Medicii de la secția ATI din Spitalul Orăștie au DEMISIONAT în masă, revoltați că nu au primit echipamente medicale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După decizia Direcției de Sănătate Publică Hunedoara de a introduce în carantină Spitalul Județean de Urgență Deva și de a-l transforma în unitate medicală care va prelua pacienții infectați cu virusul COVID-19, mai mulți medici s-au revoltat, secția de terapie intensivă de la Orăștie demisionând în masă. Aceștia au fost revoltați de faptul că nu au primit echipamentele medicale necesare din partea autorităților, potrivit unor surse oficiale de presă.

Potrivit, unui ordin transmis zilele trecute de Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara, Spitaulul Județean de Urgență Deva s-a transformat în unitate medical care va prelua pacienții infectați cu virusul COVID-19.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

De asemenea, în ordin se mai precizează faptul că spitalele municipal din județ, precum: Petroșani, Orăștie și Vulcan au devenit ”spitale suport” pentru tratarea oamenilor infectați cu noul coronavirus.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Faptul că mai multe spitale municipale trebuie să se ocupe de tratarea cazurilor de COVID-19 i-a revoltat pe medici, care spun că nu au apartura și nici echipamentele medicale necesare.

Drept urmare, medicii de la secția ATI din Spitalul Orăștie au demisionat în masă în această dimineață pentru că nu au primit ce au cerut, au confirmat surse pentru ziarul Libertatea. Medicii de la ATI și-au arătat revolta de zilele trecute și au dat un ultimatum autorităților să rezolve problema până în această dimineață.

Prefectul Vasile Potecă este în drum spre Orăștie, ca să discute cu managerul spitalului.

Surse: Libertatea

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei