creştinii ortodocşi prăznuiesc Întâmpinarea Domnului. Sărbătoarea religioasă cinsteşte ziua ducerii pruncului Dumnezeiesc la Templul din Ierusalim.

Tot în această zi spiritualitatea populară păstrează sărbătoarea numită Stretenie sau Ziua Ursului. Se consideră că în această zi anotimpul rece se confruntă cu cel cald, sărbătoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic.

Oamenii puneau schimbarea vremii pe seama comportamentului paradoxal al ursului, numit Al Mare sau Martin. Pentru a câștiga bunăvoința animalului sălbatic, ei așezau pe potecile pe unde obișnuia să treacă acesta, bucăți de carne sau vase cu miere de albine.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Calendar creștin: Când cade Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani: 2022, 2023, 2024, 2025

Se consideră că puterea acestui animal era transferată asupra oamenilor, în special asupra copiilor, dacă aceștia se ungeau, în ziua de 2 februarie, cu grăsime de urs. De asemenea, pentru a fi puternici și căliți în viață, copiii firavi erau botezați cu numele de Ursu.

În multe localităţi rurale, şi astăzi copiii mai sunt unşi cu grăsime de urs, procurată de la vânători.

Bolnavii de „sperietoare” erau trataţi în această zi prin afumare cu blană de urs. De asemenea, cei care sufereau de sperieturi aveau parte de același tratament.

Pe atunci, oamenii credeau că schimbarea vremii are legătură cu felul în care se comportă ursul, zis și Ăl Mare ori Martin. Pentru a prezice cum va fi vremea, trebuia urmărit bârlogul ursului. Dacă afară e soare, ursul iese și, văzându-și umbra se sperie și intră la loc. Acest lucru înseamna că iarna se prelungește. Dacă e înnorat, ursul nu-și vede umbra și, astfel, rămâne afară. Acest semn prevestea venirea primăverii.

În ziua praznicului, este bine ca mamele ai căror copii sunt bolnavi să dăruiască lucruri de îmbrăcăminte copiilor săraci. Împlinirea acestui ritual aduce bucurii şi alungă boala din familiile generoase.

Superstiții de Întâmpinarea Domnului

Se mai zice despre Întâmpinarea Domnului, cunoscută în popor şi sub denumirea Stretenia, că este o zi rea, cu multe ceasuri rele, iar cine se naște sau cine face nuntă în această zi va avea parte numai de necazuri și nu-i va merge bine.

Superstițiile specifice zilei de Stretenie sunt numeroase, multe dintre ele făcând referire la vremea ce urmează.

Printre acestea se numără:

Cine lucrează în ziua de Stretenie va cădea în boală și i se va strâmba gura

Dacă boul, în cursul zilei de Stretenie, va bea apă din urma lui, atunci este semn că trece iarna

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Dacă bea un bou apă din streașina casei, atunci anul va fi unul cu mană pentru albine și oi

Dacă în ziua de Stretenie este cald, atunci, în cursul anului, va fi vară călduruoasă și îmbelșugată, iar dacă în această zi este frig, ger și viscol, atunci vara va fi friguroasă și neroditoare

În această zi, a Streteniei, se strâmbă pârtia, adică începe a se topi zăpada.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

1 Februarie: Ziua Internaţională a Cititului Împreună. Îndemn la lectură ca mod de dezvoltare a creativității, a empatiei și a gândirii critice

Ziarul Unirea

Publicat

în

1 Februarie: Ziua Internaţională a Cititului Împreună. Îndemn la lectură ca mod de dezvoltare a creativității, a empatiei și a gândirii critice

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile, scopul principal fiind acela de a susține alfabetizarea ca un drept al omului care aparține tuturor.

Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii. Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor.

Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citește cu voce tare în fiecare zi. Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice. De asemenea, cei care citesc sunt capabili să comunice mai bine atât verbal, cât și în scris.

Elit - Gustul Desăvârșit

Studiile arată că persoanele care citesc frecvent sînt în măsură să-i înţeleagă mai bine pe ceilalţi, să empatizeze cu ei şi să vadă lumea şi din perspectiva altora.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea