Ziarul Unirea

Memorialul “Iani Mitracu”, ediția a patra, vineri la “Sport Arena”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Amintirea lui Iani Mitracu, fostul atacant de legendă al Unirii Alba Iulia, dispărut în urmă cu patru ani, este cinstită prin a patra ediţie a Memorialului “Iani Mitracu”, turneu fotbalistic devenit tradițional, ce se va desfăşura la Baza Sportivă „Sport Arena” din Alba Iulia, vineri, 14 decembrie, cu începere de la ora 11.00 (în incinta Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia), cu patru echipe la start.

Locaţia nu este întâmplător aleasă, întrucât în 2014, Iani Mitracu a trecut la nefiinţă, la numai 53 de ani, în timpul unui meci de fotbal, îmbrăcat în tricoul “alb-negru”, atât de drag sufletului, fotbalul judeţean trăind o adevărată dramă. Totodată, invitată specială a Memorialului „Iani Mitracu” este doamna Mitracu Henrieta, soţia lui Iani. Din distribuţia „alb-negrilor” vor face parte, printre alții, Bicheşi, M. Rusu, M. Dăscălescu, Brumaru, A. Himcinschi, M. Manea, R. Oargă, Cr. Petropulos și I. Ilie.

ELIT

Competiţia fotbalistică, una omagială, a devenit tradiţie, pentru ca memoria lui Iani Mitracu, fost poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, un coleg de nădejde, un prieten adevărat şi un pasionat de fotbal, să rămână veşnic vie. La startul turneului din acest an, ce se desfășoară pe teren sintetic, implicată în organizare fiind Asociația Județeană de Fotbal Alba, s-au înscris 4 echipe, respectiv “Prietenii lui Iani”, IPJ Alba, Corvinul Hunedoara și Șoimul Băița (programul urmând a fi stabilit vineri dimineața, după principiul echipele din Alba versus formațiile din Hunedoara, în semifinale). Tot la “Sport Arena”, cu o zi mai devreme, joi, 13 decembrie, un turneu similar, în memoria lui Iani Mitracu, va fi organizat de către IPJ Alba

Dan HENEGAR